Internet- sähköposti- ja verkkokysymykset 1 - 50

 

Miten XP:n saa ottamaan puhelinverkkoyhteyden automaattisesti, kun selain avataan?

Selain auki ja valitaan Tools (Työkalut) ja sieltä alimmaisena oleva Internet connections (Internet-asetukset) ja sitten välilehti Connections (yhteydet) ja täppä päälle Always Dial (käytä aina oletusyhteyttä).

Nyt kun avaat selaimen ilman yhteydenottoa, voit valita ikkunasta mitä yhteyttä haluat käyttää jos olet asentanut useampia puhelinverkkoyhteyksiä.

Jos yhteysikkunaa ei tule vaan kotisivu aukeaa suoraan ilman yhteyttä niin klikkaa selaimessa Refresh (päivitä), niin yhteysikkunan pitäisi jälleen avautua.

Seuraavanlainen ongelma: käytän langatonta yhteyttä kannettavassa koneessa (WinXP). Kun kone on käyttämättä n. 30 - 60 min, langaton yhteys katkeaa. Jos ottaa yhteyden ominaisuudet näkyviin, niin IP osoitteet ovat silti yhä näkyvissä ja tehtäväpalkin kuvake väittää yhteyden olevan auki. Selaimella ei kuitenkaan saa yhteyttä nettiin. Kyseessä lienee jokin virransäästöominaisuus, tms. Esim. "korjaa yhteys" toiminto ei auta, vaan kone täytyy aina bootata uudelleen.

Eihän Laitehallinnassa ole verkkokortille määriteltynä Virranhallinta-välilehdellä "Salli tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi" päällä?

ADSL-modeemiini tulee mm. kaapeli puhelimen pistorasiasta ja verkkokaapeli, joka menee tietokoneen verkkokortille. Jos jompaa kumpaa kaapelia joutuu pidentämään, onko eroa, kumpaa pidentää?

Onhan sillä pitkillä matkoilla varmaan merkitystä, mutta lyhyillä matkoilla ja yhdellä koneella lähinnä esteettinen. Itselläni on modeemille 10 m jatkojohto ja siitä useita verkkokaapeleita, joista pisin myös tuo 10 m.

Mikä on wireless-nappi kannettavassa? Tarkoittaako se sitä, että jos lähellä on tukiasema, vaikka täällä hesan keskustassa oleva, niin painamalla tämän napin päälle ja menemällä riittävän lähelle ko. tukiasemaa pääsee nettiin? Ja kannettavassa, jossa ei ole tätä wireless- nappia, vaatii ostaa oman langattoman nettiyhteyden? Miten tämä wireless-toiminto menee? RJ-45 johto löytyy.

Wireless-nappi ainoastaan aktivoi langattoman verkkokortin käyttöön. Eli jos se ei ole päällä, ei langattomaan verkkoon yritetä. Tietoturvaseikka, ettei mennä tietämättä tuntemattomiin verkkoihin.

Mikä olisi sopiva ohjelma, että saisin lähetettyä kokonaisen kansion sähköpostilla. Kansio on noin 600 kilotavua mutta.. sisällä pari lisäkansiota yms. muuta pientä sälää, joten yksitellen niiden lisääminen on tuskaa ja tuottaa epätoivotun tilanteen koska jokainen objekti on riippuvainen omasta paikastaan (kansiossa on ohjelma) Ainakaan normaali sähköpostiohjelma ei tähän kykene. Ja toimiiko se vastaanottajalla myös niin että hän saa sen kokonaisena kansiona?

Pakkaa se kansio alihakemistoineen zipiksi ja laita liitteeksi. Asetukseksi laitat, että säilyttää kansiorakenteen, niin vastapuoli saa sen rakenteineen. Jos vastapuolella XP, niin se hanskaa sitten purun ilman asenneltavia apuohjelmiakin.

Mistä johtuu, että liitetiedostona lähetetty Word-asiakirja tulee perille vastaanottajille .dat-muodossa? On tallennettu normaalisti .doc-muodossa Wordissa? Dat-muodossa oleva liite ei sitten avaudu välttämättä vastaanottajan koneilla. XP-ympäristö ja Word 2003 -versio on käytössä.

Tällaista ohjetta löytyy:

Sähköpostin liitetiedosto muuttuu winmail.dat tiedostoksi ? Kysymys: Lähetin sähköpostitse liitetiedoston Microsoftin Outlook 2000 -sähköpostiohjelmalla. Vastaanottaja luki sähköpostin Eudora sähköpostiohjelmalla (tai jollain muulla sähköpostiohjelmalla), mutta liitetiedosto oli muuttunut winmail.dat nimiseksi ja sisällöltään epämääräiseksi?

