Windows-kysymykset 1 - 50

 

 

Miten XP:n saa ottamaan puhelinverkkoyhteyden automaattisesti, kun selain avataan?

Selain auki ja valitaan Tools (Työkalut) ja sieltä alimmaisena oleva Internet connections (Internet-asetukset) ja sitten välilehti Connections (yhteydet) ja täppä päälle Always Dial (käytä aina oletusyhteyttä).

Nyt kun avaat selaimen ilman yhteydenottoa, voit valita ikkunasta mitä yhteyttä haluat käyttää jos olet asentanut useampia puhelinverkkoyhteyksiä.

Jos yhteysikkunaa ei tule vaan kotisivu aukeaa suoraan ilman yhteyttä niin klikkaa selaimessa Refresh (päivitä), niin yhteysikkunan pitäisi jälleen avautua.

Yritettäessä korjausasennusta XP:n asennus-CD:llä, tulee ilmoitus että koneessa on uudempi versio XP:stä kuin asennus-CD:llä.

Tuo päivitys tökkää varmaan siihen, että asennusrompussa ei ole SP2 (tai SP3) mukana ja koneessa se taas on asennettuna. Joten poista SP2 (tai/ja SP3) Lisää poista sovellus kautta ja kokeile uudelleen.

Miten tuon System Volume Information-kansion varmuuskopiointi Win XP:ssä onnistuu?

Älä yritäkään kopioida sitä. Se on nimensä mukaisesti systeemitiedosto, eikä tavallisin konstein kopioidu. Normaaleissa kopioinneissa ei muutenkaan kannata käyttää Windowsin omia työkaluja (jos niitä käytät), vaan vaikka Total Commanderia. 

Miten Windows XP Homessa saa lepotilan pois käytöstä tai onko jokin muu vialla? Tyhmyyksissäni asensin lepotilan käyttöön ja nyt kone käynnistyy itsekseen. Jos laitan virran adsl-modemiinkin, niin hetken kuluttua koko kone käynnistyy.

Lepotilatoiminnon saat pois kun otat työpöydällä hiiren oikealla ja ja sieltä ominaisuudet ja sieltä välilehti Näytönsäästäjä. Nyt kun klikkaat painiketta Virransäästö ja avaat välilehden Lepotila niin pääset poistamaan lepotilan poistamalla ruksin ja klikkailemalla OK. Toinen juttu on sitten se, onko sinulla WakeOnLan päällä, eli voiko koneen käynnistää verkosta käsin. Sen asetuksiin pääset ottamalla Oma tietokone oikealla auki ja sieltä Ominaisuudet -> Laitteisto -> Laitehallinta -> Verkkosovittimet -> Verkkokorttisi -> Lisäasetukset ja siellä ainakin minulla WakeOnLAN From PowerOff arvoksi disable.

Seuraavanlainen ongelma: käytän langatonta yhteyttä kannettavassa koneessa (WinXP). Kun kone on käyttämättä n. 30 - 60 min, langaton yhteys katkeaa. Jos ottaa yhteyden ominaisuudet näkyviin, niin IP osoitteet ovat silti yhä näkyvissä ja tehtäväpalkin kuvake väittää yhteyden olevan auki. Selaimella ei kuitenkaan saa yhteyttä nettiin. Kyseessä lienee jokin virransäästöominaisuus, tms. Esim. "korjaa yhteys" toiminto ei auta, vaan kone täytyy aina bootata uudelleen.

Eihän Laitehallinnassa ole verkkokortille määriteltynä Virranhallinta-välilehdellä "Salli tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi" päällä?

Miten saan XP Pron käynnistysohjelmiin uuden softan, tässä tapauksessa WSOY:n sanakirjan. Ajattelin sen edesauttavan ohjelman melko satunnaista käynnistymistä.

Voit kokeilla vaikka vetämällä hiiren oikealla ohjelman pikakuvakkeen paikkaan Käynnistä -> Ohjelmat -> Käynnistys ja valitsemalla tee pikakuvake.

