Ohjelmakysymykset 1 - 50

 

Kun kirjoitan Office-tuotteella Excel, PowerPoint tai Word luvun 13, välittömästi seuraavaa näppäintä (enter, pilkku, piste) painaessani luku muuttuu 14. Ongelma ilmenee käytettäessä kumpia tahansa numeronäppäimiä. Samalla koneella olevissa muissa ohjelmissa näin ei käy.

Officen automaattikorjaukseen on ilmeisesti lisätty korvattavaksi 13 ja korvaavaksi 14. Eli ota vaikka Wordissa auki Työkalut -> Automaattinen korjaus... ja valitse kohta, jossa lukee korvattava 13 ja korvaava 14 (voit joutua vierittämään listaa) ja klikkaa Poista ja OK. Voit samalla vilkaista onko siellä listassa muita ylimääräisiä

Excel-taulukkoa täytettäessä soluun ilmestyy vallan toinen merkki kuin näppäimistöltä valittu? Aluksi homma toimii kuten pitääkin ja solun tiedot tulevat valitun muodon mukaisiksi. Sattumanvaraisesti tilanne kuitenkin muuttuu: kaksoispisteen sijaan tulee >, ?:n sijaan _ , (:n sijaan * jne.

Jospa sinulla vaihtuu näppäimistön kieli lennossa? Kielen vaihdolle on näppäinyhdistelmä, jolla se vaihtuu. Kun näppäilet Excelissä niin silloin tällöin satut sitten käyttämään tätä yhdistelmää. Katsopa näppiksen seotessa näkyykö kellon vieressä kielipalkkimerkkiä ja siinä outoa kielivalintaa (muu kuin FI).

Miten saan kuvat näkymään Wordissa jälleen? Kuvan tilalla näkyy pelkkä tyhjä laatikko.

Esim. Word 2000 Työkalut -> Asetukset, välilehti Näkymä ja sieltä täppä pois kohdasta Kuvien paikkamerkit

Miten saan XP Pron käynnistysohjelmiin uuden softan, tässä tapauksessa WSOY:n sanakirjan. Ajattelin sen edesauttavan ohjelman melko satunnaista käynnistymistä.

Voit kokeilla vaikka vetämällä hiiren oikealla ohjelman pikakuvakkeen paikkaan Käynnistä -> Ohjelmat -> Käynnistys ja valitsemalla tee pikakuvake.

Ongelma koneella oli sellainen, että kun kameran kytki tietokoneeseen, niin sekä Windows XP:n oma että Photoshop Elementsin kuvien siirto-ohjelma käynnistyivät yhtä aikaa ja yrittivät hakea kuvia. Tämä aiheutti molempien ohjelmien jumiutumisen. Kun lopetin XP:n oman siirto-ohjelman niin Photoshop Elements pystyi jatkamaan hommaa. Kuinka saan muutettua XP:n asetuksia niin, ettei ko. siirto-ohjelma käynnisty automaattisesti?

Oma Tietokone -> oikealla auki se siirrettävä levy (eli Nikon) -> Ominaisuudet -> Automaattinen käynnistys -> täppä päälle Valitse suoritettava toiminto ja valinnaksi Ei toimenpiteitä ja OK:lla pois.

Osaisiko joku neuvoa kuinka poistetaan Norman Virus Control koneelta?

Hae Normanin sivuilta delnvc5.exe ja aja se.

Miten saan laskettua dokumentista yksittäisten kirjaimien ja numeroiden määrän.

No annetaanpa vähän erikoisempi neuvo ;) Esim. Wordissä vaikka näin. Tallennetaan ensin kopio dokumentista kaiken varalta. Halutaan tietää montako a-kirjainta dokumentista löytyy. Mennään valikkoon Muokkaa -> Korvaa ja valitaan korvattavaksi a ja korvaavaksi mikä tahansa muu kirjain (tämä siksi, että nähdään lopuksi, että Undo pelaa). Valitaan Korvaa kaikki ja nyt Word ilmoittaa montako korvausta teki (kirjainten määrä). Sitten vain klikataan Kumoa-painiketta ja se oli siinä. Tämäkin riittää, jos ei tarvitse tietää kovin monen kirjaimen lukumääriä.

