Kaikki kysymykset 51 - 100

 

 

Kun painan CTRL ja hiiren vasen niin aukeaa uusi netti ikkuna. Aika ikävää kun yrittää esim. valita useampia rivejä.

IE7:n pikavalinta:

Linkin avaaminen uuteen välilehteen taustalla: Hiiren keskipainike tai CTRL+ hiiren vasen painike.

Koneeseeni on tullut uusi käyttäjä, nimimerkiltään "ASP.NET Machine A...". Muilla ei oikeuksia ole käyttäjiä lisätä, joten mistähän tämä mahtaa olla tullut? Päivitysten yhteydessä? Käyttis XP HE SP2. Ei lähiverkossa, ainoastaan nettiyhteys.

Tili on systeemitili ja liittyy tuohon ASP.NETiin. Tuolla on ASP.NETistä juttua.

http://www.asp.net/

Minulla on kannettava tietokone. Käyttöjärjestelmänä on Windows XP Professional ja selaimena Internet Explorer 7. Tietokoneesta kuuluu internet-sivujen avautuessa klik-klik-klik-klik-klik-klik, vajaan sekunnin välein, joskus useamminkin. Mikä sen voisi aiheuttaa? Ääni kuuluu ikäänkuin näppäimistön alta ja se kuuluu vain Internet Exploreria käytettäessä. Se on selvästi yhteydessä uusien kohteiden avautumiseen näytöllä.

Nuo ovat ihan normaaleja käyttöjärjestelmä-ääniä. Nuo saat pois Ohjauspaneelista Äänet ja äänilaitteet kohdasta Äänet välilehdeltä. Poistat käytöstä Windows oletus valinnan valitsemalla Ei ääniä.

Vaihdoin vanhan kiintolevyn uuteen ja isompaan. Nyt kone on selvästi hitaampi. XP Home.

Onhan levyllä DMA päällä eikä PIO? Suorita -> devmgmt.msc ja sieltä haet IDE-ohjaimen ominaisuudet ja tarkastat asian.

Käytössäni on win-xp käyttis ja olin kirjautuneena administratorina ja loin muita käyttäjätilejä ja kun kirjaiduin ulos, niin kone tilttasi ja kun sain sen uudelleen käyntiin oli administrator-tili kadonnut, eli kaikki valokuvat ja tiedostot myös. Tietäisikö saako noita tiedostoja takaisin millään kummalla?

Näkyykö Documents And Settings -kansiossa kansiota nimeltään administrator? Siellä ne tiedostot pitäisi olla. Voit tosin joutua ottamaan ensin oikeudet ko. kansioon ja alikansioihin ennen kuin pääset niihin käsiksi.

Olisikohan virustentorjuntaohjelma niin tarpeellinenkaan, ainakaan minulla? Sähköpostit katson vain web-mailin kautta, ja poistan heti spammit palvelimelta. En katso outoja posteja. Tapanani ei myöskään ole surffailla, vaan katsoa valikoituja www-sivuja.

Miten sen ottaa. Eipä ole itsellenikään tullut virusvaroituksia työ-(ei huolto)koneisiin vissiin koskaan, mutta sehän on vähän kuin palovaroittimen kanssa, että kaiken varalta.

Vaikka oma kone ei sisältäisikään mitään omasta mielestä arvokasta eikä käytä sitä mihinkään missä tarvitsisi tunnuksia (tosin webbipostisikin tietysti vaatii) , niin jos kone alkaa toimimaan vaikka bottikoneena, niin eihän se paljon naurattaisi.

Yksi kolmesta usb:stä lakkasi toimimasta. Ei tajua hiirestä, ei tikusta, ei mistään.

Mene Laitehallintaan ( Suorita... -> devmgmt. msc) ja poista kaikki USB-ohjaimet ja käynnistä uudelleen. Silloin XP asentelee ne uudestaan.

Käytössä on Outlook Express. Ongelmana on, että nyt kaikki liitteet (jopa zipit!) purkautuvat tekstin perään potaskana.