Ongelma koneella oli sellainen, että kun kameran kytki tietokoneeseen, niin sekä Windows XP:n oma että Photoshop Elementsin kuvien siirto-ohjelma käynnistyivät yhtä aikaa ja yrittivät hakea kuvia. Tämä aiheutti molempien ohjelmien jumiutumisen. Kun lopetin XP:n oman siirto-ohjelman niin Photoshop Elements pystyi jatkamaan hommaa. Kuinka saan muutettua XP:n asetuksia niin, ettei ko. siirto-ohjelma käynnisty automaattisesti?

Oma Tietokone -> oikealla auki se siirrettävä levy (eli Nikon) -> Ominaisuudet -> Automaattinen käynnistys -> täppä päälle Valitse suoritettava toiminto ja valinnaksi Ei toimenpiteitä ja OK:lla pois.

Minulla on kaksi vanhaa työasemaa. Ovat olleet pari vuotta käyttämättöminä. Halusin ottaa ne käyttöön, mutta kumpikaan ei käynnisty. tuuletin pyörii ja valot palaa, mutta monitoriin asti ei tule signaalia. kummassakin näytönohjain ehjä, sen testasin.

Emolevyn kondensaattorit eivät pidä käyttämättömyydestä, joten siinä lienee vika. Ne pitäisi vaihtaa.

Käyttäjät ja henkilökohtaiset kansiot saa poistettua, mutta profiilien poisto tuntuu mutkikkaalta. Vaikka määrittelen administratorin käyttäjän profiilikansion (+alikansioiden) omistajaksi ja annan kaikki oikeudet, niin ei onnistu. Aina pitää mennä käsittelemään joitain kansioita tai tiedostoja uudelleen ja määrittelemään noita oikeuksia lisää.

Oletkos kokeillut laittaa lopuksi siinä ylimmässä poistettavassa kansiossa täppää päälle kohtaan Korvaa kaikkien alemman tason objektien oikeudet... eli mitähän tuo olisi englanniksi? Olisiko jotain Replace all lower...

Windows XP:n uudelleenasennuksen seurauksena Documents and Settings\Käyttäjä kansiossa on tiedostoja joihin ei pääse enää käsiksi millään. Nykyinen XP sijaitsee uudella kovalevyllä ja tämä Käyttäjä -kansio vanhalla levyllä. Access denied tulee vaikka kuinka olen antanut Käyttäjä:lle admin oikeudet. Onko mitään konstia, millä tiedostot pystyy kopioimaan talteen uuteen järjestelmään.

Simple file sharing pois päältä ja sitten haluttu kansio hiiren oikealla auki ja Security-välilehdeltä kansion ja sen sisältämien tiedostojen (tarvitsee yhden täpän lisää olikohan se Advanced settingsiin siellä Securityssa) omistukset sille Käyttäjä:lle.

Ostin 320 GB kiintolevyn. Nyt kone ei tunnista kun 300 GB. WINXP ja WIN 2003 tekevät molemmat saman. Mistä mahtaa johtua?

Tästä on kysymys:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gibibyte

Kun painan CTRL+ALT+DEL, näkyviin tulee vain käynnissä olevat sovellukset taulu. Taulussa ei ole sulkeutumispainiketta.

Tuplaklikkaa harmaata aluetta vaikkapa ikkunan ylälaidasta. Näkymän pitäisi palautua normaaliksi.

Dos-promptin laatikon laidat vetäytyvät kohti vasenta ylänurkkaa, niin että tilassa 1280x1024 laatikko täyttää enää vajaat puolet kuvaruudusta.

Kopioidaan komentorivi-ohjelma työpöydälle, otetaan hiiren oikealla kuvakkeesta ominaisuudet. Nyt fontin koko ääritellään välilehdellä Fontti. Näkymän koko määrätään välilehdellä Asettelu. Kun näyttöpuskurin kooksi laittaa vaikka 160 X 300 ja Ikkunan kooksi 153 X 80 niin tulee noin koko näyttö. Voi viilata tarkemmin jos niin haluaa. Toimii ainakin XP Prossa.

Nyt pitäisi vielä saada vanhalla levyllä olevat ohjelmat, käyttäjäkohtaiset asetukset (kolme käyttäjää) yms. toimimaan jokseenkin entiseen malliin, ettei kaikkea (sähköposti, netti, virustorjunta jne.) tarvitse asennella kokonaan uudestaan. Arvelen, että tähän voi olla jokin yksinkertainen jippo, joka ei nyt vain "kädettömälle" valkene. Mitä vanhalta levyltä pitää siirtää uudelle - jos pitää ensinkään - sotkematta uuden emon toimintaa?

