Kaikki kysymykset 1 - 50

 

Miten XP:n saa ottamaan puhelinverkkoyhteyden automaattisesti, kun selain avataan?

Selain auki ja valitaan Tools (Työkalut) ja sieltä alimmaisena oleva Internet connections (Internet-asetukset) ja sitten välilehti Connections (yhteydet) ja täppä päälle Always Dial (käytä aina oletusyhteyttä).

Nyt kun avaat selaimen ilman yhteydenottoa, voit valita ikkunasta mitä yhteyttä haluat käyttää jos olet asentanut useampia puhelinverkkoyhteyksiä.

Jos yhteysikkunaa ei tule vaan kotisivu aukeaa suoraan ilman yhteyttä niin klikkaa selaimessa Refresh (päivitä), niin yhteysikkunan pitäisi jälleen avautua.

Kun koneen käynnistää aamulla ensimmäistä kertaa, niin prosessorin tehoksi ilmoitetaan jotain 1100 Mhz vaikka pitäisi olla 2600 Mhz.

Vaikuttaa hieman siltä, että siskon mieheltä on yksinkertaisesti loppumassa akkuparisto kovalevyltä. Kun patteri on huono, niin BIOS:lla on oletusasetukset käynnistettäsessä. Samoin rupeaa kello sekoilemaan yms. Kokeile vaihtaa kovalevylle akkupatteri (normaalisti noin 2-senttinen pyöreä littana 3 voltin akkuparisto), ei maksa paljoa ja käy lähes koneeseen kuin koneeseen.

Jostain syystä prosessorin kellotaajuus on vain 1900 MHz. Kertoimet ovat19 x 100 vaikka pitäisi olla 19 x 133. Olen päivittänyt BIOS:sin ja yrittänyt sieltä saada säädettyä kellotaajuutta, mutta ei tunnu onnistuvan...

Oletko katsonut, onko emolevyllä jumpperia kertoimelle. Omassani on jumpperivalinta erikseen 100:lle ja ylemmille.

Yritettäessä korjausasennusta XP:n asennus-CD:llä, tulee ilmoitus että koneessa on uudempi versio XP:stä kuin asennus-CD:llä.

Tuo päivitys tökkää varmaan siihen, että asennusrompussa ei ole SP2 (tai SP3) mukana ja koneessa se taas on asennettuna. Joten poista SP2 (tai/ja SP3) Lisää poista sovellus kautta ja kokeile uudelleen.

Kun kirjoitan Office-tuotteella Excel, PowerPoint tai Word luvun 13, välittömästi seuraavaa näppäintä (enter, pilkku, piste) painaessani luku muuttuu 14. Ongelma ilmenee käytettäessä kumpia tahansa numeronäppäimiä. Samalla koneella olevissa muissa ohjelmissa näin ei käy.

Officen automaattikorjaukseen on ilmeisesti lisätty korvattavaksi 13 ja korvaavaksi 14. Eli ota vaikka Wordissa auki Työkalut -> Automaattinen korjaus... ja valitse kohta, jossa lukee korvattava 13 ja korvaava 14 (voit joutua vierittämään listaa) ja klikkaa Poista ja OK. Voit samalla vilkaista onko siellä listassa muita ylimääräisiä

Excel-taulukkoa täytettäessä soluun ilmestyy vallan toinen merkki kuin näppäimistöltä valittu? Aluksi homma toimii kuten pitääkin ja solun tiedot tulevat valitun muodon mukaisiksi. Sattumanvaraisesti tilanne kuitenkin muuttuu: kaksoispisteen sijaan tulee >, ?:n sijaan _ , (:n sijaan * jne.

Jospa sinulla vaihtuu näppäimistön kieli lennossa? Kielen vaihdolle on näppäinyhdistelmä, jolla se vaihtuu. Kun näppäilet Excelissä niin silloin tällöin satut sitten käyttämään tätä yhdistelmää. Katsopa näppiksen seotessa näkyykö kellon vieressä kielipalkkimerkkiä ja siinä outoa kielivalintaa (muu kuin FI).

Miten saan kuvat näkymään Wordissa jälleen? Kuvan tilalla näkyy pelkkä tyhjä laatikko.

