MUUT VIKATILANTEET

Jos koneesi käynnistys kestää entiseen verrattuna todella kauan tai nettiyhteys tuntuu takeltelevan, voivat kyseessä olla koneeseen iskeneet haittaohjelmat. Nämä vievät koneen tehoja ja prosessoriaikaa, sekä hidastavat tarvitsemaasi kaistaa internetiin.

 

Myös erilaiset laiteviat voivat hidastaa ja estää käyttöä, vaikka kone periaatteessa muuten toimisikin. Samoin runsaat ohjelma-asennukset hidastavat koneita, korvatessaan koneen käyttöjärjestelmätiedostoja omillaan. Ohjelmilla on myös tyypillisesti pyrkimys pyrkiä käynnistymään taustalle aina koneen käynnistyksen yhteydessä ja tämän seurauksena koneen käynnistys kestää aina vain kauemmin ja keskusmuistin käydessä vähiin, myös käyttö hidastuu merkittävästi.

 

Tietokoneiden viat eivät siis useinkaan ole yksiselitteisiä, vaan saattavat löytyä lopulta ihan muualta kuin alussa näyttää. Varsinkin kesällä ukkonen voi vioittaa useita tietokoneen komponentteja. Vedä siis kesällä tietokoneen johdot irti sähkörasiasta (unohtamatta puhelinjohtoa), niin säästyt monelta murheelta.

 

Muutenkin koneisiin voi iskeä mitä ihmeellisimpiä oireita, joiden syyn löytäminen on helpointa jättää ammattilaisen tutkittavaksi. Älä siis kärsi turhaan oikuttelevasta koneestasi, vaan tilaa minut laittamaan se jälleen iskuun.