Minulla on asennettuna Microsoftin Office Word Viewer 2003, mutta en saa sitä toimimaan niin kuin sen pitäisi. Pystyn avaamaan tiedostoja mutta en tekemään tai muuttamaan niitä.

Ohjelmasi on pelkkä katseluohjelma. Lataa OpenOffice ja asenna se.

http://fi.openoffice.org/lataa.html

Laitat tallennusmuodot ja avaukset Microsoftin mukaisiksi ja pystyt avaamaan ja tallentamaan Word-muodossa.

Asetukset löytyvät kohdasta |Työkalut| ->  |Asetukset| -> |Lataus ja tallennus| -> |Yleistä|

Tallensin webcamillla avi-leikkeen camin omalla softalla. Se tallentaa ne automaattisesti avina ja windows tunnistaa ne aviksi. Nyt kuitenkin kävi niin, että jostain syystä tiedostotyyppinä on "tiedosto". Mediaplayer kuitenkin avaa sen ja toistaa normaalin videon tapaan, mutta Moviemaker ei tunnista vaan herjaa että kelvoton tiedosto tjst.

Pitänee asettaa Resurssienhallinnassa tyyppi kohdalleen. Eli Resurssienhallinnassa -> Työkalut -> Kansion asetukset -> Tiedostotyypit ja siellä valitaan oikea ohjelma aville.

Löytyykö toimivaa ohjelmaa mov. -tiedostojen muuntamiseen esim. Movie Makerin tukemiin  muotoihin?

Löytyyhän noita. Vaikka tuosta:

http://www.topdrawerdownloads.com/download/104350

Jostakin syystä en voi enää vastaanottaa joitakin e-postin liitemuotoja, kuten .pdf tai jotkut kuvaformaatit. Systeemi on Win XP. Ennen kaikki oli mahdollista. Luultavasti kyse on joistakin asetuksista, mutta en ole pystynyt syyllistä paikallistamaan. Liitteen nimi näkyy Outlook Expressissä harmaana, eli klikkaamisesta ei ole hyötyä.

Voisi vaikka katsoa onko täppä päällä Outlook Expressissä kohdassa Työkalut -> Asetukset -> Suojaus -> Estä sellaisten liitteiden... Jos on, niin otapa pois ja kokeile.

Tähän asti eli noin 2,5 vuotta tulostukset ovat pelanneet hyvin, mutta nyt yhtäkkisesti tulostuksessa tulee virheitä. Kirjaimet tulostuvat tuplana tai niitä jää kokonaan pois. Eli esimerkiksi tulostiminen testisivulla "luet" tulostui "lueuet" ja "onnistui" tulostui "onnistutui". Vika on toisaikainen eli välillä näyttäisi kaikki olevan kunnossa ja sitten taas tulee virheitä.

Pari kertaa olen törmännyt vastaavaan ja näissä oli syynä viallinen kaapeli koneen ja tulostimen välillä ja tällöin kyseessä oli vanhanmallinen Centronics-kaapeli, ei USB.

Hyvä kovalevyn päällekirjoitusohjelma haussa. Omistan Acerin läppärin ja olen myymässä sitä, tosin haluaisin ensin tuhota taydellisesti sen tiedostot ettei niitä saisi ulos enään (koneella on tehty työpaikan asiakirjoja yms) Siis koneessa ei ole korppuasemaa vain dvd.

Tuolta löytyy:

http://www.thefreecountry.com/security/securedelete.shtml

Mikä olisi näppärä korpulta ajettava exe, jolla saisi siirrettyä kovalevyltä tavarat ulkoiselle? Ghostin dos ei sisällä xcopyä, USB-ajurit kylläkin.