Esim. Word 2000 Työkalut -> Asetukset, välilehti Näkymä ja sieltä täppä pois kohdasta Kuvien paikkamerkit

Kun kone on verkkovirrassa, on näyttö jostain syystä selkeästi himmeämpi, kun jos sitä vertaa siihen tilanteeseen jolloin   verkkojohto ei ole seinässä! Välittömästi kun verkkojohdon irrottaa, koneen näyttö kirkastuu taas. Mutta heti kun verkkojohdon taas uudestaan laittaa kiinni, himmenee näyttö jälleen huomattavasti.

Näytön kirkkaus on säädetty pienemmälle koneen ollessa verkkovirrassa, jolloin kirkkaus alle akkusäädön asetuksen. Lisää kirkkautta asteittain koneen ollessa verkkovirrassa ja käytä välillä akulla ja sama uudelleen. Kirkkaus vaihtuu toisinpäin jossain vaiheessa. Kirkkauden säädölle pitäisi löytyä oma nappi näppiksestä.

Miten tuon System Volume Information-kansion varmuuskopiointi Win XP:ssä onnistuu?

Älä yritäkään kopioida sitä. Se on nimensä mukaisesti systeemitiedosto, eikä tavallisin konstein kopioidu. Normaaleissa kopioinneissa ei muutenkaan kannata käyttää Windowsin omia työkaluja (jos niitä käytät), vaan vaikka Total Commanderia. 

Miten Windows XP Homessa saa lepotilan pois käytöstä tai onko jokin muu vialla? Tyhmyyksissäni asensin lepotilan käyttöön ja nyt kone käynnistyy itsekseen. Jos laitan virran adsl-modemiinkin, niin hetken kuluttua koko kone käynnistyy.

Lepotilatoiminnon saat pois kun otat työpöydällä hiiren oikealla ja ja sieltä ominaisuudet ja sieltä välilehti Näytönsäästäjä. Nyt kun klikkaat painiketta Virransäästö ja avaat välilehden Lepotila niin pääset poistamaan lepotilan poistamalla ruksin ja klikkailemalla OK. Toinen juttu on sitten se, onko sinulla WakeOnLan päällä, eli voiko koneen käynnistää verkosta käsin. Sen asetuksiin pääset ottamalla Oma tietokone oikealla auki ja sieltä Ominaisuudet -> Laitteisto -> Laitehallinta -> Verkkosovittimet -> Verkkokorttisi -> Lisäasetukset ja siellä ainakin minulla WakeOnLAN From PowerOff arvoksi disable.

Seuraavanlainen ongelma: käytän langatonta yhteyttä kannettavassa koneessa (WinXP). Kun kone on käyttämättä n. 30 - 60 min, langaton yhteys katkeaa. Jos ottaa yhteyden ominaisuudet näkyviin, niin IP osoitteet ovat silti yhä näkyvissä ja tehtäväpalkin kuvake väittää yhteyden olevan auki. Selaimella ei kuitenkaan saa yhteyttä nettiin. Kyseessä lienee jokin virransäästöominaisuus, tms. Esim. "korjaa yhteys" toiminto ei auta, vaan kone täytyy aina bootata uudelleen.

Eihän Laitehallinnassa ole verkkokortille määriteltynä Virranhallinta-välilehdellä "Salli tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi" päällä?

Miten saan XP Pron käynnistysohjelmiin uuden softan, tässä tapauksessa WSOY:n sanakirjan. Ajattelin sen edesauttavan ohjelman melko satunnaista käynnistymistä.

Voit kokeilla vaikka vetämällä hiiren oikealla ohjelman pikakuvakkeen paikkaan Käynnistä -> Ohjelmat -> Käynnistys ja valitsemalla tee pikakuvake.

ADSL-modeemiini tulee mm. kaapeli puhelimen pistorasiasta ja verkkokaapeli, joka menee tietokoneen verkkokortille. Jos jompaa kumpaa kaapelia joutuu pidentämään, onko eroa, kumpaa pidentää?

Onhan sillä pitkillä matkoilla varmaan merkitystä, mutta lyhyillä matkoilla ja yhdellä koneella lähinnä esteettinen. Itselläni on modeemille 10 m jatkojohto ja siitä useita verkkokaapeleita, joista pisin myös tuo 10 m.