Tästä taitaa olla kysymys.

"Email encoding properties

If you have problems viewing attachments, and it comes up as gibberish in the text of the message rather than as an attachment, it is possible that your mail application's encoding is different from the sender's email application. In order to be able to view an attachment, the encoding between the sending and receiving systems must be identical."

http://help.expedient.com/mailnews/attachments.shtml

Kun haluaa lopettaa skannaamisen, skannausohjelma ArcSoftin PhotoStudio 5.5 avaa väkisin PageManager-ohjelman, joka jostain syystä useimmiten menee vieläpä tilaan, missä se ei reagoi klikkauksiin.

Tarkoitatko skanneriohjelmalla kuitenkin skannausohjelmaa ScanGear Toolbox, etkä kuvankäsittelyohjelmaa Photo Studiota? Itselläni myös Canonin skanneri, jonka mukana tuli mm. Photo Studio 2000 ja tuo ScanGear Toolbox. Kun PS 2000:sta käynnistää skannauksen se menee suoraan tuonne ScanGear Toolboxiin. Kun sieltä lopettaa skannauksen aukeaa oletusohjelma, jossa kuvaa käsitellään. Tuon oletusohjelman voi muuttaa avaamalla ohjelmista Canon Scangear Toolboxin ja sieltä ottamalla auki kohdan 'Settings'. Nyt voi 'Custom' -välilehdiltä valita käytettävät ohjelmat.

http://posio.biz/paper/mihinohjelmaan.gif

Lisäksi olen laittanut skannerin ominaisuuksiin (siis Win XP:ssä) 'Ohjauspaneeli' -> 'Skannerit ja kamerat' -> skanneri auki hiiren oikealla ja 'Ominaisuudet' -> 'Preferences' -välilehdelle asetukseksi 'Automatically...',

http://posio.biz/paper/sammutaskanneri.gif

jolloin Scangear sammuu automaattisesti skannauksen jälkeen. Muuten käy kuten sinulle, että ohjelma jää auki taustalle eikä PhotoStudiossa toimi napit ennenkuin tuon ScanGearin käy erikseen sammuttamassa.

Jos näyttöä säilyttää lämmittämättömässä ulkovarastossa voiko sitä turvallisesti ottaa käyttöön. Esim. voiko se kostua ja kytkettäessä aiheuttaa sähköiskun vaaraa, paloturvallisuus vaaraa, tms.

Kannattaa antaa olla sisällä lämpimässä jonkun tunnin ennen käyttöönottoa, jotta mahdollinen kosteus ehtii haihtua.

Millähän perusteilla WinXP päättelee, milloin kone on muuttunut siinä määrin että Windows pitää aktivoida uudelleen (Win XP Home)? Nimittäin kun tuossa taannoin päivitin wanhan DVD-RW -asemani firmwaren, jouduin aktivoimaan Windowsin.

Oletkos tehnyt jotain muutakin koneellesi jo ennemmin? Täältä löytyy melko tarkka logiikka tuohon aktivointitarpeen määrittämiseen.

http://www.aumha.org/win5/a/wpa.php

Käytössäni on XP Pro ja eteen tuli kohtuullisen pieni ärsytys. Käyttis imuttelee netistä kaikenmaailman päivityksiä, osa mielestäni aivan turhia (tyyliin media playerin päivityksiä, kun en ikinä mokomaa räpellystä käytä). En halua asentaa kaikkia päivityksiä ja nyt tuossa ruudun oikeassa alareunassa palaa jatkuvasti päivityskilpi. Miten sen saa pois?

Laitat ensin Tietoturvakeskukseen asetukseksi, että lataa päivitykset muttei asenna automaattisesti. Kun sitten saat valinnalla 'Mukautettu asennus' listan asennettavista, niin otat valinnan pois niiden päivitysten kohdalta, joita et halua ja kun sitten painat 'Sulje'-painiketta, niin laitat vastaavasti valinnan kohtaan 'Älä ilmoita näistä päivityksistä uudelleen.' Sitten vain klikkaat OK, niin rauhoittuu seuraaviin päivityksiin saakka.