XXCOPY näyttää hoitavan homman. Näyttäisi olevan vipujakin ainakin tarpeeksi mistä valita.

http://www.xxcopy.com/index.htm#download

Jos Excel 2003:n Muotoilu-työkalurivin palauttaa alkuperäiseksi, niin Euro-painike häviää. Miten sen saa takaisin, jos ohjelman uudelleenkäynnistys ei sitä palauta?

Lisäämällä se nappi uudestaan siihen Muotoilu-työkalupalkkiin.

Otetaan Excelissä Työkalut -> Apuohjelmat ja sieltä täppä päälle Eurovaluuttatyökalut.

Olen kokeillut monta eri tapaa saada yläviite samaksi 2 ensimmäiselle sivulle ja lopuille sitten muu, mutta onnistuu vain ensimmäiselle, tai sitten pariton ja parillinen. Eli onko mahdollista saada yläviite kahdelle ensimmäiselle sama?

Sinne pitää ensin lisätä toisen sivun loppuun osan vaihto. Löytyy kohdasta Lisää -> Vaihto -> Osan vaihto seuraava sivu. Sitten voit laittaa ylä- ja alatunnisteet koskemaan vain yhtä osaa kerrallaan.

Mikä olisi sopiva ohjelma, että saisin lähetettyä kokonaisen kansion sähköpostilla. Kansio on noin 600 kilotavua mutta.. sisällä pari lisäkansiota yms. muuta pientä sälää, joten yksitellen niiden lisääminen on tuskaa ja tuottaa epätoivotun tilanteen koska jokainen objekti on riippuvainen omasta paikastaan (kansiossa on ohjelma) Ainakaan normaali sähköpostiohjelma ei tähän kykene. Ja toimiiko se vastaanottajalla myös niin että hän saa sen kokonaisena kansiona?

Pakkaa se kansio alihakemistoineen zipiksi ja laita liitteeksi. Asetukseksi laitat, että säilyttää kansiorakenteen, niin vastapuoli saa sen rakenteineen. Jos vastapuolella XP, niin se hanskaa sitten purun ilman asenneltavia apuohjelmiakin.

Mistä johtuu, että liitetiedostona lähetetty Word-asiakirja tulee perille vastaanottajille .dat-muodossa? On tallennettu normaalisti .doc-muodossa Wordissa? Dat-muodossa oleva liite ei sitten avaudu välttämättä vastaanottajan koneilla. XP-ympäristö ja Word 2003 -versio on käytössä.

Tällaista ohjetta löytyy:

Sähköpostin liitetiedosto muuttuu winmail.dat tiedostoksi ? Kysymys: Lähetin sähköpostitse liitetiedoston Microsoftin Outlook 2000 -sähköpostiohjelmalla. Vastaanottaja luki sähköpostin Eudora sähköpostiohjelmalla (tai jollain muulla sähköpostiohjelmalla), mutta liitetiedosto oli muuttunut winmail.dat nimiseksi ja sisällöltään epämääräiseksi?

Kysymys 2:Lähetettäessä Micorsoft Outlookilla liitetiedostoja, osalla vastaaottajista liitetiedostot näkyvät oikein ja osalla taas liitetiedostot muuttuvat winmail.dat nimisiksi. Mitä voin tehdä ? Kysymys 3:Sain sähköpostissa tiedostoliitteen winmail.dat jonka sisältö on sekavaa tekstiä. Miten saan avattua tiedostoliitteen ? Syy: Lähetettäessä sähköpostia Microsoft(r) Outlook(TM) 2000 sähköpostiohjelmalla sähköpostin muodoksi on voitu valita Microsoft Outlook rtf. Microsoft Outlook rtf -tiedostomuoto on kuitenkin sellainen, ettei sitä pysty kaikki sähköpostiohjelmat lukemaan. Ratkaisu: Jotta liitetiedosto näkyisi oikein vastaanottajalla, sähköpostin lähettäjän täytyy muuttaa Microsoft Outlook sähköpostiohjelman asetuksista viestin muodoksi vain teksti ja lähettää liitetiedosto uudestaan. Microsoft Outlookin lähettämän sähköpostin sähköpostin muoto -asetukset muutetaan seuraavasti: Käynnistä Microsoft Outlook