Ongelma koneella oli sellainen, että kun kameran kytki tietokoneeseen, niin sekä Windows XP:n oma että Photoshop Elementsin kuvien siirto-ohjelma käynnistyivät yhtä aikaa ja yrittivät hakea kuvia. Tämä aiheutti molempien ohjelmien jumiutumisen. Kun lopetin XP:n oman siirto-ohjelman niin Photoshop Elements pystyi jatkamaan hommaa. Kuinka saan muutettua XP:n asetuksia niin, ettei ko. siirto-ohjelma käynnisty automaattisesti?

Oma Tietokone -> oikealla auki se siirrettävä levy (eli Nikon) -> Ominaisuudet -> Automaattinen käynnistys -> täppä päälle Valitse suoritettava toiminto ja valinnaksi Ei toimenpiteitä ja OK:lla pois.

Minulla on kaksi vanhaa työasemaa. Ovat olleet pari vuotta käyttämättöminä. Halusin ottaa ne käyttöön, mutta kumpikaan ei käynnisty. tuuletin pyörii ja valot palaa, mutta monitoriin asti ei tule signaalia. kummassakin näytönohjain ehjä, sen testasin.

Emolevyn kondensaattorit eivät pidä käyttämättömyydestä, joten siinä lienee vika. Ne pitäisi vaihtaa.

Osaisiko joku neuvoa kuinka poistetaan Norman Virus Control koneelta?

Hae Normanin sivuilta delnvc5.exe ja aja se.

Käyttäjät ja henkilökohtaiset kansiot saa poistettua, mutta profiilien poisto tuntuu mutkikkaalta. Vaikka määrittelen administratorin käyttäjän profiilikansion (+alikansioiden) omistajaksi ja annan kaikki oikeudet, niin ei onnistu. Aina pitää mennä käsittelemään joitain kansioita tai tiedostoja uudelleen ja määrittelemään noita oikeuksia lisää.

Oletkos kokeillut laittaa lopuksi siinä ylimmässä poistettavassa kansiossa täppää päälle kohtaan Korvaa kaikkien alemman tason objektien oikeudet... eli mitähän tuo olisi englanniksi? Olisiko jotain Replace all lower...

Miten saan laskettua dokumentista yksittäisten kirjaimien ja numeroiden määrän.

No annetaanpa vähän erikoisempi neuvo ;) Esim. Wordissä vaikka näin. Tallennetaan ensin kopio dokumentista kaiken varalta. Halutaan tietää montako a-kirjainta dokumentista löytyy. Mennään valikkoon Muokkaa -> Korvaa ja valitaan korvattavaksi a ja korvaavaksi mikä tahansa muu kirjain (tämä siksi, että nähdään lopuksi, että Undo pelaa). Valitaan Korvaa kaikki ja nyt Word ilmoittaa montako korvausta teki (kirjainten määrä). Sitten vain klikataan Kumoa-painiketta ja se oli siinä. Tämäkin riittää, jos ei tarvitse tietää kovin monen kirjaimen lukumääriä.

Minulla on asennettuna Microsoftin Office Word Viewer 2003, mutta en saa sitä toimimaan niin kuin sen pitäisi. Pystyn avaamaan tiedostoja mutta en tekemään tai muuttamaan niitä.

Ohjelmasi on pelkkä katseluohjelma. Lataa OpenOffice ja asenna se.

http://fi.openoffice.org/lataa.html

Laitat tallennusmuodot ja avaukset Microsoftin mukaisiksi ja pystyt avaamaan ja tallentamaan Word-muodossa.

Asetukset löytyvät kohdasta |Työkalut| ->  |Asetukset| -> |Lataus ja tallennus| -> |Yleistä|

Näyttö sammuilee muutamaksi sekunniksi itsestään ja palautuu takaisin normaaliksi. Tätä saattaa tapahtua muutaman minuutin välein, teki sitten mitä tahansa koneella.

Tuota ongelmaa esiintyy paljonkin varsinkin määrätyn merkkisillä näytöillä. Ongelma on lähes aina niinkin eksoottinen kuin näytön virtajohdon pieni perääntyminen näytöstä. Jos vika tuossa, niin työnnä johto perille.

Hommasin n. 2 kk sitten 17" LCD-näytön. Tänään huomasin oikeassa yläkulmassa pienen valopisteen, joka tummaa taustaa vasten pistää silmään aika ikävästi (kokoluokka n. < 1 mm). Mikä aiheuttaa, eihän tuo ole normaalia? Takuut voimassa, alanko ottaa yhteyttä jo myyjään?