Ostin A-Link WL54AP2 tukiaseman ja toimii moitteetta, mutta kun laitoin siihen salauksen valmistajan ohjeiden mukaisesti, niin sen jälkeen ei enää toiminukkaan ja salaamatonta yhteyttä en viitsisi oikeen käyttää. WPA-asetukset tarkistin tukiasemasta monesti että onko ne niin kuin valmistaja suosittelee ja on ne. Pitääkö koneesta vielä sitten laittaa jotain, että langaton yhteys toimii salattuna. Koneessa on XP Professional. Resetoin tukiaseman ja taas langaton yhteys toimii kun on salaamaton.

Homma riippuu asetuksistasi ja siitä annatko XP:n itse määrittää langattoman verkon vai käytätkö WLAN-korttisi valmistajan kilkkeitä.

Pikaohje:

Verkkoympäristö auki oikealla. Katsotaan että 'Langaton verkkoyhteys' on käytössä. Jos ei, kuvake auki oikealla ja klikkaus 'Ota käyttöön'. Sitten sama kuvake auki oikealla ja klikataan 'Ominaisuudet' ja valitaan välilehti 'Langattomat verkot'. Laitetaan, jos ei vielä ole, väkänen päälle kohtaan 'Windows määrittää langattoman verkon automaattisesti'.

Klikataan 'Näytä langattomat verkot'. Jos toiminto ei vielä pelaa käynnistetään kone tarvittaessa uudelleen ja mennään tähän samaan paikkaan. Valitaan se oma verkko ja klikataan 'Yhdistä'. Nyt kysytään sitä määrittämäämme verkkoon yhdistämisen salasanaa. Annetaan se kahteen kertaan ja klikataan 'Yhdistä'. Nyt langaton verkkoyhteys oli sitten yhdistetty.

Lisävihje verkkoyhteyksien löytämiseen:

Jos sinulla on Classic-näkymä käytössä, niin työpöydällä oleva 'Verkkoympäristö'-kuvake avataan hiiren oikealla. Jos menet Ohjauspaneelin kautta, niin silloin riittää ihan hiiren vasemman tuplaklikkaus. Silloin pitäisi yhtenä verkkoyhteytenä näkyä se 'Langaton verkkoyhteys'. Jos ei, niin valitse siellä 'Näytä verkkoyhteydet'.

Muita asetuksia koneen kytkemiseen langattomaan verkkoon:

'Lisäasetukset' -välilehdellä EI väkästä kohdassa 'Salli muiden verkon...'. 'Langattomat verkot' -välilehdellä väkänen kohdassa 'Windows määrittää langattoman verkon automaattisesti' ja sen oman verkkosi 'Ominaisuudet' -painikkeen alta välilehdeltä 'Yhteys' väkänen pois, niin koneesi ei yhdistä automaattisesti tuohonkaan verkkoon. Samalla 'Langattomat verkot' -välilehdellä vielä 'Lisäasetukset' -painikkeen alla valintana 'Mikä tahansa verkko' ja EI väkästä kohdassa 'Yhdistä automaattisesti toissijaisiin verkkoihin'.

Huomasin että koneeni USB-portteihin tulee virtaa silloinkin kun kone on pois päältä. Pitäisikö näin olla ja saako tämän muutettua BIOS:ista tai muuten?

Laita koneen virrat tulemaan katkaisijallisesta jakorasiasta. Katkaise siitä sitten virrat tarvittaessa.

Onko tekstieditoria, jolla voisi verrata kahta likimain samanlaista tekstitiedostoa (siis .txt tms, ei hienostelumuotoiluita) ja ennen kaikkea sitten saman tien editoida jompaa tai kumpaa tekstiä?

Itse käytän ohjelmaa "Files Comparer"

Onnistuu myös tuo saman tien muokkaus.

