VIRUSTORJUNTA, TIETOKONEET JA MOBIILILAITTEET

Toimiva virustorjunta on ehdoton edellytys netissä olevalle koneelle. Myös silloin kun siihen tuodaan ulkoapäin muita kuin ohjelmistovalmistajien alkuperäisiä tiedostoja, on ajantasalla oleva virustorjunta tarpeen. Viruksia voi internetin lisäksi tulla koneelle mm. levykkeiden, CD-levyjen eli "romppujen", DVD-levyjen ja USB-muistitikkujen ja ulkoisten kovalevyjen mukana.

 

Virustorjunnassa ei riitä, että ohjelma on kerran asennettu. Sen virustietokannat tulee myös päivittää säännöllisesti. Jos kyseessä on kaupallinen versio, niin kannat päivittyvät normaalisti automaattisesti koneen ollessa yhteydessä internetiin. Jos kyseessä on jokin ilmainen versio, voi kantojen päivittyminen vaatia käyttäjän aktiivisia toimia. Kaupallisissa versioissa on yleensä jokin toiminta-aika kuinka kauan kannat päivittyvät. Kun aika tulee täyteen on käyttäjän maksettava uusi lisenssi tai kannat eivät enää päivity. On myös mahdollista, että koneeseen iskee kaikesta huolimatta määrätyntyyppinen virus, joka estää ohjelman pääsyn päivitettyyn tietokantaan, jolloin päivitystä ei tapahdu ja pahimmassa tapauksessa koko virustentorjuntaohjelmisto on deaktivoitu, eikä siis ole päällä ollenkaan.

 

Kaikki edellä mainitut ongelmat voin korjata tai opastaa ja tarvittaessa asentaa ilmaisen virustentorjuntaohjelmiston (suomenkielinen), joka päivittää internetin kautta itse itsensä. Opastan myös käytössä, kuinka toimia ohjelman kanssa viruksen löytyessä tai tulee tarvetta ajaa ns. manuaalinen tarkistus.

 

Samoin poistan ja huollan virusten jäljet myös Android-laitteista (kännykät/tabletit).