Yleensä näytössä saa olla muutamia viallisia pikseleitä ilman että menee takuuseen. Joissakin tosin luvataan vaihtaa jo yhdenkin viallisen pikselin takia. Tutki laitteen mukana tulleet paperit. Sieltä se selviää.

Windows XP:n uudelleenasennuksen seurauksena Documents and Settings\Käyttäjä kansiossa on tiedostoja joihin ei pääse enää käsiksi millään. Nykyinen XP sijaitsee uudella kovalevyllä ja tämä Käyttäjä -kansio vanhalla levyllä. Access denied tulee vaikka kuinka olen antanut Käyttäjä:lle admin oikeudet. Onko mitään konstia, millä tiedostot pystyy kopioimaan talteen uuteen järjestelmään.

Simple file sharing pois päältä ja sitten haluttu kansio hiiren oikealla auki ja Security-välilehdeltä kansion ja sen sisältämien tiedostojen (tarvitsee yhden täpän lisää olikohan se Advanced settingsiin siellä Securityssa) omistukset sille Käyttäjä:lle.

Tallensin webcamillla avi-leikkeen camin omalla softalla. Se tallentaa ne automaattisesti avina ja windows tunnistaa ne aviksi. Nyt kuitenkin kävi niin, että jostain syystä tiedostotyyppinä on "tiedosto". Mediaplayer kuitenkin avaa sen ja toistaa normaalin videon tapaan, mutta Moviemaker ei tunnista vaan herjaa että kelvoton tiedosto tjst.

Pitänee asettaa Resurssienhallinnassa tyyppi kohdalleen. Eli Resurssienhallinnassa -> Työkalut -> Kansion asetukset -> Tiedostotyypit ja siellä valitaan oikea ohjelma aville.

Löytyykö toimivaa ohjelmaa mov. -tiedostojen muuntamiseen esim. Movie Makerin tukemiin  muotoihin?

Löytyyhän noita. Vaikka tuosta:

http://www.topdrawerdownloads.com/download/104350

Jostakin syystä en voi enää vastaanottaa joitakin e-postin liitemuotoja, kuten .pdf tai jotkut kuvaformaatit. Systeemi on Win XP. Ennen kaikki oli mahdollista. Luultavasti kyse on joistakin asetuksista, mutta en ole pystynyt syyllistä paikallistamaan. Liitteen nimi näkyy Outlook Expressissä harmaana, eli klikkaamisesta ei ole hyötyä.

Voisi vaikka katsoa onko täppä päällä Outlook Expressissä kohdassa Työkalut -> Asetukset -> Suojaus -> Estä sellaisten liitteiden... Jos on, niin otapa pois ja kokeile.

Tähän asti eli noin 2,5 vuotta tulostukset ovat pelanneet hyvin, mutta nyt yhtäkkisesti tulostuksessa tulee virheitä. Kirjaimet tulostuvat tuplana tai niitä jää kokonaan pois. Eli esimerkiksi tulostiminen testisivulla "luet" tulostui "lueuet" ja "onnistui" tulostui "onnistutui". Vika on toisaikainen eli välillä näyttäisi kaikki olevan kunnossa ja sitten taas tulee virheitä.

Pari kertaa olen törmännyt vastaavaan ja näissä oli syynä viallinen kaapeli koneen ja tulostimen välillä ja tällöin kyseessä oli vanhanmallinen Centronics-kaapeli, ei USB.

Hyvä kovalevyn päällekirjoitusohjelma haussa. Omistan Acerin läppärin ja olen myymässä sitä, tosin haluaisin ensin tuhota taydellisesti sen tiedostot ettei niitä saisi ulos enään (koneella on tehty työpaikan asiakirjoja yms) Siis koneessa ei ole korppuasemaa vain dvd.

Tuolta löytyy:

http://www.thefreecountry.com/security/securedelete.shtml

Ostin 320 GB kiintolevyn. Nyt kone ei tunnista kun 300 GB. WINXP ja WIN 2003 tekevät molemmat saman. Mistä mahtaa johtua?

Tästä on kysymys:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gibibyte

Mikä on wireless-nappi kannettavassa? Tarkoittaako se sitä, että jos lähellä on tukiasema, vaikka täällä hesan keskustassa oleva, niin painamalla tämän napin päälle ja menemällä riittävän lähelle ko. tukiasemaa pääsee nettiin? Ja kannettavassa, jossa ei ole tätä wireless- nappia, vaatii ostaa oman langattoman nettiyhteyden? Miten tämä wireless-toiminto menee? RJ-45 johto löytyy.