Valitse valikkoriviltä Työkalut/Asetukset
Valitse välilehti Sähköpostin muoto
Määritä kohtaan Viestin muoto:Vain teksti
Napsauta Käytä tallentaaksessi muutoksen
Tarkista vielä asetukset:
Napsauta asetukset
Valitse Viestin muoto (*)MIME
Napsauta OK
Napsauta OK sulkeaksesi Asetukset -ikkunan
Sulje ja käynnistä uudestaan Microsoft Outlook Kokeile nyt lähettää tiedostoliite

Miten winmail.dat tiedostoa voi lukea ?

Lähetettäessä sähköpostia Microsoft Outlook97/2000:lla RTF tai HTML muodossa, Outlook muodostaa lähtevästä viestistä ja liitetiedostoista winmail.dat nimisen tiedoston, joka näkyy muita sähköpostiohjelmia käyttävillä yleensä winmail.dat nimisenä liitetiedostona, jonka tiedostoformaatti on TNEF. Tätä tiedostoformaattia eivät muut sähköpostiohjelmat yleensä osaa lukea, vaan sen purkamiseksi tarvitaan jokin apuohjelma (esim WMDecode <http://www.biblet.freeserve.co.uk/> ) tai pyyntö, että lähettäjä lähettää sähköpostin uudestaan valiten lähetystyypiksi vain teksti (ks. määrittelyohje yläpuolella). Lisää ohjeita oli luettavissa Dealing with the winmail.dat <http://www.gpc.edu/~jbenson/resource/winmail.htm> file artikkelissa.

WMDecode <http://www.biblet.freeserve.co.uk/> ohjelma purkaa winmail.dat:issa olevat liitetiedostot omiksi tiedostoikseen. 28.2.2006 ohjelmasta sai ladata käyttöaikarajoitetun version koekäyttöön ja sen saattoi rekisteröidä 10$ hinnalla. "

Mikä on InCD, olen polttanut RW kai sitten sillä ja kaikki ihan OK! Mutta nykyään vaikka en ole tarvinnut sitä se saattaa jumia koko koneen,jos sen nyt poistaa niin millä sitten poltan RW, siihenhän se on tehty vai ?Jos poistan sen käynnistyksestä joka lienee suotavaa, niin aina kun tarvitsen RW niin voihan sen startata. InCD4ErrorLog.zip onko tekemistä ongelman selvityksen kannalta ? (XPPro)

InCD on pakettikirjoitussofta. Tarvitset sitä nyt niihin jo polttamiisi RW-levyihin. Jos siirrät ne vaikka kovalevylle, niin voit sitten poistaa InCD:n ja poltella levyt uusiksi vaikka tällä:

http://www.deepburner.com/

Taulukossa on pari sataa riviä. Voisiko sarakkeiden otsikot saada pysymään näkyvissä ikkunan yläreunassa, kun taulukkoa vierittää alaspäin?

Saa näkymään. Komento löytyy paikasta Ikkuna -> Kiinnitä ruudut

Dos-promptin laatikon laidat vetäytyvät kohti vasenta ylänurkkaa, niin että tilassa 1280x1024 laatikko täyttää enää vajaat puolet kuvaruudusta.

Kopioidaan komentorivi-ohjelma työpöydälle, otetaan hiiren oikealla kuvakkeesta ominaisuudet. Nyt fontin koko ääritellään välilehdellä Fontti. Näkymän koko määrätään välilehdellä Asettelu. Kun näyttöpuskurin kooksi laittaa vaikka 160 X 300 ja Ikkunan kooksi 153 X 80 niin tulee noin koko näyttö. Voi viilata tarkemmin jos niin haluaa. Toimii ainakin XP Prossa.