"Suoraviivainen työkalu tekstitiedostojen sisällön vertailuun. Ohjelmaan avataan kerralla kaksi versiota samasta tekstitiedostosta, minkä jälkeen Files Comparer näyttää selkeillä värikoodeilla mitkä tiedostojen rivit eroavat toisistaan ja mitä rivejä tiedostoista on poistettu. Ilmainen. Windows 98/Me/NT/2000/XP/2003 Server."

http://www.script-debugger.com/products/filescomparer/

Hankin äskettäin Canoscan 8600-laitteen, jolla voi skannata kerralla 4 kinodiaa. Tietokoneen käynnistyksen jälkeen ensimmäinen erä onnistuu, mutta jossakin kohtaa toista 4 satsia heittää virrat pois tietokoneesta ilman virheilmoitusta.

Laitehallinassa pitää ottaa USB-laitteilta virransäästöt pois.

Nettiselailun yhteydessä Java ohjelmat tallentuvat omaan välimuistihakemistoonsa, eikä siis selaimen (käytän itse Firefoxia) omaan välimuistiin. Monesti suositellaan tyhjentämään selaimen välimuisti, mutta mihinkä muualle noita väliaikaistiedostoja sitten jääkään? Käytännössähän tässä on kyseessä selaimen lisäpalikat.

CCleanerilla saa kyllä pois varsin kivasti ja kivuttomasti ison läjän noita. Ei välttämättä tarvitse pähkäillä missä ne majailevat. Putsaa sitten profiilikohtaisesti.

http://posio.biz/paper/ccleaner1.png

http://posio.biz/paper/ccleaner2.png

http://www.ccleaner.com

Kertokaa miten näen koneeni käyttömuistin määrän selville, muuten kuin avaamalla kotelon ja laskemalla palikoista niitten yhteismäärän?

Esim. XP FI:ssä CTRL + ALT + DEL ja 'Suorituskyky', Fyysisen muistin määrä.

Svchost ja CPU tehot 100%. Onko ajatusta mikä vialla ja mitä voisi tehdä?

Voisit tutkailla Process Explorerilla tarkemmin, mikä siellä jumittaa, mahdollisuuksia on nimittäin pilvin pimein:

http://tinyurl.com/y7wma8

En saa asennettua Adobe Reader 8 Tulee ilmoitus "Adobe Reader 8-Suomi aiempaa versiota ei voi poistaa. Ota yhteys tekniseen tukeen".

Tuossapa ohjeet:

http://www.adobe.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?id=320310

Modeemi ei suostu antamaan IP-osoitetta. Kone ei siis saa IP-osoitetta.

Koneen palveluissa pitää laittaa DHCP päälle.

XP-koneesta on hävinnyt paikallinen profiili. Käynnistettäessä tulee ilmoitukset:  "Windows ei voi ladata paikallisesti tallennettua profiilia." ja "Windows ei löytänyt paikallista profiilia ja kirjasi sinut tietokoneen tilapäiseen profiiliin." Samalla hävisivät mm osoitekirjasta yhteystiedot ja Outlook Expressistä sähköpostit.

Vanha profiili on syystä tai toisesta vioittunut. Luultavasti vanhakin profiili on silti tallella koneella ja siellä majailevat postit ja yhteystiedot. Löytyy 'Documents and Settings' -kansion alta. Kannattaisi tehdä uusi profiili (kun kerran nyt käyttää tilapäistä) ja siirtää sinne vanhan profiilin tiedot. Nuo postit ja yhteystiedot voi sitten joutua tuomaan erillisellä toiminnolla, riippuen ohjelmasta.

Miten pystyisin suojaamaan VBA-makrot mahdollisilta tahallisilta tai tahattomilta muutoksilta?

Laita ne salasanan taakse. Estää ainakin tahattomat muutokset. Aukoton esto sekään ei tosin ole. Työkalut -> Makro -> Visual Basic Editor -> Tools -> VBAProject Properties... -> Properties -välilehti ja sinne sitten salasanaa.

Sähköposti ei suostu avautumaan. Palvelinvirhe 0x800CCC90, yhteysvirhe sama, paitsi loppu -92. Kukaan ei "tietenkään ole koneelle tehnyt mitään...