Wireless-nappi ainoastaan aktivoi langattoman verkkokortin käyttöön. Eli jos se ei ole päällä, ei langattomaan verkkoon yritetä. Tietoturvaseikka, ettei mennä tietämättä tuntemattomiin verkkoihin.

Mikä olisi näppärä korpulta ajettava exe, jolla saisi siirrettyä kovalevyltä tavarat ulkoiselle? Ghostin dos ei sisällä xcopyä, USB-ajurit kylläkin.

XXCOPY näyttää hoitavan homman. Näyttäisi olevan vipujakin ainakin tarpeeksi mistä valita.

http://www.xxcopy.com/index.htm#download

Sain MicroMemory'n 256MB tikun. Yritin alustaa, mutta ei onnistunut, koska FORMAT (FAT) väitti, että tikulla on vain 8 MB tilaa. Milläköhän tikkua pitäisi käpälöidä, että saisi kaikki 256MB käyttöön?

Taitaa tuo 8 Mt olla buuttisektori siinä tikussa. Sinun pitäisi poistaa osiot ja tehdä vain yksi koko tikun kokoinen osio ja alustaa se. XP:ssä se onnistuu kätevästi levynhallinnassa (Oma Tietokone oikealla -> Hallitse -> Levynhallinta).

Jos Excel 2003:n Muotoilu-työkalurivin palauttaa alkuperäiseksi, niin Euro-painike häviää. Miten sen saa takaisin, jos ohjelman uudelleenkäynnistys ei sitä palauta?

Lisäämällä se nappi uudestaan siihen Muotoilu-työkalupalkkiin.

Otetaan Excelissä Työkalut -> Apuohjelmat ja sieltä täppä päälle Eurovaluuttatyökalut.

Olen kokeillut monta eri tapaa saada yläviite samaksi 2 ensimmäiselle sivulle ja lopuille sitten muu, mutta onnistuu vain ensimmäiselle, tai sitten pariton ja parillinen. Eli onko mahdollista saada yläviite kahdelle ensimmäiselle sama?

Sinne pitää ensin lisätä toisen sivun loppuun osan vaihto. Löytyy kohdasta Lisää -> Vaihto -> Osan vaihto seuraava sivu. Sitten voit laittaa ylä- ja alatunnisteet koskemaan vain yhtä osaa kerrallaan.

Mikä olisi sopiva ohjelma, että saisin lähetettyä kokonaisen kansion sähköpostilla. Kansio on noin 600 kilotavua mutta.. sisällä pari lisäkansiota yms. muuta pientä sälää, joten yksitellen niiden lisääminen on tuskaa ja tuottaa epätoivotun tilanteen koska jokainen objekti on riippuvainen omasta paikastaan (kansiossa on ohjelma) Ainakaan normaali sähköpostiohjelma ei tähän kykene. Ja toimiiko se vastaanottajalla myös niin että hän saa sen kokonaisena kansiona?

Pakkaa se kansio alihakemistoineen zipiksi ja laita liitteeksi. Asetukseksi laitat, että säilyttää kansiorakenteen, niin vastapuoli saa sen rakenteineen. Jos vastapuolella XP, niin se hanskaa sitten purun ilman asenneltavia apuohjelmiakin.

Kun painan CTRL+ALT+DEL, näkyviin tulee vain käynnissä olevat sovellukset taulu. Taulussa ei ole sulkeutumispainiketta.

Tuplaklikkaa harmaata aluetta vaikkapa ikkunan ylälaidasta. Näkymän pitäisi palautua normaaliksi.

Mistä johtuu, että liitetiedostona lähetetty Word-asiakirja tulee perille vastaanottajille .dat-muodossa? On tallennettu normaalisti .doc-muodossa Wordissa? Dat-muodossa oleva liite ei sitten avaudu välttämättä vastaanottajan koneilla. XP-ympäristö ja Word 2003 -versio on käytössä.

Tällaista ohjetta löytyy:

Sähköpostin liitetiedosto muuttuu winmail.dat tiedostoksi ? Kysymys: Lähetin sähköpostitse liitetiedoston Microsoftin Outlook 2000 -sähköpostiohjelmalla. Vastaanottaja luki sähköpostin Eudora sähköpostiohjelmalla (tai jollain muulla sähköpostiohjelmalla), mutta liitetiedosto oli muuttunut winmail.dat nimiseksi ja sisällöltään epämääräiseksi?