Lisää tai poista sovelluksessa näkyy useita java-versioita. Onko ylimääräiset poistettavissa?

Olen itse poistellut kaikki uusinta lukuunottamatta. Ei ole ainakaan vielä tullut ongelmia.

Kaipaan ohjelmaa, joka osaa lukea ääneen word ja pdf dokumenttejä. Olisiko aiheeseen liittyviä vinkkejä. (Käytössä on nyt "jaws", mutta se ei osaa pdf lukua.)

Adobe Reader ainakin lukee pdf-dokumentteja ääneen. Näytä -> Lue ääneen

Minulla on kannettava tietokone. Käyttöjärjestelmänä on Windows XP Professional ja selaimena Internet Explorer 7. Tietokoneesta kuuluu internet-sivujen avautuessa klik-klik-klik-klik-klik-klik, vajaan sekunnin välein, joskus useamminkin. Mikä sen voisi aiheuttaa? Ääni kuuluu ikäänkuin näppäimistön alta ja se kuuluu vain Internet Exploreria käytettäessä. Se on selvästi yhteydessä uusien kohteiden avautumiseen näytöllä.

Nuo ovat ihan normaaleja käyttöjärjestelmä-ääniä. Nuo saat pois Ohjauspaneelista Äänet ja äänilaitteet kohdasta Äänet välilehdeltä. Poistat käytöstä Windows oletus valinnan valitsemalla Ei ääniä.

Olisikohan virustentorjuntaohjelma niin tarpeellinenkaan, ainakaan minulla? Sähköpostit katson vain web-mailin kautta, ja poistan heti spammit palvelimelta. En katso outoja posteja. Tapanani ei myöskään ole surffailla, vaan katsoa valikoituja www-sivuja.

Miten sen ottaa. Eipä ole itsellenikään tullut virusvaroituksia työ-(ei huolto)koneisiin vissiin koskaan, mutta sehän on vähän kuin palovaroittimen kanssa, että kaiken varalta.

Vaikka oma kone ei sisältäisikään mitään omasta mielestä arvokasta eikä käytä sitä mihinkään missä tarvitsisi tunnuksia (tosin webbipostisikin tietysti vaatii) , niin jos kone alkaa toimimaan vaikka bottikoneena, niin eihän se paljon naurattaisi.

Käytössä on Outlook Express. Ongelmana on, että nyt kaikki liitteet (jopa zipit!) purkautuvat tekstin perään potaskana.

Tästä taitaa olla kysymys.

"Email encoding properties

If you have problems viewing attachments, and it comes up as gibberish in the text of the message rather than as an attachment, it is possible that your mail application's encoding is different from the sender's email application. In order to be able to view an attachment, the encoding between the sending and receiving systems must be identical."

http://help.expedient.com/mailnews/attachments.shtml

Kun haluaa lopettaa skannaamisen, skannausohjelma ArcSoftin PhotoStudio 5.5 avaa väkisin PageManager-ohjelman, joka jostain syystä useimmiten menee vieläpä tilaan, missä se ei reagoi klikkauksiin.

Tarkoitatko skanneriohjelmalla kuitenkin skannausohjelmaa ScanGear Toolbox, etkä kuvankäsittelyohjelmaa Photo Studiota? Itselläni myös Canonin skanneri, jonka mukana tuli mm. Photo Studio 2000 ja tuo ScanGear Toolbox. Kun PS 2000:sta käynnistää skannauksen se menee suoraan tuonne ScanGear Toolboxiin. Kun sieltä lopettaa skannauksen aukeaa oletusohjelma, jossa kuvaa käsitellään. Tuon oletusohjelman voi muuttaa avaamalla ohjelmista Canon Scangear Toolboxin ja sieltä ottamalla auki kohdan 'Settings'. Nyt voi 'Custom' -välilehdiltä valita käytettävät ohjelmat.