Kysymys 2:Lähetettäessä Micorsoft Outlookilla liitetiedostoja, osalla vastaaottajista liitetiedostot näkyvät oikein ja osalla taas liitetiedostot muuttuvat winmail.dat nimisiksi. Mitä voin tehdä ? Kysymys 3:Sain sähköpostissa tiedostoliitteen winmail.dat jonka sisältö on sekavaa tekstiä. Miten saan avattua tiedostoliitteen ? Syy: Lähetettäessä sähköpostia Microsoft(r) Outlook(TM) 2000 sähköpostiohjelmalla sähköpostin muodoksi on voitu valita Microsoft Outlook rtf. Microsoft Outlook rtf -tiedostomuoto on kuitenkin sellainen, ettei sitä pysty kaikki sähköpostiohjelmat lukemaan. Ratkaisu: Jotta liitetiedosto näkyisi oikein vastaanottajalla, sähköpostin lähettäjän täytyy muuttaa Microsoft Outlook sähköpostiohjelman asetuksista viestin muodoksi vain teksti ja lähettää liitetiedosto uudestaan. Microsoft Outlookin lähettämän sähköpostin sähköpostin muoto -asetukset muutetaan seuraavasti: Käynnistä Microsoft Outlook

Valitse valikkoriviltä Työkalut/Asetukset
Valitse välilehti Sähköpostin muoto
Määritä kohtaan Viestin muoto:Vain teksti
Napsauta Käytä tallentaaksessi muutoksen
Tarkista vielä asetukset:
Napsauta asetukset
Valitse Viestin muoto (*)MIME
Napsauta OK
Napsauta OK sulkeaksesi Asetukset -ikkunan
Sulje ja käynnistä uudestaan Microsoft Outlook Kokeile nyt lähettää tiedostoliite

Miten winmail.dat tiedostoa voi lukea ?

Lähetettäessä sähköpostia Microsoft Outlook97/2000:lla RTF tai HTML muodossa, Outlook muodostaa lähtevästä viestistä ja liitetiedostoista winmail.dat nimisen tiedoston, joka näkyy muita sähköpostiohjelmia käyttävillä yleensä winmail.dat nimisenä liitetiedostona, jonka tiedostoformaatti on TNEF. Tätä tiedostoformaattia eivät muut sähköpostiohjelmat yleensä osaa lukea, vaan sen purkamiseksi tarvitaan jokin apuohjelma (esim WMDecode <http://www.biblet.freeserve.co.uk/> ) tai pyyntö, että lähettäjä lähettää sähköpostin uudestaan valiten lähetystyypiksi vain teksti (ks. määrittelyohje yläpuolella). Lisää ohjeita oli luettavissa Dealing with the winmail.dat <http://www.gpc.edu/~jbenson/resource/winmail.htm> file artikkelissa.

WMDecode <http://www.biblet.freeserve.co.uk/> ohjelma purkaa winmail.dat:issa olevat liitetiedostot omiksi tiedostoikseen. 28.2.2006 ohjelmasta sai ladata käyttöaikarajoitetun version koekäyttöön ja sen saattoi rekisteröidä 10$ hinnalla. "

Mikä on InCD, olen polttanut RW kai sitten sillä ja kaikki ihan OK! Mutta nykyään vaikka en ole tarvinnut sitä se saattaa jumia koko koneen,jos sen nyt poistaa niin millä sitten poltan RW, siihenhän se on tehty vai ?Jos poistan sen käynnistyksestä joka lienee suotavaa, niin aina kun tarvitsen RW niin voihan sen startata. InCD4ErrorLog.zip onko tekemistä ongelman selvityksen kannalta ? (XPPro)

InCD on pakettikirjoitussofta. Tarvitset sitä nyt niihin jo polttamiisi RW-levyihin. Jos siirrät ne vaikka kovalevylle, niin voit sitten poistaa InCD:n ja poltella levyt uusiksi vaikka tällä:

http://www.deepburner.com/

Yht’äkkiä lakkasi aukeamasta sellaiset sivut, joihin liittyy jonkinmoista suojausta tai identifioimista, eli esim pankin sivut, erilaiset tilaussivut (extrafilm, H&M yms), soneran businessmail jne. Salakirjoituksen suojaustaso selaimessa on 128-bittiä. XP, IE6, Elisa laajakaista jne. käytössä.

Ainakin Osuuspankin verkkopankki ja Soneran businessmail käyttävät SSL-suojausta ja jos niiden käyttö poistetaan IE6:sta, niin em. eivät enää pelaa.

SSL-suojaukset laitetaan päälle ja pois IE6:sta kohdasta 'Työkalut' -> 'Internetasetukset...' -> välilehdeltä 'Lisäasetukset'.