Kysymys 2:Lähetettäessä Micorsoft Outlookilla liitetiedostoja, osalla vastaaottajista liitetiedostot näkyvät oikein ja osalla taas liitetiedostot muuttuvat winmail.dat nimisiksi. Mitä voin tehdä ? Kysymys 3:Sain sähköpostissa tiedostoliitteen winmail.dat jonka sisältö on sekavaa tekstiä. Miten saan avattua tiedostoliitteen ? Syy: Lähetettäessä sähköpostia Microsoft(r) Outlook(TM) 2000 sähköpostiohjelmalla sähköpostin muodoksi on voitu valita Microsoft Outlook rtf. Microsoft Outlook rtf -tiedostomuoto on kuitenkin sellainen, ettei sitä pysty kaikki sähköpostiohjelmat lukemaan. Ratkaisu: Jotta liitetiedosto näkyisi oikein vastaanottajalla, sähköpostin lähettäjän täytyy muuttaa Microsoft Outlook sähköpostiohjelman asetuksista viestin muodoksi vain teksti ja lähettää liitetiedosto uudestaan. Microsoft Outlookin lähettämän sähköpostin sähköpostin muoto -asetukset muutetaan seuraavasti: Käynnistä Microsoft Outlook

Valitse valikkoriviltä Työkalut/Asetukset
Valitse välilehti Sähköpostin muoto
Määritä kohtaan Viestin muoto:Vain teksti
Napsauta Käytä tallentaaksessi muutoksen
Tarkista vielä asetukset:
Napsauta asetukset
Valitse Viestin muoto (*)MIME
Napsauta OK
Napsauta OK sulkeaksesi Asetukset -ikkunan
Sulje ja käynnistä uudestaan Microsoft Outlook Kokeile nyt lähettää tiedostoliite

Miten winmail.dat tiedostoa voi lukea ?

Lähetettäessä sähköpostia Microsoft Outlook97/2000:lla RTF tai HTML muodossa, Outlook muodostaa lähtevästä viestistä ja liitetiedostoista winmail.dat nimisen tiedoston, joka näkyy muita sähköpostiohjelmia käyttävillä yleensä winmail.dat nimisenä liitetiedostona, jonka tiedostoformaatti on TNEF. Tätä tiedostoformaattia eivät muut sähköpostiohjelmat yleensä osaa lukea, vaan sen purkamiseksi tarvitaan jokin apuohjelma (esim WMDecode <http://www.biblet.freeserve.co.uk/> ) tai pyyntö, että lähettäjä lähettää sähköpostin uudestaan valiten lähetystyypiksi vain teksti (ks. määrittelyohje yläpuolella). Lisää ohjeita oli luettavissa Dealing with the winmail.dat <http://www.gpc.edu/~jbenson/resource/winmail.htm> file artikkelissa.

WMDecode <http://www.biblet.freeserve.co.uk/> ohjelma purkaa winmail.dat:issa olevat liitetiedostot omiksi tiedostoikseen. 28.2.2006 ohjelmasta sai ladata käyttöaikarajoitetun version koekäyttöön ja sen saattoi rekisteröidä 10$ hinnalla. "

Mikä on InCD, olen polttanut RW kai sitten sillä ja kaikki ihan OK! Mutta nykyään vaikka en ole tarvinnut sitä se saattaa jumia koko koneen,jos sen nyt poistaa niin millä sitten poltan RW, siihenhän se on tehty vai ?Jos poistan sen käynnistyksestä joka lienee suotavaa, niin aina kun tarvitsen RW niin voihan sen startata. InCD4ErrorLog.zip onko tekemistä ongelman selvityksen kannalta ? (XPPro)

InCD on pakettikirjoitussofta. Tarvitset sitä nyt niihin jo polttamiisi RW-levyihin. Jos siirrät ne vaikka kovalevylle, niin voit sitten poistaa InCD:n ja poltella levyt uusiksi vaikka tällä:

http://www.deepburner.com/

Taulukossa on pari sataa riviä. Voisiko sarakkeiden otsikot saada pysymään näkyvissä ikkunan yläreunassa, kun taulukkoa vierittää alaspäin?