http://posio.biz/paper/mihinohjelmaan.gif

Lisäksi olen laittanut skannerin ominaisuuksiin (siis Win XP:ssä) 'Ohjauspaneeli' -> 'Skannerit ja kamerat' -> skanneri auki hiiren oikealla ja 'Ominaisuudet' -> 'Preferences' -välilehdelle asetukseksi 'Automatically...',

http://posio.biz/paper/sammutaskanneri.gif

jolloin Scangear sammuu automaattisesti skannauksen jälkeen. Muuten käy kuten sinulle, että ohjelma jää auki taustalle eikä PhotoStudiossa toimi napit ennenkuin tuon ScanGearin käy erikseen sammuttamassa.

Onko tekstieditoria, jolla voisi verrata kahta likimain samanlaista tekstitiedostoa (siis .txt tms, ei hienostelumuotoiluita) ja ennen kaikkea sitten saman tien editoida jompaa tai kumpaa tekstiä?

Itse käytän ohjelmaa "Files Comparer"

Onnistuu myös tuo saman tien muokkaus.

"Suoraviivainen työkalu tekstitiedostojen sisällön vertailuun. Ohjelmaan avataan kerralla kaksi versiota samasta tekstitiedostosta, minkä jälkeen Files Comparer näyttää selkeillä värikoodeilla mitkä tiedostojen rivit eroavat toisistaan ja mitä rivejä tiedostoista on poistettu. Ilmainen. Windows 98/Me/NT/2000/XP/2003 Server."

http://www.script-debugger.com/products/filescomparer/

Nettiselailun yhteydessä Java ohjelmat tallentuvat omaan välimuistihakemistoonsa, eikä siis selaimen (käytän itse Firefoxia) omaan välimuistiin. Monesti suositellaan tyhjentämään selaimen välimuisti, mutta mihinkä muualle noita väliaikaistiedostoja sitten jääkään? Käytännössähän tässä on kyseessä selaimen lisäpalikat.

CCleanerilla saa kyllä pois varsin kivasti ja kivuttomasti ison läjän noita. Ei välttämättä tarvitse pähkäillä missä ne majailevat. Putsaa sitten profiilikohtaisesti.

http://posio.biz/paper/ccleaner1.png

http://posio.biz/paper/ccleaner2.png

http://www.ccleaner.com

En saa asennettua Adobe Reader 8 Tulee ilmoitus "Adobe Reader 8-Suomi aiempaa versiota ei voi poistaa. Ota yhteys tekniseen tukeen".

Tuossapa ohjeet:

http://www.adobe.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?id=320310

Miten pystyisin suojaamaan VBA-makrot mahdollisilta tahallisilta tai tahattomilta muutoksilta?

Laita ne salasanan taakse. Estää ainakin tahattomat muutokset. Aukoton esto sekään ei tosin ole. Työkalut -> Makro -> Visual Basic Editor -> Tools -> VBAProject Properties... -> Properties -välilehti ja sinne sitten salasanaa.

Sähköposti ei suostu avautumaan. Palvelinvirhe 0x800CCC90, yhteysvirhe sama, paitsi loppu -92. Kukaan ei "tietenkään ole koneelle tehnyt mitään...

Kyseessä on Outlook Expressin virheilmoitus siitä, ettei ole annettu oikeaa salasanaa.

Pitääpä tarkentaa: kyseessä lienee OE:n _näyttämä_ virheilmoitus, mutta itse virhetieto tulee sähköpostipalvelimelta ja eri ohjelmat näyttävät sen eri tavoin.

Periaatteessa myös tilikin voisi olla väärä, mutta salasanasta tuossa on tosiaan kyse.

Tallensin selaimeni (IE7) suosikkeihin linkin , joka ei kuitenkaan toimi ja jota ei voi poistaa. Saan viestin: Käyttö estetty, varmista ettei levy olle täynnä tai kirjoitussuojattu ja ettei tiedosto ole käytösssä. Käyttöjärjestelmä Windows XP Media Center Edition SP2.