Käyttäjäkohtaiset asetukset, kuten esim. työpöytä, tiedostot, suosikit ja postit löytyvät vanhalta levyltä ko. profiilien alta. Postit ja osoitteistot tuodaan ainakin Microsoftin tekeleissä ohjelman omalla toiminnolla. Sähköpostitilit joutunet luomaan uudelleen. Virustorjunta on asennettava uudelleen, kuten varmaan muutkin vanhalla levyllä olevat ohjelmat.

Valvontatyökalut - > Tietolähteet - > Jäljitys - > Selaa - > ... ja hups alta löytyy piilotiedosto jossa kymmeniä kansioita oudoilla nimillä. Mitä nämä on? Polun mukaan näyttäisi olevan omistaja-kansiossa ja siellä Local Settings-kansiossa oleva temp-kansio... Voinko tyhjentää nämä vahinkoa aiheuttamatta ja kuinka se tapahtuu? Miten saan piilotiedoston näkyviin? Etsi-toiminnolla löydän paljon muita temp tai templates tiedostoja/kansioita. Voiko ne surutta poistaa?

Voisit vaikka käyttää XP:n (oletan, että kyse XP:stä) omaa siivoilutyökalua. Löytyy paikasta 'Käynnistä' -> 'Ohjelmat' -> 'Apuohjelmat' ->  'Järjestelmätyökalut' -> 'Järjestä uudelleen'. Sillä voi poistaa muun muassa tilapäistiedostot TEMP-kansioista.

http://posio.biz/paper/tempitpois.JPG

Voit myös poistaa käsin kaikki Etsi-toiminnolla löytämäsi tmp-tiedostot (*.tmp). Ne voi poistaa huoletta.

Käyttöjärjestelmä- ja piilotiedostot sekä tunnisteet saa näkyviin esim. Resurssienhallinnassa. Eli 'Käynnistä' auki hiiren oikealla -> 'Resurssienhallinta' -> 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset...' -> 'Näytä' ja sieltä täpät pois kohdista 'Piilota suojatut käyttöjärjestelmätiedostot (suositus)', 'Piilota tunnettujen tiedostotyyppien tunnisteet' ja valinta kohtaan 'Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot'.

http://posio.biz/paper/naytatiedostot.JPG

Voisit myös käyttää lopuksi siivoiluun CCleaner-ohjelmaa.

http://ccleaner.com

Siis Windows XP piilottaa osan käynnistävalikosta. Millä sen saa näyttämään kaikki heti?? En millään löydä sitä asetusta. Olen kokeillut myös Tweak UI:lla.

Tehtäväpalkki, hiiren kakkospainikkeella Ominaisuudet, Käynnistä-valikko välilehti ja Mukauta-painike. Lisäasetukset-välilehdellä voi valita, mitä Käynnistä-valikossa näytetään.

http://posio.biz/paper/hide.PNG

Eli jos valitaan perinteinen näkymä (classic) ja suomiversiossa otetaan Mukauta... ja siellä Käynnistä-valikko eli Start menu, niin siellä ylimmäisenä on täpän paikka Käytä mukautettuja valikoita. Selitys siitä mitä se tekee on kuvassa.

Järjestelmäkomponenttien asennus ja määritys. Ongelmana on se että yritän saada verkkoyhteyden toisen koneen kansioon. Ikkunaan ilmestyy herja "Asenna ja määritä järjestelmäkomponentit ohjauspaneelissa", eli en pääse tähän kansioon. Pääsin kansioon kyllä aiemmin.

Onkohan siellä kansion juuressa tiedosto Autorun.inf? Avaa kansio hiiren oikealla ja poista ko. tiedosto ja käynnistä Windows uudestaan.

http://windowsxp.mvps.org/autoruninf.htm

Onko mahdollista asentaa väärä kieliversio WinXP Service Pack 2:sta, jos käyttäjä hakee Microsoftin sivulta sen 100 megan tiedoston itse, eikä siis käytä Windows Update -palvelua?