Kyseessä on Outlook Expressin virheilmoitus siitä, ettei ole annettu oikeaa salasanaa.

Pitääpä tarkentaa: kyseessä lienee OE:n _näyttämä_ virheilmoitus, mutta itse virhetieto tulee sähköpostipalvelimelta ja eri ohjelmat näyttävät sen eri tavoin.

Periaatteessa myös tilikin voisi olla väärä, mutta salasanasta tuossa on tosiaan kyse.

Oli pöpöjä koneessa. Palautin XP:n asetukset kuukauden taakse - ja oireet katosivat. Olenko nyt loputtomiin krakkerin vanki? Kun 30 päivää täyttyy, on asetuksia muutettava takaperin kahden kuukauden päähän jne.

Ei tarvitse peruutella. Ja jos epäilet pöpöjä löytyvän nyt palautuspisteistä, niin käytä palautuspisteitä pois päältä ja uudelleenkäynnistä niin pisteet poistuvat eli:

Napsauta Oma tietokone -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella. Valitse Ominaisuudet. Laita 'Järjestelmän palauttaminen' -välilehdelle 'Poista järjestelmän palauttaminen käytöstä -vaihtoehto' valituksi ja uudelleenkäynnistä. Käynnistyksen jälkeen voit poistaa valinnan ja laittaa pisteiden luonnin taas päälle.

Jos haluat säilyttää viimeisimmän pisteen niin:

"Voit poistaa kaikki palautuspisteet viimeisintä palautuspistettä lukuun ottamatta seuraavasti:
1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Oma tietokone.

2. Napsauta sitä levyä, jossa haluat vapauttaa tilaa, ja valitse sitten Ominaisuudet.

3. Valitse Yleiset-välilehdestä Järjestä uudelleen.

4. Valitse Lisää vaihtoehtoja -välilehti ja valitse Järjestelmän palauttaminen
-kohdassa Järjestä.

5. Poista kaikki palautuspisteet viimeisintä palautuspistettä lukuun ottamatta valitsemalla Kyllä.

6. Tee tämä toimi valitsemalla OK ja Kyllä, ja valitse sitten OK."

http://support.microsoft.com/kb/310312/fi

Kuvatehtävät-toiminto hukassa. Miten saa Kuvatehtävät, Näytä diaesityksenä, tilaa kuvat internetistä jne. tuohon omiin kuvatiedostoihin. Ohje sanoo että kuvat koneelle ja kakkospainikkeella ohjauspaneelista voi laittaa ko. ominaisuuden. Ei onnistu. Käyttis XP Home.

'Työkalut' -> 'Kansion asetukset' ja siellä välilehti 'Yleiset'. Siellä pitää valinnan olla 'Salli yleiset tehtävät kansioissa'.

Tallensin selaimeni (IE7) suosikkeihin linkin , joka ei kuitenkaan toimi ja jota ei voi poistaa. Saan viestin: Käyttö estetty, varmista ettei levy olle täynnä tai kirjoitussuojattu ja ettei tiedosto ole käytösssä. Käyttöjärjestelmä Windows XP Media Center Edition SP2.

Lataa ja asenna Unlocker ja koeta poistaa sillä, eli mene resurssienhallintaan ja siellä 'Documents and Settingsin' alla olevaan profiiliisi ja hae viallinen linkki 'Suosikit' -kansiosta ja käytä Unlockeria:

http://www.download.fi/tyopoytaohjelmat/tiedostonkasittely/unlocker.cfm

Korotin kerran tehtäväpalkkia normaalia korkeammaksi. Nyt en pysty palauttamaan sitä matalaksi.

Tarkoitat siis tehtäväpalkkia. Yleensä auttaa kun tekee näin. Poistaa ensin lukituksen, eli tehtäväpalkin päällä hiiren oikealla ja väkänen pois kohdasta 'Tehtäväpalkin lukitus'. Ja sitten samasta paikkaa valinnat pois 'T

Olen ihmetellyt, miksi WordArt-objekti ei näy Officen esikatselussa eikä tulostu.

