Windows-kysymykset 251 - 300

 

 

Onko Windows 8:ssa oma automaattinen kovalevyn eheytys? Kun kone on tekemättä mitään, niin joskus alkaa levyn merkkiledi vilkkua kiivaasti ja tuuletin ottaa kierroksia.

Automaatti on.

http://tinyurl.com/pnczd7a

Windows 7:n saanee myös OEM-lisenssillä ladattua jostain ja aktivoitua käyttöön.

Kyllä. Vaikka näin:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15309/

Pitäisi saada IE pois XP:stä

"Unfortunately, there is no safe method to remove Internet Explorer from Windows XP."

Siellä on sitten kikkakakkosia korvaaviksi toimenpiteiksi:

http://pcsupport.about.com/od/browsers/f/removeiexp.htm

ACER pöytäkone, käyttöjärjestelmänä W7, suomenkielinen versio. Kaikki toimii salasanan antamiseen saakka. Sen jälkeen tietokone herjaa seuraavasti: Palvelun Käyttäjäprofiilipalvelu; sisäänkirjautuminen epäonnistui; Käyttäjäprofiilia ei voi ladata.

Tuollahan tuota juttua:

http://support.microsoft.com/kb/947215/fi

HP EliteBook 8730w ja Windows 7 home Prerium. Aina välillä laskin alkaa "aukeilla" itsestään.

Tsekkaas tämä ketju:

http://tinyurl.com/o6v2gkp

Asuksen A56C kannettava, joka ei sammu, eikä mene lepotilaan, vaan näyttö sammuu ja tuulettimet jää huutamaan, eikä kone reagoi enään mitenkään, tästä tilasta koneen saa sammumaan ainoastaa irroittamalla akun, tai pitämällä virtanappia hetken aikaa pohjassa.

Katso koneen lokeja ajalta kun ongelma päällä.

Windows-nappi + R (tai hakuloota) ja sinne 'eventvwr.msc' ja Windowslokit.

Jotkut vanhemmat ohjelmat eivät suostu edes asentumaan Windows 8:ssa, kun ne vielä asentuivat XP:ssä.

Tuolla vinkkiä:

http://tinyurl.com/nrl7pmn

Windows 8 päivitys suoraan 8.1 updateksi. Onnistuuko tuo vai pitääkö ensin asentaa 8.1 ja sitten vasta update 8.1.1.

8.1 ensin ja vasta sitten 8.1.1.

Olen hankkinut kolmeen XP koneeseen Norton 360 ja Office Home 2010 nyt olen hankkinut uuden kannettavan, jossa Win 8.1. Onko mahdollista siirtää em. ohjelmia tuohon uuteen koneeseen.

Noita ohjelmia ei varsinaisesti siirretä, ne asennetaan normaalisti uuteen koneeseen. Ohjelmien lisenssit sitten määrittelevät saatko näin tehdä/tarvitsetko ohjelman toimittajan apua ja pitääkö vanha asennus ensin poistaa vanhasta koneesta.

Tiedote ruudulla, että "Windows SmartScreen esti tunnistamattoman sovelluksen käynnistämisen. Tämän sovelluksen suorittaminen saattaa vaarantaa tietokoneen suojauksen". Ei anna asentaa.

Laitat sen vain pois päältä. Ja ei kai tuo estä kuin suoraan IE-selaimesta ajamisen?

http://tinyurl.com/lwn8euz

SSD levy  100 Gt, johon asennettu Windows 7. Onko mahdollista vapauttaa tila ja ottaa palautusosio talteen niin, että palautusosion saisi poltettua DVD-levylle asennuslevyksi.

Asennuslevyksi poltto ei onnistu sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta koneeltasi pitäisi löytymän ohjelma, jolla saat asennuslevyt poltettua.

Ja semmoinenkin homma onnistuisi että teet ensin imagen levystäsi Clonezillalla ja sitten rukkailet osiot uusiksi GPartedilla.

http://clonezilla.org/
http://gparted.org/

Molemmista noista softista saa tikulta/CD:ltä starttaavat versiot.

Windowsin käynnistysaika on moninkertaistunut. Tehtävienhallinnasta näkee, että prosessoriaikaa käytetään runsaasti käynnistyksen jälkeen suureen määrään prosesseja. Prosessien nimet vilahtelevat hyvin nopeasti, eikä niitä ehdi lukea. Onko mahdollista "nauhoittaa" prosessien nimejä ja järjestystä, jolloin niiden merkitystä ja tarpeellisuutta olisi helpompi selvitellä?