Tuohan piti ihan testata huoltokoneella. Ei näytä onnistuvan. Tämän antaa jos yrittää englanninkielistä SP2:sta tunkea suomenkieliseen XP:hen.

http://posio.biz/paper/sp2vaarakieli.PNG

Koneeseeni on tullut uusi käyttäjä, nimimerkiltään "ASP.NET Machine A...". Muilla ei oikeuksia ole käyttäjiä lisätä, joten mistähän tämä mahtaa olla tullut? Päivitysten yhteydessä? Käyttis XP HE SP2. Ei lähiverkossa, ainoastaan nettiyhteys.

Tili on systeemitili ja liittyy tuohon ASP.NETiin. Tuolla on ASP.NETistä juttua.

http://www.asp.net/

Minulla on kannettava tietokone. Käyttöjärjestelmänä on Windows XP Professional ja selaimena Internet Explorer 7. Tietokoneesta kuuluu internet-sivujen avautuessa klik-klik-klik-klik-klik-klik, vajaan sekunnin välein, joskus useamminkin. Mikä sen voisi aiheuttaa? Ääni kuuluu ikäänkuin näppäimistön alta ja se kuuluu vain Internet Exploreria käytettäessä. Se on selvästi yhteydessä uusien kohteiden avautumiseen näytöllä.

Nuo ovat ihan normaaleja käyttöjärjestelmä-ääniä. Nuo saat pois Ohjauspaneelista Äänet ja äänilaitteet kohdasta Äänet välilehdeltä. Poistat käytöstä Windows oletus valinnan valitsemalla Ei ääniä.

Vaihdoin vanhan kiintolevyn uuteen ja isompaan. Nyt kone on selvästi hitaampi. XP Home.

Onhan levyllä DMA päällä eikä PIO? Suorita -> devmgmt.msc ja sieltä haet IDE-ohjaimen ominaisuudet ja tarkastat asian.

Käytössäni on win-xp käyttis ja olin kirjautuneena administratorina ja loin muita käyttäjätilejä ja kun kirjaiduin ulos, niin kone tilttasi ja kun sain sen uudelleen käyntiin oli administrator-tili kadonnut, eli kaikki valokuvat ja tiedostot myös. Tietäisikö saako noita tiedostoja takaisin millään kummalla?

Näkyykö Documents And Settings -kansiossa kansiota nimeltään administrator? Siellä ne tiedostot pitäisi olla. Voit tosin joutua ottamaan ensin oikeudet ko. kansioon ja alikansioihin ennen kuin pääset niihin käsiksi.

Olisikohan virustentorjuntaohjelma niin tarpeellinenkaan, ainakaan minulla? Sähköpostit katson vain web-mailin kautta, ja poistan heti spammit palvelimelta. En katso outoja posteja. Tapanani ei myöskään ole surffailla, vaan katsoa valikoituja www-sivuja.

Miten sen ottaa. Eipä ole itsellenikään tullut virusvaroituksia työ-(ei huolto)koneisiin vissiin koskaan, mutta sehän on vähän kuin palovaroittimen kanssa, että kaiken varalta.

Vaikka oma kone ei sisältäisikään mitään omasta mielestä arvokasta eikä käytä sitä mihinkään missä tarvitsisi tunnuksia (tosin webbipostisikin tietysti vaatii) , niin jos kone alkaa toimimaan vaikka bottikoneena, niin eihän se paljon naurattaisi.

Yksi kolmesta usb:stä lakkasi toimimasta. Ei tajua hiirestä, ei tikusta, ei mistään.

Mene Laitehallintaan ( Suorita... -> devmgmt. msc) ja poista kaikki USB-ohjaimet ja käynnistä uudelleen. Silloin XP asentelee ne uudestaan.

Millähän perusteilla WinXP päättelee, milloin kone on muuttunut siinä määrin että Windows pitää aktivoida uudelleen (Win XP Home)? Nimittäin kun tuossa taannoin päivitin wanhan DVD-RW -asemani firmwaren, jouduin aktivoimaan Windowsin.