Lataa ja asenna Unlocker ja koeta poistaa sillä, eli mene resurssienhallintaan ja siellä 'Documents and Settingsin' alla olevaan profiiliisi ja hae viallinen linkki 'Suosikit' -kansiosta ja käytä Unlockeria:

http://www.download.fi/tyopoytaohjelmat/tiedostonkasittely/unlocker.cfm

Olen ihmetellyt, miksi WordArt-objekti ei näy Officen esikatselussa eikä tulostu.

Katso 'Työkalut' -> 'Asetukset' -> 'Tulosta' -> 'Piirrosobjektit'.

Minulla on ZA koneella palomuurina ja ihmetyttää mitä tuo tarkoittaa, kun tuolla kellon vieressä oleva ikoni, joka on normaalisti punavihreä (palkit) joissa näkyy liikenne (meno-tulo), niin vilkkuu vuoron perään ZA-logona ja tuollaisen punavihreänä ikonina.

Se on logona silloin kun ei ole liikennettä.

Miten saada USB-tikun sisällön salasanan tms. taa?

Pakkaa sisältö salasanan taakse:

http://www.7-zip.org/

Miten saisin Excelin laskemaan suodatetusta taulukosta näkyvien lukujen arvon määrätystä sarakkeesta

Jos arvot ovat esimerkiksi A-sarakkeessa välillä A1 - A100, niin finskiversiossa kelpaa:

'=VÄLISUMMA(109;A1:A100)'

Tuo mystinen satayhdeksän tarkoittaa 'SUMMA' -funktiota ohitettuna piilotetut arvot. Muita käytettävissä olevia arvoja löytyy täältä:

http://office.microsoft.com/fi-fi/excel/HP100624631035.aspx

Word avaa dot-tiedostot aina uudessa asiakirjassa kun niitä klikkaa.

Kliksuta kerran hiiren toissijaisella ja valitse Avaa, niin avot.

Virustartunta "System Volume Information"-hakemistossa. Tähän ei pääse sisälle. Miten saada pois?

Poista palautuspisteet koneelta, jos kone muuten pelaa. 'Oma Tietokone' auki hiiren toissijaisella ja sieltä välilehti 'Järjestelmän palauttaminen'. Ensin poistat palauttamisen käytöstä, käynnistät uudelleen ja palautat palauttamisen käyttöön ja buuttaat uudelleen.

Poisto meni pieleen. Nyt ei F-Securen poisto/uudelleenasennus onnistu.

Alla olevissa linkeistä löytyvällä ohjelmalla/ohjeilla poisto, CCleanerilla putsaus perään ja F-Securen uudelleenasennus.

http://tinyurl.com/bca9s
http://support.f-secure.com/enu/corporate/downloads/removeav.shtml

On ihan tavallinen tekstifile, nimeltään palikka.csv. Ja siinä on rivit pätkitty putkella '|'. Koetan avata sitä excelissä ja se mokoma ei ymmärrä että tarttis jakaa soluihin, sen putken kohdalta.

Tuo tiedot ohjatulla toiminnolla.

Esim. Excel 2003:ssa

Tiedot -> Tuo ulkoiset tiedot -> Tuo tiedot

Kun kokeilin ScanSoft Omni Page 4.0:aa törmäsin siihen, että ääkköset olivat muuttuneet milloin miksikin.

OCR:n kielivalinta pitää muuttaa suomeksi.

Excelissäni on melkoinen yhdyshenkilöitten joukko, nimineen ja osoitteineen. Millä konstilla tästä saisi koottua osoitetarrat?