Katso 'Työkalut' -> 'Asetukset' -> 'Tulosta' -> 'Piirrosobjektit'.

Minulla on ZA koneella palomuurina ja ihmetyttää mitä tuo tarkoittaa, kun tuolla kellon vieressä oleva ikoni, joka on normaalisti punavihreä (palkit) joissa näkyy liikenne (meno-tulo), niin vilkkuu vuoron perään ZA-logona ja tuollaisen punavihreänä ikonina.

Se on logona silloin kun ei ole liikennettä.

Miten saada USB-tikun sisällön salasanan tms. taa?

Pakkaa sisältö salasanan taakse:

http://www.7-zip.org/

Hain xp:n (home) päivitykset ja asensin ne. (Kone on hp:n kannettava) Uudelleen käynnistyksen yhteydessä tuli seuraavanlainen virheilmoitus: "STOP: c00000218 (registeritiedostovirhe) registeri ei voi ladata rakennetta (tiedostoa):\systemroot\system32\config\software tai sen lokia tai vaihtoehtoista tiedostoa. se on vahingoittunut, ei käytettävissä tai kirjoituskelvoton".

Kopioi ja korvaa palautuskonsolissa tuo tiedosto. Ehjä löytyy oletuksena kansiosta C:\Windows\repair Konsoliin pääset XP:n asennusmedialla buuttaamalla ja valitsemalla R.

Eli kun mistä tahansa ohjelmasta aukaistaan tiedosto File.. Open. Sitten tulee se tiedostolista. Nyt on niiden järjestys muuttunut. Siinähän on se painonappi, jolla niitä voi järjestellä, mutta se vaikuttaa vain siihen hakemistoon.

Laitat järjestyksen kohdalleen resurssienhallinnassa, jossain kansiossa ja valitset ylävalikosta 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset...' ja välilehdeltä 'Näytä' klikkaat painiketta 'Käytä kaikkiin kansioihin'.

Mistä löytyy XP Homella polku palautuspisteen tekemiseen?

'Apuohjelmat' -> 'Järjestelmätyökalut' -> 'Järjestelmän palauttaminen'

HP zv5000 ei käynnisty enää. Nyt kun kokeilen painaa virtapainiketta, niin virtavalo välähtää 3 kertaa ja mitään ei tapahdu Tarkoitan sitä merkkivaloa missä on "salaman" kuva.

 Viimeksi kun HP:n läppäri oireili juuri noin, niin riitti kun käytti laturin johtoa irti läppäristä.

Acer Aspire 9302 - onko bluetoothia? Onkohan läppärissäni bluetoothia, sillä nappula löytyy, mutta kun painan sitä, niin näytöön tulee teksti "No Bluetooth Device."?

Ei ole BT:tä. Nappula on jäänyt säästösyistä, kun samaan runkoon tehdään montaa mallia.

Miten saisin Excelin laskemaan suodatetusta taulukosta näkyvien lukujen arvon määrätystä sarakkeesta

Jos arvot ovat esimerkiksi A-sarakkeessa välillä A1 - A100, niin finskiversiossa kelpaa:

'=VÄLISUMMA(109;A1:A100)'

Tuo mystinen satayhdeksän tarkoittaa 'SUMMA' -funktiota ohitettuna piilotetut arvot. Muita käytettävissä olevia arvoja löytyy täältä:

http://office.microsoft.com/fi-fi/excel/HP100624631035.aspx

XP PRO SP2. Mikä avuksi kun päivitykset eivät onnistu.

Tätä kannattaisi käydä vilkaisemassa:

http://wiki.castlecops.com/Windows_Update_Fix

Win XP:n ohjauspaneelia tarkastellessa löytyy siltä pitkä lista Java-päivityksiä. Ovatko nuo kaikki tarpeellisia?

Riippuu käyttämistäsi ohjelmista. Kotikäytössä riittää yleensä uusin versio, mutta yrityksissä voi olla käytössä ohjelmia, jotka vaativat jonkin määrätyn version.