Saa näkymään. Komento löytyy paikasta Ikkuna -> Kiinnitä ruudut

Dos-promptin laatikon laidat vetäytyvät kohti vasenta ylänurkkaa, niin että tilassa 1280x1024 laatikko täyttää enää vajaat puolet kuvaruudusta.

Kopioidaan komentorivi-ohjelma työpöydälle, otetaan hiiren oikealla kuvakkeesta ominaisuudet. Nyt fontin koko ääritellään välilehdellä Fontti. Näkymän koko määrätään välilehdellä Asettelu. Kun näyttöpuskurin kooksi laittaa vaikka 160 X 300 ja Ikkunan kooksi 153 X 80 niin tulee noin koko näyttö. Voi viilata tarkemmin jos niin haluaa. Toimii ainakin XP Prossa.

Nyt pitäisi vielä saada vanhalla levyllä olevat ohjelmat, käyttäjäkohtaiset asetukset (kolme käyttäjää) yms. toimimaan jokseenkin entiseen malliin, ettei kaikkea (sähköposti, netti, virustorjunta jne.) tarvitse asennella kokonaan uudestaan. Arvelen, että tähän voi olla jokin yksinkertainen jippo, joka ei nyt vain "kädettömälle" valkene. Mitä vanhalta levyltä pitää siirtää uudelle - jos pitää ensinkään - sotkematta uuden emon toimintaa?

Käyttäjäkohtaiset asetukset, kuten esim. työpöytä, tiedostot, suosikit ja postit löytyvät vanhalta levyltä ko. profiilien alta. Postit ja osoitteistot tuodaan ainakin Microsoftin tekeleissä ohjelman omalla toiminnolla. Sähköpostitilit joutunet luomaan uudelleen. Virustorjunta on asennettava uudelleen, kuten varmaan muutkin vanhalla levyllä olevat ohjelmat.

Valvontatyökalut - > Tietolähteet - > Jäljitys - > Selaa - > ... ja hups alta löytyy piilotiedosto jossa kymmeniä kansioita oudoilla nimillä. Mitä nämä on? Polun mukaan näyttäisi olevan omistaja-kansiossa ja siellä Local Settings-kansiossa oleva temp-kansio... Voinko tyhjentää nämä vahinkoa aiheuttamatta ja kuinka se tapahtuu? Miten saan piilotiedoston näkyviin? Etsi-toiminnolla löydän paljon muita temp tai templates tiedostoja/kansioita. Voiko ne surutta poistaa?

Voisit vaikka käyttää XP:n (oletan, että kyse XP:stä) omaa siivoilutyökalua. Löytyy paikasta 'Käynnistä' -> 'Ohjelmat' -> 'Apuohjelmat' ->  'Järjestelmätyökalut' -> 'Järjestä uudelleen'. Sillä voi poistaa muun muassa tilapäistiedostot TEMP-kansioista.

http://posio.biz/paper/tempitpois.JPG

Voit myös poistaa käsin kaikki Etsi-toiminnolla löytämäsi tmp-tiedostot (*.tmp). Ne voi poistaa huoletta.

Käyttöjärjestelmä- ja piilotiedostot sekä tunnisteet saa näkyviin esim. Resurssienhallinnassa. Eli 'Käynnistä' auki hiiren oikealla -> 'Resurssienhallinta' -> 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset...' -> 'Näytä' ja sieltä täpät pois kohdista 'Piilota suojatut käyttöjärjestelmätiedostot (suositus)', 'Piilota tunnettujen tiedostotyyppien tunnisteet' ja valinta kohtaan 'Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot'.

http://posio.biz/paper/naytatiedostot.JPG

Voisit myös käyttää lopuksi siivoiluun CCleaner-ohjelmaa.

http://ccleaner.com

Kannettava kone jossa on salasana onnistuin lyömään väärin tunnukset ja kone meni kiinni eikä päästä enää sisään. Ei anna kirjoittaa isoja kirjaimia ja siihen mihin tulee kiintolevyn ja akun ilmaisin tulee lukon kuva. Miten saada salaus purettua. Onko mitään keinoa...

Lukon kuva  meinaa, että num lk on päällä. Tällöin ei annettu salasana kelpaa ennen lukituksen poistoa. Poistetaan päältä painamalla kerran Fn + num lk –yhdistelmää.