Wordilla ja yhdistämistoiminnollahan se onnistuu. Eikä siinä tarvitse käsityönäkään leikellä mitään. Helpoimmalla pääsee tulostamalla osoitteet tarra-arkille. Jos kyseessä olisi vakioteksti, jossa ainoastaan vastaanottajan nimi ja osoite muuttuu, niin voisi asetella vastaanottajan tiedot sopivaan kohtaan kirjeessä ja käyttää ikkunakuoria.

http://tinyurl.com/6b885q

http://www.mpmol.fi/netskole/sec/msoffice/msword/wordyhdistelytoiminnot.htm

http://office.microsoft.com/fi-fi/excel/HP052037601035.aspx

Saako esim. Word 2003:n tiedoston avaus tai tallennus-ikkunoiden vasemmassa laidassa olevaan palkkiin lisättyä esim. kansion, johon on tallennettu kaikki asiakirjat?

Saahan sen. Kun olet siinä 'Avaa' -ikkunassa, niin avaa ensin kansio, jonka haluat lisätä sinne vasempaan laitaan ja sitten valitset ylhäältä 'Työkalut' ja sitten vain valitset 'Lisää verkkosijainteihin'.

Nyt se kansio näkyy pysyvästi siellä vasemmalla.

Ylimääräisiä kansioita taas voit poistaa klikkaamalla hiiren toissijaisella samassa paikassa poistettavan kansion päällä ja valitset 'Poista'.

Ja homma pelaa samoin tallennuksessa. Tosin kun teet sen kansion 'Avaa' -ikkunassa, niin se näkyy myös siellä tallennuksenkin puolella.

Kuva näkyy esikatselussa ja Wordpadissa, muttei itse Word-dokumentissa, vain rajat tai pisteet.

Katsopa Wordista asetus 'Työkalut' -> 'Asetukset' -> 'Näkymä' ja sieltä valinta pois kohdasta (jos on päällä) 'Kuvien paikkamerkit'.

Kuinka saada laskettua ketjutettu alennus. Esim: jos ostaa 1 kpl, niin hinta on 9,90. Jos ostaa 2 kpl, niin alennus on 0,02% ja tällöin hinta on 9,89802 / kpl, jos ostaa 3 kpl, niin hinta on 9,89802 -0,02% = 9,896040396/ kpl jne... Eli saadusta loppusummasta pitäisi saada aina uusi kappalehinta riippuen ostetuista kpl määristä. Jos ostaa 1764 kpl, niin mikä on hinta? Kuinka saan tämmöisen "kaavan" toimimaan Excelissä?

Tuohon on varmaan montakin tapaa, mutta tuossa yksi:

http://posio.biz/paper/kaava.png

Tuota sarjaa jatkamalla hiirellä vetämällä sinne riville 1764 asti saadaan vastaus, mutta annan sen sinun hommaksesi, koska kuulostaa ihan kotitehtävältä ja jotain sen eteen on tehtävä ;)

Ja laitoin tuon alennusprosentin omaan soluunsa, jolloin sitä on helppo muuttaa.

Avaako OpenOffice  M$ Office 2007-muotoisia tiedostoja?

3-versiot avaavat.

http://fi.openoffice.org/lataa.html

Firefox 3.0.4 ja suomenkielisen oikoluvun Voikon asennus?

Oikoluku löytyy täältä:

http://ap1.pp.fi/mozilla/mozvoikko/0.9.5.3/mozvoikko-0.9.5.3.xpi

Avaat sen selaimen toiminnolla 'Tiedosto' 'Avaa tiedosto' tai raahaat tiedoston hiirellä Firefoxin kuvakkeen päälle.

Mistä ilmainen vaihtoehto Microsoft Officen Outlookille?

Thunderbird

http://www.mozilla-europe.org/fi/products/thunderbird/

Vistassa pitäisi saada hyväksyttyä käyttöoikeussopimus siten, ettei sitä tulisi joka kerta Microsoft Office 2003:a avattaessa

Hyväksy se sopimus järjestelmänvalvojan oikeuksin. Eli käynnistä jokin Office-sovellus valitsemalla hiiren toissijaisella 'Suorita järjestelmänvalvojana'.

end faq