Itselläni on päällä kohdat 'Käytä SSL 2.0 -suojausta'  ja 'Käytä SSL 3.0 -suojausta' ja pelaa.

Paljon puhutaan ip-osoitteista. ja että niitä voi ostaakin. onko se aina sama, jos  käyttää modeemia tai laajakaistaa? Jos vaihtaa operaattoria, niin vaihtuuko ip, vai onko se sama? Jos se ip vaihtuu saman koneen kohdalla, niin missä tilanteissa?

IP-osoite vaihtuu operaattorin mielen mukaan normaaleissa laajakaistoissa. Ns. staattisen IP:n saa hommattua eri maksusta. Tavallisessa liittymässä tämä julkinen IP vaihtuu siis määrävälein operaattorista riippuen.

Kun painan CTRL ja hiiren vasen niin aukeaa uusi netti ikkuna. Aika ikävää kun yrittää esim. valita useampia rivejä.

IE7:n pikavalinta:

Linkin avaaminen uuteen välilehteen taustalla: Hiiren keskipainike tai CTRL+ hiiren vasen painike.

Olisikohan virustentorjuntaohjelma niin tarpeellinenkaan, ainakaan minulla? Sähköpostit katson vain web-mailin kautta, ja poistan heti spammit palvelimelta. En katso outoja posteja. Tapanani ei myöskään ole surffailla, vaan katsoa valikoituja www-sivuja.

Miten sen ottaa. Eipä ole itsellenikään tullut virusvaroituksia työ-(ei huolto)koneisiin vissiin koskaan, mutta sehän on vähän kuin palovaroittimen kanssa, että kaiken varalta.

Vaikka oma kone ei sisältäisikään mitään omasta mielestä arvokasta eikä käytä sitä mihinkään missä tarvitsisi tunnuksia (tosin webbipostisikin tietysti vaatii) , niin jos kone alkaa toimimaan vaikka bottikoneena, niin eihän se paljon naurattaisi.

Käytössä on Outlook Express. Ongelmana on, että nyt kaikki liitteet (jopa zipit!) purkautuvat tekstin perään potaskana.

Tästä taitaa olla kysymys.

"Email encoding properties

If you have problems viewing attachments, and it comes up as gibberish in the text of the message rather than as an attachment, it is possible that your mail application's encoding is different from the sender's email application. In order to be able to view an attachment, the encoding between the sending and receiving systems must be identical."

http://help.expedient.com/mailnews/attachments.shtml

Käytössäni on XP Pro ja eteen tuli kohtuullisen pieni ärsytys. Käyttis imuttelee netistä kaikenmaailman päivityksiä, osa mielestäni aivan turhia (tyyliin media playerin päivityksiä, kun en ikinä mokomaa räpellystä käytä). En halua asentaa kaikkia päivityksiä ja nyt tuossa ruudun oikeassa alareunassa palaa jatkuvasti päivityskilpi. Miten sen saa pois?

Laitat ensin Tietoturvakeskukseen asetukseksi, että lataa päivitykset muttei asenna automaattisesti. Kun sitten saat valinnalla 'Mukautettu asennus' listan asennettavista, niin otat valinnan pois niiden päivitysten kohdalta, joita et halua ja kun sitten painat 'Sulje'-painiketta, niin laitat vastaavasti valinnan kohtaan 'Älä ilmoita näistä päivityksistä uudelleen.' Sitten vain klikkaat OK, niin rauhoittuu seuraaviin päivityksiin saakka.

Ostin A-Link WL54AP2 tukiaseman ja toimii moitteetta, mutta kun laitoin siihen salauksen valmistajan ohjeiden mukaisesti, niin sen jälkeen ei enää toiminukkaan ja salaamatonta yhteyttä en viitsisi oikeen käyttää. WPA-asetukset tarkistin tukiasemasta monesti että onko ne niin kuin valmistaja suosittelee ja on ne. Pitääkö koneesta vielä sitten laittaa jotain, että langaton yhteys toimii salattuna. Koneessa on XP Professional. Resetoin tukiaseman ja taas langaton yhteys toimii kun on salaamaton.

Homma riippuu asetuksistasi ja siitä annatko XP:n itse määrittää langattoman verkon vai käytätkö WLAN-korttisi valmistajan kilkkeitä.

Pikaohje:

Verkkoympäristö auki oikealla. Katsotaan että 'Langaton verkkoyhteys' on käytössä. Jos ei, kuvake auki oikealla ja klikkaus 'Ota käyttöön'. Sitten sama kuvake auki oikealla ja klikataan 'Ominaisuudet' ja valitaan välilehti 'Langattomat verkot'. Laitetaan, jos ei vielä ole, väkänen päälle kohtaan 'Windows määrittää langattoman verkon automaattisesti'.

