ONGELMATILANTEET

Tietokoneiden kanssa voi syntyä monenlaisia ongelmatilanteita. Tälle sivulle olen kerännyt muutamia yleisimpiä ongelmia ja muuta huomioitavaa. Otsikkoja klikkaamalla saat lisätietoa aina kyseisestä asiasta.

tietoturva   Tietoturvan ylläpito

Muutama perusasia on välttämätöntä huomioida ennen tietokoneen kytkemistä internetiin. Otsikkoa klikkaamalla näet muutaman tärkeimmän.

orkki Haittaohjelmat

Koneelle voi pujahtaa epätoivottuja vieraita ja niiden täydellinen poistaminen vaatii oikeat välineet ja toimintatavat, ettei poistaminen aiheuta lisää ongelmia. Tyypillisesti koneen toiminta hidastuu ja internetselailu takkuaa.

filu Tiedostot hukassa?

Joskus sormi on ajatusta nopeampi tai ajatus katkeaa ja tarpeellisiakin tiedostoja tulee poistettua. Myös levyjärjestelmä saattaa mennä sekaisin, jolloin näyttää ettei levyllä ole enää mitään lukukelpoista. Hätä ei välttämättä ole tämän näköinen, vaan tiedostot voivat olla pelastettavissa. Klikkaa otsikkoa ja katso lisää.

Muut vikatilanteet

Joskus kone ei vaan toimi kuten pitäisi, eikä yksiselitteistä syytä näytä löytyvän. Klikkaa otsikkoa, niin saat muutamia selityksiä.