Koneessa lukee 7510 ja tarrassa Acer travelmate 7514 WSMi. Kumpi oikea?

7510 on sarja ja 7514 WSMi tarkka malli.

Kun avaan Oma tietokone/Resurssienhallinta -näkymän, näen joitakin (tuiki tuntemattoman näköisiä) tiedostoja sinisellä värillä kirjoitettuina.  Mitäs tämä merkitsee?  Voinko poistaa nämä erikoiset tiedostot vai poistuvatko ne itsestään, kun aika on täysi?

Tuohan johtuu asetuksesta 'Näytä salatut ja pakatut NTFS-tiedostot erivärisinä'. Asetus löytyy resurssienhallinnassa paikasta 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset' -> 'Näytä'. Ei niitä suin päin pidä mennä poistelemaan.

Selain ei päästä sivuille vaan ilmoittaa, että lapsilukko on päällä.

F-Securen virustorjunnasta ainakin löytyy. Ja jos sen salasana ei ole tiedossa (ja sitä on kuitenkin vailla), niin virustorjunnan poisto ja uudelleenasennus auttaa. Helpommalla pääsee, jos asennusavain on tallessa. Silloin voi ohjatulla toiminnolla nollata salasanan. Ohje löytyy F-Securen kyselyn yhteydestä.

Yritin konvertoida ulkoisen kovalevyni ntfs:lle command-tilassa käskyllä convert M: /fs:ntfs. Se ei onnistunut, vaan sain vastaukseksi: "Käyttö estetty riittämättömien oikeuksien vuoksi. Voit käyttää tätä apuohjelmaa ylennetyssä tilassa." Käyttöjärjestelmäni on Windows Vista

Käynnistä Command prompt  tällä ohjeella:

http://tinyurl.com/22kdv4

Word avaa dot-tiedostot aina uudessa asiakirjassa kun niitä klikkaa.

Kliksuta kerran hiiren toissijaisella ja valitse Avaa, niin avot.

Virustartunta "System Volume Information"-hakemistossa. Tähän ei pääse sisälle. Miten saada pois?

Poista palautuspisteet koneelta, jos kone muuten pelaa. 'Oma Tietokone' auki hiiren toissijaisella ja sieltä välilehti 'Järjestelmän palauttaminen'. Ensin poistat palauttamisen käytöstä, käynnistät uudelleen ja palautat palauttamisen käyttöön ja buuttaat uudelleen.

Mikä rikki kun XP näyttää työpöydällä ja d:llä muttei e:llä olevien pääkansioiden kuvakkeen läpinäkyvänä ja oikealla ylhäällä on punainen piste ja ominaisuuksissa on musta kansio ylhäällä vasemmalla. Explorerilla kansiot näkyvät oikein ja samoin alikansiot ja 'Omat Tiedostot' -kansio.

Poista IconCache

http://www.tweakxp.com/article37003.aspx

Tulee sanoma että, koska oletussähköpostiasiakas ei ole asennettu oikein tätä toimintoa ei voi suorittaa. Miten asennetaan sähköpostiasiakas oikein.

 Laita se Windows Mail oletussähköpostiksi:

http://support.microsoft.com/kb/918794/fi

Tuossa Elisan ohje:

http://tinyurl.com/2pd9o2

Vista ei säilytä käyttäjän salasanaa verkkoasemaan kirjautuessa. XP säilyttää. Mitä muutan käyttäjälle Vistassa?

Tarkoitatko, etkä kirjaudutaan eri tunnuksella ja salasanalla kuin millä ollaan koneelle kirjauduttu?