Klikataan 'Näytä langattomat verkot'. Jos toiminto ei vielä pelaa käynnistetään kone tarvittaessa uudelleen ja mennään tähän samaan paikkaan. Valitaan se oma verkko ja klikataan 'Yhdistä'. Nyt kysytään sitä määrittämäämme verkkoon yhdistämisen salasanaa. Annetaan se kahteen kertaan ja klikataan 'Yhdistä'. Nyt langaton verkkoyhteys oli sitten yhdistetty.

Lisävihje verkkoyhteyksien löytämiseen:

Jos sinulla on Classic-näkymä käytössä, niin työpöydällä oleva 'Verkkoympäristö'-kuvake avataan hiiren oikealla. Jos menet Ohjauspaneelin kautta, niin silloin riittää ihan hiiren vasemman tuplaklikkaus. Silloin pitäisi yhtenä verkkoyhteytenä näkyä se 'Langaton verkkoyhteys'. Jos ei, niin valitse siellä 'Näytä verkkoyhteydet'.

Muita asetuksia koneen kytkemiseen langattomaan verkkoon:

'Lisäasetukset' -välilehdellä EI väkästä kohdassa 'Salli muiden verkon...'. 'Langattomat verkot' -välilehdellä väkänen kohdassa 'Windows määrittää langattoman verkon automaattisesti' ja sen oman verkkosi 'Ominaisuudet' -painikkeen alta välilehdeltä 'Yhteys' väkänen pois, niin koneesi ei yhdistä automaattisesti tuohonkaan verkkoon. Samalla 'Langattomat verkot' -välilehdellä vielä 'Lisäasetukset' -painikkeen alla valintana 'Mikä tahansa verkko' ja EI väkästä kohdassa 'Yhdistä automaattisesti toissijaisiin verkkoihin'.

Nettiselailun yhteydessä Java ohjelmat tallentuvat omaan välimuistihakemistoonsa, eikä siis selaimen (käytän itse Firefoxia) omaan välimuistiin. Monesti suositellaan tyhjentämään selaimen välimuisti, mutta mihinkä muualle noita väliaikaistiedostoja sitten jääkään? Käytännössähän tässä on kyseessä selaimen lisäpalikat.

CCleanerilla saa kyllä pois varsin kivasti ja kivuttomasti ison läjän noita. Ei välttämättä tarvitse pähkäillä missä ne majailevat. Putsaa sitten profiilikohtaisesti.

http://posio.biz/paper/ccleaner1.png

http://posio.biz/paper/ccleaner2.png

http://www.ccleaner.com

Kertokaa miten näen koneeni käyttömuistin määrän selville, muuten kuin avaamalla kotelon ja laskemalla palikoista niitten yhteismäärän?

Esim. XP FI:ssä CTRL + ALT + DEL ja 'Suorituskyky', Fyysisen muistin määrä.

Modeemi ei suostu antamaan IP-osoitetta. Kone ei siis saa IP-osoitetta.

Koneen palveluissa pitää laittaa DHCP päälle.

Sähköposti ei suostu avautumaan. Palvelinvirhe 0x800CCC90, yhteysvirhe sama, paitsi loppu -92. Kukaan ei "tietenkään ole koneelle tehnyt mitään...

Kyseessä on Outlook Expressin virheilmoitus siitä, ettei ole annettu oikeaa salasanaa.

Pitääpä tarkentaa: kyseessä lienee OE:n _näyttämä_ virheilmoitus, mutta itse virhetieto tulee sähköpostipalvelimelta ja eri ohjelmat näyttävät sen eri tavoin.

Periaatteessa myös tilikin voisi olla väärä, mutta salasanasta tuossa on tosiaan kyse.

Tallensin selaimeni (IE7) suosikkeihin linkin , joka ei kuitenkaan toimi ja jota ei voi poistaa. Saan viestin: Käyttö estetty, varmista ettei levy olle täynnä tai kirjoitussuojattu ja ettei tiedosto ole käytösssä. Käyttöjärjestelmä Windows XP Media Center Edition SP2.

Lataa ja asenna Unlocker ja koeta poistaa sillä, eli mene resurssienhallintaan ja siellä 'Documents and Settingsin' alla olevaan profiiliisi ja hae viallinen linkki 'Suosikit' -kansiosta ja käytä Unlockeria:

http://www.download.fi/tyopoytaohjelmat/tiedostonkasittely/unlocker.cfm

Minulla on ZA koneella palomuurina ja ihmetyttää mitä tuo tarkoittaa, kun tuolla kellon vieressä oleva ikoni, joka on normaalisti punavihreä (palkit) joissa näkyy liikenne (meno-tulo), niin vilkkuu vuoron perään ZA-logona ja tuollaisen punavihreänä ikonina.