Oletkos tehnyt jotain muutakin koneellesi jo ennemmin? Täältä löytyy melko tarkka logiikka tuohon aktivointitarpeen määrittämiseen.

http://www.aumha.org/win5/a/wpa.php

Käytössäni on XP Pro ja eteen tuli kohtuullisen pieni ärsytys. Käyttis imuttelee netistä kaikenmaailman päivityksiä, osa mielestäni aivan turhia (tyyliin media playerin päivityksiä, kun en ikinä mokomaa räpellystä käytä). En halua asentaa kaikkia päivityksiä ja nyt tuossa ruudun oikeassa alareunassa palaa jatkuvasti päivityskilpi. Miten sen saa pois?

Laitat ensin Tietoturvakeskukseen asetukseksi, että lataa päivitykset muttei asenna automaattisesti. Kun sitten saat valinnalla 'Mukautettu asennus' listan asennettavista, niin otat valinnan pois niiden päivitysten kohdalta, joita et halua ja kun sitten painat 'Sulje'-painiketta, niin laitat vastaavasti valinnan kohtaan 'Älä ilmoita näistä päivityksistä uudelleen.' Sitten vain klikkaat OK, niin rauhoittuu seuraaviin päivityksiin saakka.

Ostin A-Link WL54AP2 tukiaseman ja toimii moitteetta, mutta kun laitoin siihen salauksen valmistajan ohjeiden mukaisesti, niin sen jälkeen ei enää toiminukkaan ja salaamatonta yhteyttä en viitsisi oikeen käyttää. WPA-asetukset tarkistin tukiasemasta monesti että onko ne niin kuin valmistaja suosittelee ja on ne. Pitääkö koneesta vielä sitten laittaa jotain, että langaton yhteys toimii salattuna. Koneessa on XP Professional. Resetoin tukiaseman ja taas langaton yhteys toimii kun on salaamaton.

Homma riippuu asetuksistasi ja siitä annatko XP:n itse määrittää langattoman verkon vai käytätkö WLAN-korttisi valmistajan kilkkeitä.

Pikaohje:

Verkkoympäristö auki oikealla. Katsotaan että 'Langaton verkkoyhteys' on käytössä. Jos ei, kuvake auki oikealla ja klikkaus 'Ota käyttöön'. Sitten sama kuvake auki oikealla ja klikataan 'Ominaisuudet' ja valitaan välilehti 'Langattomat verkot'. Laitetaan, jos ei vielä ole, väkänen päälle kohtaan 'Windows määrittää langattoman verkon automaattisesti'.

Klikataan 'Näytä langattomat verkot'. Jos toiminto ei vielä pelaa käynnistetään kone tarvittaessa uudelleen ja mennään tähän samaan paikkaan. Valitaan se oma verkko ja klikataan 'Yhdistä'. Nyt kysytään sitä määrittämäämme verkkoon yhdistämisen salasanaa. Annetaan se kahteen kertaan ja klikataan 'Yhdistä'. Nyt langaton verkkoyhteys oli sitten yhdistetty.

Lisävihje verkkoyhteyksien löytämiseen:

Jos sinulla on Classic-näkymä käytössä, niin työpöydällä oleva 'Verkkoympäristö'-kuvake avataan hiiren oikealla. Jos menet Ohjauspaneelin kautta, niin silloin riittää ihan hiiren vasemman tuplaklikkaus. Silloin pitäisi yhtenä verkkoyhteytenä näkyä se 'Langaton verkkoyhteys'. Jos ei, niin valitse siellä 'Näytä verkkoyhteydet'.

Muita asetuksia koneen kytkemiseen langattomaan verkkoon:

'Lisäasetukset' -välilehdellä EI väkästä kohdassa 'Salli muiden verkon...'. 'Langattomat verkot' -välilehdellä väkänen kohdassa 'Windows määrittää langattoman verkon automaattisesti' ja sen oman verkkosi 'Ominaisuudet' -painikkeen alta välilehdeltä 'Yhteys' väkänen pois, niin koneesi ei yhdistä automaattisesti tuohonkaan verkkoon. Samalla 'Langattomat verkot' -välilehdellä vielä 'Lisäasetukset' -painikkeen alla valintana 'Mikä tahansa verkko' ja EI väkästä kohdassa 'Yhdistä automaattisesti toissijaisiin verkkoihin'.

Hankin äskettäin Canoscan 8600-laitteen, jolla voi skannata kerralla 4 kinodiaa. Tietokoneen käynnistyksen jälkeen ensimmäinen erä onnistuu, mutta jossakin kohtaa toista 4 satsia heittää virrat pois tietokoneesta ilman virheilmoitusta.

