GPRS -YHTEYDET

GPRS -yhteyksissä tarvitaan hieman enemmän tietotaitoa. Homma hoituu harvemmin pelkillä liittämisillä, vaan tarvitaan monenlaista asentamista. Jos GPRS -valmiuksilla oleva puhelin liitetään tietokoneeseen sarjakaapelilla (liitäntätapana sarjakaapeliliitäntä tai USB), niin kaapeli voi vaatia omien ajureidensa asentamista ennen ohjelmistojen asennusta tai yhteyden luomista. Sen jälkeen voidaan tarvittavat ohjelmistot asentaa, sekä asettaa varsinaiset puhelinverkkoasetukset. Samoin jos homma halutaan tehdä käyttäjälle helpoksi, niin asetukset tulee laittaa kohdilleen, jotta yhteyden avaamiseen riittää pari klikkausta ja selaimen etusivu on katsottavissa. Nämä hoituu minun avullani. Tietoturvasta pitää tällöinkin huolehtia.

GPRS-yhteys kännykällä ja infrapunalla on myös tuttu juttu. Erona edellisiin on, että uudemmilla järjestelmillä sekä modeemin, että kaapelin asennus jää pois. Asennettavaksi jää vain puhelinverkkoyhteys ja tietoturva. Sama homma on myös kännykän ja bluetoothin kanssa. Bluetoothin kanssa toimiessa ei sitten vaadita suoraa näköyhteyttä vastaanottimen ja kännykän välille. Kantamakin on parempi eli noin 10 m.

Asetukset ja säädöt ovat puhelin, liitäntätapa ja operaattorikohtaisia. Joten tilatessasi minulta apua kytkemiseen, muista selvittää em. kohdat etukäteen (puhelimen merkki ja malli, miten puhelin on tarkoitus kytkeä koneeseen, minkä operaattorin GPRS -liittymästä kysymys), jolloin tiedän hakea tarvittavat ohjelmistot ja ohjeet valmiiksi, ennen saapumistani luoksesi.

Mokkulan kanssa toimittaessa homma on simppeli ja yleensä riittää pelkkä laitteen kytkeminen tietokoneeseen USB-kaapelilla.

Mutta ei hätää, jos homma kuulostaakin monimutkaiselta, niin soitto minulle ja pannaan homma toimimaan.