Se on logona silloin kun ei ole liikennettä.

Selain ei päästä sivuille vaan ilmoittaa, että lapsilukko on päällä.

F-Securen virustorjunnasta ainakin löytyy. Ja jos sen salasana ei ole tiedossa (ja sitä on kuitenkin vailla), niin virustorjunnan poisto ja uudelleenasennus auttaa. Helpommalla pääsee, jos asennusavain on tallessa. Silloin voi ohjatulla toiminnolla nollata salasanan. Ohje löytyy F-Securen kyselyn yhteydestä.

Tulee sanoma että, koska oletussähköpostiasiakas ei ole asennettu oikein tätä toimintoa ei voi suorittaa. Miten asennetaan sähköpostiasiakas oikein.

 Laita se Windows Mail oletussähköpostiksi:

http://support.microsoft.com/kb/918794/fi

Tuossa Elisan ohje:

http://tinyurl.com/2pd9o2

Vista ei säilytä käyttäjän salasanaa verkkoasemaan kirjautuessa. XP säilyttää. Mitä muutan käyttäjälle Vistassa?

Tarkoitatko, etkä kirjaudutaan eri tunnuksella ja salasanalla kuin millä ollaan koneelle kirjauduttu?

Jos tämä tapaus kyseessä, niin ohje löytyy täältä:

http://tinyurl.com/3xgfgp

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/fi-FI/Help/3c6dd8b8-58f8-46b6-8231-6732c51e57f31035.mspx

Nyt on yleisönosastoissa paljon SONERA langallisten ADSL-liittymien poistosuunnitelmien vuoksi kirjoituksia. Eräässä ihan omalla nimellään kirjoittaja kertoin mm. "Yhden @450 tukiaseman maksimi "teho" 3 Megabittiä sekunnissa". Niitä kun on 1-2 pitäjää kohden, niin siitä ei ole kuin KOLMELLE 1Mbit-käyttäjälle "täysi teoreettinen nopeus" mahdollista. Onko kellään tietoa näistä @450-tukiasemista ja niiden tekniikasta/suorituskyvystä?

"Teoreettinen suurin tiedonsiirtonopeus tukiasemalta matkaviestimeen on 3,2 megabittiä sekunnissa."

Tuossa enemmän asiaa:

"Yhden radiokantoaallon kaistanleveys on myös 1,25 MHz ja tämä mahdollistaa kahden kantoaallon mahtumisen käytettävissä olevalle taajuuskaistalle. Teoreettinen suurin tiedonsiirtonopeus tukiasemalta matkaviestimeen on 3,2 megabittiä sekunnissa. Vaikka molempien tekniikoiden teoreettiset tiedonsiirtonopeudet ovat nopeimmillaan yli kolme megabittiä sekunnissa, todelliset tiedon siirtonopeudet ovat tätä huomattavasti alhaisemmat ja jäävät käytännössä tällä hetkellä molempien järjestelmien osalta alle yhden megabitin sekuntinopeuksien. Flash-OFDM  verkko on arkkitehtuuriltaan täysin pakettikytkentäinen ja internetin käyttämään yhteyskäytäntöön (TCP/IP) perustuva. CDMA450  tekniikka on vastaavasti matkapuhelinverkkoarkkitehtuuriin pohjautuva järjestelmä, joka alun perin suunniteltiin piirikytkentäiseen puheenvälitykseen. Pakettikytkentäiset ominaisuudet on lisätty siihen jälkikäteen. Piirikytkentäisyys tarkoittaa sitä, että yhteys on avoinna koko yhteystapahtuman ajan riippumatta siitä onko kanavalla liikennettä. Pakettikytkentäinen yhteys varaa kapasiteettia vain tarpeen mukaan. Pakettikytkentäinen yhteys on erityisesti ryöpsähtelevässä dataliikenteessä huomattavasti taloudellisempi. Tästä lähtökohtien peruseroavaisuudesta johtuu muiden teknisten eroavaisuuksien lisäksi myös datasiirtoon ja käyttäjämääriin liittyviä eroja. Yhtäaikaisten aktiivitilassa olevien käyttäjien määrä Flash-OFDM
-tekniikalla on noin 125 käyttäjää, kun se vastaavasti CDMA450  tekniikalla vaihtelee 16 ja 30 käyttäjän välillä. Koska tietty osa käyttäjistä on aina odotustilassa järjestelmä kykenee yhden antennin alueella siten palvelemaan käytännössä CDMA450 -tekniikalla noin 100 käyttäjää ja Flash-OFDM-tekniikalla noin 1.000 käyttäjää. Tyypillisesti tällaisen solukkomaisen verkon yhdessä solussa eli tukiasemassa on molemmissa tekniikoissa kolme antennia."