Laitehallinassa pitää ottaa USB-laitteilta virransäästöt pois.

Kertokaa miten näen koneeni käyttömuistin määrän selville, muuten kuin avaamalla kotelon ja laskemalla palikoista niitten yhteismäärän?

Esim. XP FI:ssä CTRL + ALT + DEL ja 'Suorituskyky', Fyysisen muistin määrä.

Svchost ja CPU tehot 100%. Onko ajatusta mikä vialla ja mitä voisi tehdä?

Voisit tutkailla Process Explorerilla tarkemmin, mikä siellä jumittaa, mahdollisuuksia on nimittäin pilvin pimein:

http://tinyurl.com/y7wma8

XP-koneesta on hävinnyt paikallinen profiili. Käynnistettäessä tulee ilmoitukset:  "Windows ei voi ladata paikallisesti tallennettua profiilia." ja "Windows ei löytänyt paikallista profiilia ja kirjasi sinut tietokoneen tilapäiseen profiiliin." Samalla hävisivät mm osoitekirjasta yhteystiedot ja Outlook Expressistä sähköpostit.

Vanha profiili on syystä tai toisesta vioittunut. Luultavasti vanhakin profiili on silti tallella koneella ja siellä majailevat postit ja yhteystiedot. Löytyy 'Documents and Settings' -kansion alta. Kannattaisi tehdä uusi profiili (kun kerran nyt käyttää tilapäistä) ja siirtää sinne vanhan profiilin tiedot. Nuo postit ja yhteystiedot voi sitten joutua tuomaan erillisellä toiminnolla, riippuen ohjelmasta.

Oli pöpöjä koneessa. Palautin XP:n asetukset kuukauden taakse - ja oireet katosivat. Olenko nyt loputtomiin krakkerin vanki? Kun 30 päivää täyttyy, on asetuksia muutettava takaperin kahden kuukauden päähän jne.

Ei tarvitse peruutella. Ja jos epäilet pöpöjä löytyvän nyt palautuspisteistä, niin käytä palautuspisteitä pois päältä ja uudelleenkäynnistä niin pisteet poistuvat eli:

Napsauta Oma tietokone -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella. Valitse Ominaisuudet. Laita 'Järjestelmän palauttaminen' -välilehdelle 'Poista järjestelmän palauttaminen käytöstä -vaihtoehto' valituksi ja uudelleenkäynnistä. Käynnistyksen jälkeen voit poistaa valinnan ja laittaa pisteiden luonnin taas päälle.

Jos haluat säilyttää viimeisimmän pisteen niin:

"Voit poistaa kaikki palautuspisteet viimeisintä palautuspistettä lukuun ottamatta seuraavasti:
1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Oma tietokone.

2. Napsauta sitä levyä, jossa haluat vapauttaa tilaa, ja valitse sitten Ominaisuudet.

3. Valitse Yleiset-välilehdestä Järjestä uudelleen.

4. Valitse Lisää vaihtoehtoja -välilehti ja valitse Järjestelmän palauttaminen
-kohdassa Järjestä.

5. Poista kaikki palautuspisteet viimeisintä palautuspistettä lukuun ottamatta valitsemalla Kyllä.

6. Tee tämä toimi valitsemalla OK ja Kyllä, ja valitse sitten OK."

http://support.microsoft.com/kb/310312/fi

Kuvatehtävät-toiminto hukassa. Miten saa Kuvatehtävät, Näytä diaesityksenä, tilaa kuvat internetistä jne. tuohon omiin kuvatiedostoihin. Ohje sanoo että kuvat koneelle ja kakkospainikkeella ohjauspaneelista voi laittaa ko. ominaisuuden. Ei onnistu. Käyttis XP Home.

'Työkalut' -> 'Kansion asetukset' ja siellä välilehti 'Yleiset'. Siellä pitää valinnan olla 'Salli yleiset tehtävät kansioissa'.

Tallensin selaimeni (IE7) suosikkeihin linkin , joka ei kuitenkaan toimi ja jota ei voi poistaa. Saan viestin: Käyttö estetty, varmista ettei levy olle täynnä tai kirjoitussuojattu ja ettei tiedosto ole käytösssä. Käyttöjärjestelmä Windows XP Media Center Edition SP2.