Jos tämä tapaus kyseessä, niin ohje löytyy täältä:

http://tinyurl.com/3xgfgp

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/fi-FI/Help/3c6dd8b8-58f8-46b6-8231-6732c51e57f31035.mspx

Nyt on yleisönosastoissa paljon SONERA langallisten ADSL-liittymien poistosuunnitelmien vuoksi kirjoituksia. Eräässä ihan omalla nimellään kirjoittaja kertoin mm. "Yhden @450 tukiaseman maksimi "teho" 3 Megabittiä sekunnissa". Niitä kun on 1-2 pitäjää kohden, niin siitä ei ole kuin KOLMELLE 1Mbit-käyttäjälle "täysi teoreettinen nopeus" mahdollista. Onko kellään tietoa näistä @450-tukiasemista ja niiden tekniikasta/suorituskyvystä?

"Teoreettinen suurin tiedonsiirtonopeus tukiasemalta matkaviestimeen on 3,2 megabittiä sekunnissa."

Tuossa enemmän asiaa:

"Yhden radiokantoaallon kaistanleveys on myös 1,25 MHz ja tämä mahdollistaa kahden kantoaallon mahtumisen käytettävissä olevalle taajuuskaistalle. Teoreettinen suurin tiedonsiirtonopeus tukiasemalta matkaviestimeen on 3,2 megabittiä sekunnissa. Vaikka molempien tekniikoiden teoreettiset tiedonsiirtonopeudet ovat nopeimmillaan yli kolme megabittiä sekunnissa, todelliset tiedon siirtonopeudet ovat tätä huomattavasti alhaisemmat ja jäävät käytännössä tällä hetkellä molempien järjestelmien osalta alle yhden megabitin sekuntinopeuksien. Flash-OFDM  verkko on arkkitehtuuriltaan täysin pakettikytkentäinen ja internetin käyttämään yhteyskäytäntöön (TCP/IP) perustuva. CDMA450  tekniikka on vastaavasti matkapuhelinverkkoarkkitehtuuriin pohjautuva järjestelmä, joka alun perin suunniteltiin piirikytkentäiseen puheenvälitykseen. Pakettikytkentäiset ominaisuudet on lisätty siihen jälkikäteen. Piirikytkentäisyys tarkoittaa sitä, että yhteys on avoinna koko yhteystapahtuman ajan riippumatta siitä onko kanavalla liikennettä. Pakettikytkentäinen yhteys varaa kapasiteettia vain tarpeen mukaan. Pakettikytkentäinen yhteys on erityisesti ryöpsähtelevässä dataliikenteessä huomattavasti taloudellisempi. Tästä lähtökohtien peruseroavaisuudesta johtuu muiden teknisten eroavaisuuksien lisäksi myös datasiirtoon ja käyttäjämääriin liittyviä eroja. Yhtäaikaisten aktiivitilassa olevien käyttäjien määrä Flash-OFDM
-tekniikalla on noin 125 käyttäjää, kun se vastaavasti CDMA450  tekniikalla vaihtelee 16 ja 30 käyttäjän välillä. Koska tietty osa käyttäjistä on aina odotustilassa järjestelmä kykenee yhden antennin alueella siten palvelemaan käytännössä CDMA450 -tekniikalla noin 100 käyttäjää ja Flash-OFDM-tekniikalla noin 1.000 käyttäjää. Tyypillisesti tällaisen solukkomaisen verkon yhdessä solussa eli tukiasemassa on molemmissa tekniikoissa kolme antennia."

Kannettava mikroni toimii hyvin hitaasti, kun yritän käyttää Tallenna nimellä" toimintoa. Ensiksi kohteena on 'Omat Tiedostot' ja kun yritän vaihtaa kohteeksi jonkun toisen verkkoaseman, toiminto kestää harmittavan kauan. Välillä ruutuun voi tulla ehtiä teksti, että ohjelma ei vastaa. Käytössäni on useita serveriltä mapattuja levyjä. Mikähän mahtaa olla syynä?

Taitaapi olla syynä juuri mäpätyt levyt. Jos kyseessä on esimerkiksi XP Fi, niin voisi kokeilla poistaa valinta (jos on päällä) paikasta:

'Resurssienhallinta' -> 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset...' -> 'Näytä' -> 'Etsi verkkokansiot ja -tulostimet automaattisesti'

end faq