Kannettava mikroni toimii hyvin hitaasti, kun yritän käyttää Tallenna nimellä" toimintoa. Ensiksi kohteena on 'Omat Tiedostot' ja kun yritän vaihtaa kohteeksi jonkun toisen verkkoaseman, toiminto kestää harmittavan kauan. Välillä ruutuun voi tulla ehtiä teksti, että ohjelma ei vastaa. Käytössäni on useita serveriltä mapattuja levyjä. Mikähän mahtaa olla syynä?

Taitaapi olla syynä juuri mäpätyt levyt. Jos kyseessä on esimerkiksi XP Fi, niin voisi kokeilla poistaa valinta (jos on päällä) paikasta:

'Resurssienhallinta' -> 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset...' -> 'Näytä' -> 'Etsi verkkokansiot ja -tulostimet automaattisesti'

En saa lähetettyä sähköposteja. Saunalahden ohjeiden mukaisesti olen käyttäjätiliä lisätessä antanut sähköpostiosoitteeni, käyttäjätunnukseni ja salasanan, sisääntuleva posti pop.saunalahti.fi ja ulosmenevä posti.saunalahti.fi WebMailit toimii. Myös Saunalahden posti.

Huomasithan tämän:

"Huom. Käytettäessä jonkun muun kuin Saunalahden tarjoamia yhteyksiä tulee muistaa vaihtaa lähtevän postin palvelin kyseisen palveluntarjoajan lähtevän postin palvelimeksi. esim. mail.inet.fi (Sonera), smtp.kolumbus.fi (Elisa)."

http://saunalahti.fi/tuki/internet/posti/

PING ei toimi eikä tiedostojen jakaminen toiseen koneeseen. Mistä kiikastaa? Virustorjunta + Palomuuri F secure Client security.

Säätelepäs niitä F-Securen palomuureja. Esimerkki pingille:

Ota FSCS auki ja sieltä palomuuri. Lisää sääntö välilehdelle 'Säännöt'. Laita siis kuvaava nimi ja valitse 'Salli'. Laita 'Mukautettu' -kohtaan sen koneen IP (kannattaa siis käyttää kiinteitä), jonka kanssa haluat pingailla ja vaihtaa tiedostoja.

Laita valinta kohtaan 'Ping/ICMP...' ja valitse molemmat suunnat klikkaamalla kysymysmerkkiä. Nappaa 'Seuraava' ja valitse hälytystapa. Sitten ei kun klikkaus kohtaan 'Valmis'. Sitten OK:lla pois ja that's it. Ja sama homma tiedostojen jakamiselle, eli teet uuden säännön valiten kohdan 'Windows file sharing and network printers'.

Mistä ilmainen vaihtoehto Microsoft Officen Outlookille?

Thunderbird

http://www.mozilla-europe.org/fi/products/thunderbird/

Joku lähettelee kaikenlaista sähköpostiroskaa nimissäni (saan re-palautteita). Mitä tehdä?

Tuo on roskapostittajien käyttämä vakiokikka. Etpä voi asiaan vaikuttaa muuten kuin vaihtamalla osoitteesi.

Miten Mozilla Firefoxissa ja Googlen Cromessa saa internetsivulta pikakuvakkeen työpöydälle?

Kisko osoitteen edessä oleva kuvake työpöydälle (selain ei siis saa olla koko näytöllä).

ADSL-modeemina on RR24AP(i+), kuinka suojata langaton verkko?

Katso sivulta 28 eteenpäin:

ftp://ftp.a-link.com/rr24api+/Quick.pdf

Ja sitten ainakin WPA-salaus käyttöön.

Miksi Vistassa Internet Explorerin osoiterivi kaiuttaa kirjoitetut merkit hitaasti?

Katso täältä neuvoa.

http://tiny.pl/brjf

Vistan Windows Mailissa ei aukea kansiot puu

Mene Mailissa kohtaan 'Näytä' -> 'Asettelu...' ja valinta päälle 'Kansionäkymä'.

Olen liittänyt tulostimen langattomasti ad hoc -verkon avulla Vista-kannettavaan, mutta yhteys ei muodostu automaattisesti koneen käynnistyksen yhteydessä.

Laita yhteys pysyväksi:

"An ad hoc network is automatically deleted after all users disconnect from the network or when the person who set up the network disconnects and goes out of range of the other users of the network, unless you choose to make it a permanent network when you create it."

http://tiny.pl/vv69

Kuinka Firefoxin saa suodattamaan halutut <div> -elementit?

Asenna Adblock+ ja siihen tämä:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4364

Sillä sitten viilailet.