Lataa ja asenna Unlocker ja koeta poistaa sillä, eli mene resurssienhallintaan ja siellä 'Documents and Settingsin' alla olevaan profiiliisi ja hae viallinen linkki 'Suosikit' -kansiosta ja käytä Unlockeria:

http://www.download.fi/tyopoytaohjelmat/tiedostonkasittely/unlocker.cfm

Korotin kerran tehtäväpalkkia normaalia korkeammaksi. Nyt en pysty palauttamaan sitä matalaksi.

Tarkoitat siis tehtäväpalkkia. Yleensä auttaa kun tekee näin. Poistaa ensin lukituksen, eli tehtäväpalkin päällä hiiren oikealla ja väkänen pois kohdasta 'Tehtäväpalkin lukitus'. Ja sitten samasta paikkaa valinnat pois 'T

Hain xp:n (home) päivitykset ja asensin ne. (Kone on hp:n kannettava) Uudelleen käynnistyksen yhteydessä tuli seuraavanlainen virheilmoitus: "STOP: c00000218 (registeritiedostovirhe) registeri ei voi ladata rakennetta (tiedostoa):\systemroot\system32\config\software tai sen lokia tai vaihtoehtoista tiedostoa. se on vahingoittunut, ei käytettävissä tai kirjoituskelvoton".

Kopioi ja korvaa palautuskonsolissa tuo tiedosto. Ehjä löytyy oletuksena kansiosta C:\Windows\repair Konsoliin pääset XP:n asennusmedialla buuttaamalla ja valitsemalla R.

Eli kun mistä tahansa ohjelmasta aukaistaan tiedosto File.. Open. Sitten tulee se tiedostolista. Nyt on niiden järjestys muuttunut. Siinähän on se painonappi, jolla niitä voi järjestellä, mutta se vaikuttaa vain siihen hakemistoon.

Laitat järjestyksen kohdalleen resurssienhallinnassa, jossain kansiossa ja valitset ylävalikosta 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset...' ja välilehdeltä 'Näytä' klikkaat painiketta 'Käytä kaikkiin kansioihin'.

Mistä löytyy XP Homella polku palautuspisteen tekemiseen?

'Apuohjelmat' -> 'Järjestelmätyökalut' -> 'Järjestelmän palauttaminen'

XP PRO SP2. Mikä avuksi kun päivitykset eivät onnistu.

Tätä kannattaisi käydä vilkaisemassa:

http://wiki.castlecops.com/Windows_Update_Fix

Kun avaan Oma tietokone/Resurssienhallinta -näkymän, näen joitakin (tuiki tuntemattoman näköisiä) tiedostoja sinisellä värillä kirjoitettuina.  Mitäs tämä merkitsee?  Voinko poistaa nämä erikoiset tiedostot vai poistuvatko ne itsestään, kun aika on täysi?

Tuohan johtuu asetuksesta 'Näytä salatut ja pakatut NTFS-tiedostot erivärisinä'. Asetus löytyy resurssienhallinnassa paikasta 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset' -> 'Näytä'. Ei niitä suin päin pidä mennä poistelemaan.

Yritin konvertoida ulkoisen kovalevyni ntfs:lle command-tilassa käskyllä convert M: /fs:ntfs. Se ei onnistunut, vaan sain vastaukseksi: "Käyttö estetty riittämättömien oikeuksien vuoksi. Voit käyttää tätä apuohjelmaa ylennetyssä tilassa." Käyttöjärjestelmäni on Windows Vista

Käynnistä Command prompt  tällä ohjeella:

http://tinyurl.com/22kdv4

Virustartunta "System Volume Information"-hakemistossa. Tähän ei pääse sisälle. Miten saada pois?

Poista palautuspisteet koneelta, jos kone muuten pelaa. 'Oma Tietokone' auki hiiren toissijaisella ja sieltä välilehti 'Järjestelmän palauttaminen'. Ensin poistat palauttamisen käytöstä, käynnistät uudelleen ja palautat palauttamisen käyttöön ja buuttaat uudelleen.