Yht’äkkiä lakkasi aukeamasta sellaiset sivut, joihin liittyy jonkinmoista suojausta tai identifioimista, eli esim pankin sivut, erilaiset tilaussivut (extrafilm, H&M yms), soneran businessmail jne. Salakirjoituksen suojaustaso selaimessa on 128-bittiä. XP, IE6, Elisa laajakaista jne. käytössä.

Ainakin Osuuspankin verkkopankki ja Soneran businessmail käyttävät SSL-suojausta ja jos niiden käyttö poistetaan IE6:sta, niin em. eivät enää pelaa.

SSL-suojaukset laitetaan päälle ja pois IE6:sta kohdasta 'Työkalut' -> 'Internetasetukset...' -> välilehdeltä 'Lisäasetukset'.

Itselläni on päällä kohdat 'Käytä SSL 2.0 -suojausta'  ja 'Käytä SSL 3.0 -suojausta' ja pelaa.

Haluaisin kysäistä että mikä olis hyvä modeemiajuri? Nykyinen win lucent win modem 8.19. Mitä tietoja tarvitaan kun kysyy suositusta?

Mainitsemasi ajurit ovat puhelinmodeemiajureita, eikä niillä ole mitään tekemistä laajakaistasi kanssa. Jos netti pelaa, niin ajuripäivityksiin (verkko-kortin) ei ole tarvetta.

Lisää tai poista sovelluksessa näkyy useita java-versioita. Onko ylimääräiset poistettavissa?

Olen itse poistellut kaikki uusinta lukuunottamatta. Ei ole ainakaan vielä tullut ongelmia.

Siis Windows XP piilottaa osan käynnistävalikosta. Millä sen saa näyttämään kaikki heti?? En millään löydä sitä asetusta. Olen kokeillut myös Tweak UI:lla.

Tehtäväpalkki, hiiren kakkospainikkeella Ominaisuudet, Käynnistä-valikko välilehti ja Mukauta-painike. Lisäasetukset-välilehdellä voi valita, mitä Käynnistä-valikossa näytetään.

http://posio.biz/paper/hide.PNG

Eli jos valitaan perinteinen näkymä (classic) ja suomiversiossa otetaan Mukauta... ja siellä Käynnistä-valikko eli Start menu, niin siellä ylimmäisenä on täpän paikka Käytä mukautettuja valikoita. Selitys siitä mitä se tekee on kuvassa.

Järjestelmäkomponenttien asennus ja määritys. Ongelmana on se että yritän saada verkkoyhteyden toisen koneen kansioon. Ikkunaan ilmestyy herja "Asenna ja määritä järjestelmäkomponentit ohjauspaneelissa", eli en pääse tähän kansioon. Pääsin kansioon kyllä aiemmin.

Onkohan siellä kansion juuressa tiedosto Autorun.inf? Avaa kansio hiiren oikealla ja poista ko. tiedosto ja käynnistä Windows uudestaan.

http://windowsxp.mvps.org/autoruninf.htm

Kaipaan ohjelmaa, joka osaa lukea ääneen word ja pdf dokumenttejä. Olisiko aiheeseen liittyviä vinkkejä. (Käytössä on nyt "jaws", mutta se ei osaa pdf lukua.)

Adobe Reader ainakin lukee pdf-dokumentteja ääneen. Näytä -> Lue ääneen

Paljon puhutaan ip-osoitteista. ja että niitä voi ostaakin. onko se aina sama, jos  käyttää modeemia tai laajakaistaa? Jos vaihtaa operaattoria, niin vaihtuuko ip, vai onko se sama? Jos se ip vaihtuu saman koneen kohdalla, niin missä tilanteissa?

IP-osoite vaihtuu operaattorin mielen mukaan normaaleissa laajakaistoissa. Ns. staattisen IP:n saa hommattua eri maksusta. Tavallisessa liittymässä tämä julkinen IP vaihtuu siis määrävälein operaattorista riippuen.

Onko mahdollista asentaa väärä kieliversio WinXP Service Pack 2:sta, jos käyttäjä hakee Microsoftin sivulta sen 100 megan tiedoston itse, eikä siis käytä Windows Update -palvelua?

Tuohan piti ihan testata huoltokoneella. Ei näytä onnistuvan. Tämän antaa jos yrittää englanninkielistä SP2:sta tunkea suomenkieliseen XP:hen.

http://posio.biz/paper/sp2vaarakieli.PNG

end faq