Luen Soneran sähköpostini Outlook Expressilla. Kuinka saisin postit luettua myös muualta netin kautta? Vanhoihin ei enää pääse, kun ne on kerran ladattu/luettu tuolle kotikoneelleni.

Laita asetus päälle, että viestin kopio jätetään palvelimelle.

http://posio.biz/paper/outlookviestikopio.PNG

Vista-kannettavassa tulee virheilmoitus "Verkkovirhe. Windows havaitsi IP-ristiriidan.  Toisella tässä verkossa olevalla tietokoneella on sama IP-osoite kuin tällä tietokoneella. Pyydä apua verkonvalvojalta. Lisätietoja Windows järjestelmän tapahtumalogissa."

Klikkaa apuohjelmien alta hiiren toissijaisella ikonia 'Komentorivi' ja valitse sieltä 'Suorita järjestelmänvalvojana'. Hyväksy suoritus ja kirjoita 'ipconfig /release' + ENTER ja kun se on mennyt läpi, niin sitten uusi komento 'ipconfig /renew' + ENTER. Nyt koneen IP on uudistettu.

Windows XP ja Outlook käytössä. Saapuneet sähköpostit katosivat. Miten niitä voisi etsiä?

Laita hakuun *.pst Ja muista laittaa lisäasetuksiin, että haetaan kaikista tiedostoista. Jos vanhat viestit löytyvät, niin sitten Outlookin tuonti-toiminnolla viestit takaisin.

Mistä löytyvät XP-koneesta osoitteistot, postit ja suosikit. Tarvitsisi siirtää nekin uuteen koneeseen. Omat tiedostot löysin.

Tässä yleisohjeeni:

Outlookin postit ovat muotoa *.pst . Yhteystiedot taas ovat muotoa *.pab Kopioit tiedostot paikkaan mistä pääset niihin Outlookista käsin käsiksi. Pane resurssienhallinnassa päälle asetukset 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset...' -> 'Näytä' -> täppä pois 'Piilota suojatut käyttöjärjestelmätiedostot' ja täppä päälle kohtaan 'Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot'. Sitten 'Etsi' -toiminnolla haet kriteerillä *.pst ja kopioit sopivaan paikkaan. 'Suosikit' löytyvät profiileista 'Suosikit' -kansiosta ja ne voi suoraan kopioida uuteen profiiliin reurssienhallinnassa. Postien tuontiin täytyy käyttää Outlookin omaa Tuo-toimintoa ja hakea ne paikasta johon ne kopioit. Jos kyseessä on Outlook Express, niin tiedostot ovat muotoa *.dbx ja osoitteisto on sitten muotoa *.wab. Nämä ovat siis profiilikohtaisia ja joka profiililla on omansa. Profiilit löytyvät 'Documents and Settings' -kansiosta.

Kun internetissä selaillessa menee sivulle, jossa kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa, niin kenttää klikatessa hiirellä, tulee näkyviin kaikki muillakin sivuilla käytetyt käyttäjätunnukset, myös epäonnistuneet. Mistä nämä voi poistaa?

Valitse siellä sivulla poistettava tunnus ja paina 'Delete' -nappia näppiksestä.

Tarvitseeko mobiililiittymä (mokkula)  tietokoneeseen erilaisen suojauksen verrattuna muihin?

Pöpövaara on samanlainen, mutta palomuurin on hyvä vahtia myös puhelinverkkoyhteyksiä.

Maxtor Storage II 1 TB verkkokiintolevy. Se meni rikki, eikä siihen saa yhteyttä. Purin levyt irti, mutta kuinka päästä käsiksi tietoihin?

Lataa Ubuntu ja polta ISO:sta levy ja buuttaa Linuxiin. Siellä siirtele rojut jonnekin muualle. Tai hommaa sopiva ohjelma, jolloin saat käyttiksesi ymmärtämään levyn sisällön päälle.

http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html

Pöytäkoneessa on käytössä Elisan nettitikku. Lisäksi löytyy 4-porttinen WLAN-tukiasema ja kannettava. Kuinka jakaa yhteys pöytäkoneesta kannettavaan ja langattomaan verkkoon?

XP:lle kätevin vaihtoehto on kytkeä pöytäkone RJ-45 kaapelilla WLAN-tukiasemaan ja samalla jakaa pöytäkoneen internet-yhteys.

http://support.microsoft.com/kb/314066/fi

Nokian kännykkä on kytketty Vista-kannettavaan USB-kaapelilla, mutta internetiin ei pääse PC Suitella? Yhteyttä muodostettaessa tulee ilmoitus: Yhteys muodostetaan valitaan *99# Verkkoyhteyden muodostaminen epäonnistui.