Mikä rikki kun XP näyttää työpöydällä ja d:llä muttei e:llä olevien pääkansioiden kuvakkeen läpinäkyvänä ja oikealla ylhäällä on punainen piste ja ominaisuuksissa on musta kansio ylhäällä vasemmalla. Explorerilla kansiot näkyvät oikein ja samoin alikansiot ja 'Omat Tiedostot' -kansio.

Poista IconCache

http://www.tweakxp.com/article37003.aspx

Vista ei säilytä käyttäjän salasanaa verkkoasemaan kirjautuessa. XP säilyttää. Mitä muutan käyttäjälle Vistassa?

Tarkoitatko, etkä kirjaudutaan eri tunnuksella ja salasanalla kuin millä ollaan koneelle kirjauduttu?

Jos tämä tapaus kyseessä, niin ohje löytyy täältä:

http://tinyurl.com/3xgfgp

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/fi-FI/Help/3c6dd8b8-58f8-46b6-8231-6732c51e57f31035.mspx 

Kannettava mikroni toimii hyvin hitaasti, kun yritän käyttää Tallenna nimellä" toimintoa. Ensiksi kohteena on 'Omat Tiedostot' ja kun yritän vaihtaa kohteeksi jonkun toisen verkkoaseman, toiminto kestää harmittavan kauan. Välillä ruutuun voi tulla ehtiä teksti, että ohjelma ei vastaa. Käytössäni on useita serveriltä mapattuja levyjä. Mikähän mahtaa olla syynä?

Taitaapi olla syynä juuri mäpätyt levyt. Jos kyseessä on esimerkiksi XP Fi, niin voisi kokeilla poistaa valinta (jos on päällä) paikasta:

'Resurssienhallinta' -> 'Työkalut' -> 'Kansion asetukset...' -> 'Näytä' -> 'Etsi verkkokansiot ja -tulostimet automaattisesti'

Käyttöjärjestelmäni on Vista Home Premium. "Kuvat" -kansio on kadonnut siitä tiedostointitapalistasta (eli missä on luetteloitu Haut, ladatut tiedostot, linkit, musiikki yms.) tuolta käyttäjänimeni kohdalta. Kuitenkin kuvat kansio on työpöydällä. Miten sen saisi alkuperäisen paikkaan?

Klikkaa hiiren toissijaisella ja kokeile palaako kun valitset 'Palauta oletussuosikit'. Jos ei, niin ota sen sijaan valinta 'Avaa Suosikki-linkit kansio' ja siellä valitse suosikkikansion sisällön päällä 'Mukauta kansiota...' tai vedä hiiren toissijaisella työpöydältä 'Kuvat' -kansiosta pikakuvake sinne kansioon.

Roskakori Vistassa hukassa. Mitenköhän sen saisi takaisin?

Nappaa hiiren toissijaisella työpöydällä ja valitse 'Mukauta' Sitten valitse vasemmalta laidalta 'Muuta työpöydän kuvakkeita'. Sitten vain valinta päälle 'Roskakori' -kohtaan.

Miten osioin ulkoisen kovalevyn, (500gt). Siis siihen saisi vaikka esim. 5x100 gt osioita. Käyttis Win Vista.

Levynhallinnallahan tuo onnistuu. Suorita-boxiin 'diskmgmt.msc'.

Tuolta vähän vinkkiä.

http://tinyurl.com/6qgr9c
http://tinyurl.com/5uwrdl

Kun yrittää asentaa Microsoft.NET Framework 3.0, niin homma tyssää ilmoitukseen "The files for requirement Microsoft.NET Framework 3.0 could not be found. The installation will now stop. This is propaply due to failed or canseled download."

Poista kaikki Frameworkin versiot ja asentaa sitten Windows Updaten kautta uudelleen. Myös rekisterinpuhdistus voi olla tarpeen (CCleaner).

Mistä saan muutettua hiiren kaksoisklikkauksen muuttuneen toiminnon? Nyt esim. jotain Oman tietokoneen levyaseman kuvaketta tuplaklikkaamalla avautuukin Etsi -ruutu.

Sinun pitää muokata rekisteriä seuraavalla ohjeella:

http://tinyurl.com/5u9fzb

http://en.allexperts.com/q/Windows-XP-3282/File-Folder-default-Action-2.htm113">

end faq