Process Monitor ainakin logittaa:

http://technet.microsoft.com/fi-fi/sysinternals/bb896645.aspx

Muutenhan käynnistyviä näkee/voi ruuvailla msconfigilla, CCleanerilla, WinPatrolilla, Autorunsilla ja tusinalla muulla ohjelmalla. 

Kaksi tulostinta käytössä, molemmat tulostimet lakkasivat tulostamasta koneelta. Jos yrittää avata Wordilta "tulosta", "ominaisuudet", tulee ilmoitus "Word ei voi näyttää ominaisuusikkunaa, koska tulostin on palauttanut virheen."

Kytke molemmat tulostimet irti, poista ne ohjauspaneelin tulostinosiosta, käynnistä kone uudelleen ja kytke takaisin.

Windowsiin 8.1, toimintokeskus antoi "tärkeän" ilmoituksen: anna uusin salasana - kirjaudu sisään uusimmalla Microsoft tilin sanasanalla (klikkaa tähän jne). Ei siis pyytänyt uusimaan salasanaa vaan kirjautumaan uusimalla - ja tämänhän olin juuri tehnyt. Käynnistin koneen uudelleen ja vain muutama minuutti sisäänkirjautumisen jälkeen toimintokeskus pyysi taas minua kirjautumaan sisään uusimmalla salasanalla. Mistä on kysymys ?

Oletko vaihtanut sähköpostin (outlook.com, windowslive.com, hotmail.com) salasanan hiljattain? Jos olet ja kuitenkin kirjauduit vanhalla sen tilin salasanalla sisään koneelle, niin varmaan kyselee. Nehän ovat naimisissa, jos ei asennusvaiheessa pakota paikallista tiliä käyttöön. Jos siis käyttää samaa tiliä sähköpostina, kuten MS toivoo ja rukoilee.

Windows 8.1 lopetti Metro-sivulta lataamasta sähköpostia. Myöskään Kauppa ei lataudu, joten en saa sieltäkään kautta apuja. Muut Metro-sivun kohteet avautuvat kyllä.

Taitaa olla jotain tekemistä Microsoft-tilisi kanssa. Sehän postia ja kauppaa yhdistää. Koeta käydä tsekkaamassa postit webmailin kautta. Siellä saattaa olla nyt esim. todennusongelma. MS on viime aikoina vaatinut extratunnistautumisia vaihtoehtoisen sähköpostin tai tekstiviestin avulla.

Jopa siinä määrin että tiedän osan porukoista luopuneen mahdollisuuksien mukaan MS:n postista pidettyään toistuvaa extraautentikointia liian vaikeana tai työläänä. Olen joutunut muutaman sopan selvittämään kun ollaan oltu jumissa.

Ja tästä on suurin piirtein kysymys:

http://tinyurl.com/puqef57

Ostin aikanaan Windows 8 -päivityksen. Asennettaessa Win 8 64 FI päivitystä ei virheilmoituksia, lukee päivitystä ja tekee sen valmiiksi DVD:ltä. Kuitenkin asennuksen tultua valmiiksi DVD asemaa ei löydy. Tarkistin laitehallinnasta ja huutomerkki Pioneerin kohdalla. Yritin päivittää ajurin ja ilmoituksen mukaan minulla on jo tuorein ajuriversio.

Tuossa pari tutkimisen arvoista linkkiä:

http://www.youtube.com/watch?v=Soe5EW52Afs

http://tinyurl.com/mpc3y27

Kone kun menee lepotilaan, niin putoaa langaton nettiyhteys pois.

Langattomalta verkkokortilta virranhallinnasta säästöt vex. Eli otat laitehallinnassa sen kortin ominaisuudet ja sieltä.

Laitehallinta: Windowsnappi + R ja sinne 'devmgmt.msc'.

Miten saan Win8 siirrettyä pienemmälle SSD-levylle koska asennusmediaa ei ole?

Pienennät ensin osiot (tai siirrät kamat levyn alkuun ja kokeilet pro-moodissa Clonezillalla oikein vivuin) että mahtuu ja sitten otat Clonezillalla imagen, jonka siirrät SSD:lle.

http://tinyurl.com/mxr8f5d

http://clonezilla.org/

Miten saan poistettua muutaman minutin välein saapuvan virheilmoituksen? "Microsoft Visual C++ Runtime Library This application has request the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information."