Kuinka muodostat yhteyden? Helpointa on käyttää Vistan omaa puhelinverkkoyhteyden muodostusta ja unohtaa PC Suite.

PC Suiten asennuksesta on kuitenkin se etu, että kun yhteys internetiin on sillä kerran muodostettu, valiten oikea operaattori, niin modeemin alustuskomennot ovat silloin valmiiksi oikein, eikä niitä tarvitse sitten käydä erikseen asettamassa. Voi toki asettaa käsinkin, jos ne tietää ja haluaa värkkäillä.

Mutta jos yhteys oikeaan operaattoriin on kerran luotu, jotta alustuskomennot ovat oikein, niin PC Suitea ei enää tarvita. Tämä sillä ehdolla, ettei operaattoria/USB-porttia/puhelinta vaihdeta, jolloin modeemi pysyy samana.

Eli ensin klikataan hiiren toissijaisella (oletuksena) näytön oikeassa alakulmassa olevaa verkkoyhteyskuvaketta:

http://posio.biz/paper/vista_puhelinverkkoyhteys.png

Aukeavasta valikosta valitaan hiirellä 'Yhdistä verkkoon'.

Aukeavasta näkymästä valitaan oikea kännykkämodeemi ja klikataan 'Yhdistä':

http://posio.biz/paper/vista_puhelinverkkoyhteys2.png

Katsotaan, että numero on oikea (tunnusta/salasanaa ei tarvita) ja klikataan 'Soita':

http://posio.biz/paper/vista_puhelinverkkoyhteys3.png

Kun yhteys on muodostettu, avataan selain ja aletaan surffailla:

http://posio.biz/paper/vista_puhelinverkkoyhteys4.png

Sähköpostin lähettäminen epäonnistuu ja virheilmoituksena on:

Tuntematon virhe. Tili: 'Inet mail', Palvelin: 'mail.inet.fi', Protokolla: SMTP, Palvelimen vastaus: '421 Cannot connect to SMTP server, connect error 10051', Portti: 25, SSL-suojattu: Ei, Palvelinvirhe: 421, Virhenumero: 0x800CCC67

Tuolta vinkkiä:

http://support.microsoft.com/kb/813514

Käytössäni on pöytäkone. Kotikoneina Windows XP Pro ja Windows XP Home. Kuinka voisin etäkäyttää toisella toista?

Windowsin etäpöydällä voit hallita Homeisella Prota. Muitakin toki löytyy, esim. VNC:llä voit tehdä kummin päin haluat.

Ja tuossa vielä pari linkkiä:

http://support.microsoft.com/kb/315328/fi
http://fi.wikipedia.org/wiki/VNC

Mikä on oikea IP-osoite, sekö joka tulee operaattorilta vai se jonka voi nähdä mm. http://whatismyip.com sivulta.

Periaatteessa voit tarkoittaa kolmea (ainakin?) eri IP-vaihtoehtoa, riippuen mitä tarkoitat IP-osoitteellasi.

1. Koneesi IP-osoite, joka ei näy nettiin, eikä operaattorillesi, vaan on sisäverkkosi IP (olet NATin takana), ei liittymäsi senhetkinen IP (jos siis oletit, että koneesi IP tuli operaattorilta).

2. Jos käytät välityspalvelinta, niin nettiin näyt operaattorin välityspalvelimen osoitteella. Ei liittymäsi IP.

3. Et käytä välityspalvelinta ja näyt nettiin liittymäsi senhetkisellä IP:llä. Tämä tulee operaattoriltasi. Ja jos et ole NATin takana, niin myös koneesi IP on silloin tämä.

Jos Vistassa valitsee 'Lähetä' -> 'Sähköpostin vastaanottaja', aukeaa ikkuna, jossa kysytään kuvakokoa. Kun sen asettaa ja painaa kohtaa 'Liitä', niin ei tapahdu mitään.

Noin se voi tehdä ainakin silloin, jos Windows Mail tai MS Outlook ei ole oletussähköpostiohjelmana. Eli jotta toiminto onnistuu, niin taitaa vaatia että käytät Windows Mailia tai MS Outlookia paikallisena oletussähköposticlientina ja lähetät postin sillä.

Kuinka Ubuntussa saadaan näkyviin verkkoasetukset?

Klikkaat Ubuntussa hiiren toissijaisella verkkoyhteyskuvaketta (oletuksena näytön oikeassa yläkulmassa kaiuttimen vieressä) ja valitset 'Tietoja yhteydestä'.

Kuinka Outlook Expressin saa jättämään viesteistä kopiot palvelimelle?

Hae OE:sta sähköpostitilisi asetuksista tämä paikka:

http://posio.biz/paper/outlookviestikopio.PNG

end faq