Eipä tuolle oikein voi mitään, jos ei tiedä mikä ohjelma virheen aiheuttaa. Jos syypäästä ei ole tietoa, niin aina voi tietenkin poistaa kirjastot ja asentaa ne uudelleen:

http://tinyurl.com/nox78j9

Windows heitti sinisen kuolemanruudun vaikka muutoksia ei ole tehty, kuinka tutkia?

Onhan tietty jokin ajuri voinut automaattisesti päivittyä tai sitten koneesi vain alkaa heikkoilla jonkin osan osalta. Katsopa sitä BSOD:ta tarkemmin mitä se kertoilee.

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Miten asentaa Windows 8 Windows 7 koneeseen?

Luepas tuolta:

http://tinyurl.com/l8ldlxz

Onko mahdollista vaihtaa läppäristä toiseen sisällöt käyttöjärjestelmineen? Siis toisella kannettavalla on Windows Vista ja toisella Windows 8.

Tarkoittanet että vaihdat kovalevyn tietoineen/käyttöjärjestelmineen koneesta toiseen. Linuxissa onnistuisi, mutta Windowsin tapauksessa ei ainakaan helposti, jos ollenkaan.

Puhumattakaan että taitaa olla Microsoftin määrittelemien lisenssiehtojen vastaista (jos kyseessä OEM-lisenssit, eikä retail, kuten olettaa sopii), jos asialla on jotain merkitystä.

Windowsissa aika ajoittain ilmenevä ongelma. Tiedostoja netistä ladatessa tiedoston nimen ja tarkentimen välissä oleva piste muuttuu alaviivaksi, esim. Ohjelma.exe näyttäytyykin Ohjelma_exe ja lataus ei tietenkään onnistu. Samalla latauskerralla voi muutama tiedoston imurointi onnistua ihan ok., mutta sitten jossakin kohtaa alkaa tuo alaviiva kummittelemaan, enkä ole muuta toipumiskeinoa keksinyt tähän mennessä kuin käynnistää kone uudelleen.  

Vilaisepas:

http://tinyurl.com/lk5dcla

Resurssienhallinta kaatuilee kun yritän esim. katsella kuvia tai etsiä tiedostoja. Mistäköhän tätä voisi lähteä setvimään?

Mulla taisi aikoinaan jokin tämän sivun vinkeistä toimia:

http://www.thewindowsclub.com/windows-explorer-crashes-freezes

Koneeni alkoi käynnistymään vain joka toisella käynnistyskerralla. Niillä toisilla kerroilla Windows 8.1 yrittäessään käyntiin ja tähtien pyöriessä, kone jymähtää paikoilleen eikä jatka vaikka kuinka odottaa.

Kokeilepa että otat Fast Startupin pois päältä. Se aiheuttaa tämän tästä kiusaa:

http://tinyurl.com/ke58pv3

Eli ohjauspaneelista ja sieltä virranhallinta-asetukset. Eli 'Ohjauspaneeli' -> 'Kaikki ohjauspaneelin kohteet' -> 'Virranhallinta-asetukset' ja sieltä vasemmalta 'Valitse virtapainikkeiden toiminnot' ja sieltä ylhäältä 'Ei käytettävissä olevien asetustenmuuttaminen' ja sitten alhaalta valinta pois kohdasta 'Ota käyttöön nopea käynnistys (suositus)'.

Kuvakkeen luominen Windows Phone 8.1:een

Itse olen ikoneita tehnyt tällaisella:

http://www.filehippo.com/download_icofx/6890/

Mistä lie mukaan alkujaan tarttunut...

On riittänyt mulle.

Fujitsu Esprimo P1500 tökkää käynnistyessä "Preparing to boot"-kohtaan ja jää siihen.

Vikaa emolla tai muussa raudassa? Starttaako jos maltat odottaa?

http://tinyurl.com/onq4c6n

Jos starttaa voisit tutkailla logeista löytyykö sieltä vinkkiä:

http://tinyurl.com/njkbgxy

Millä lisävivulla Windows 7:n ipconfig kertoo tarjolla olevien verkkokorttien MAC -osoitteet?

Komentokehotteessa ipconfig /all

Millä tutkia mitä ohjelma asentaa

Tsekkaapa vaikka tuo keskustelu:

http://tinyurl.com/q2gj8uh

Yhtenä hakusanana kannattaa käyttää "snapshot".

Mistä saa asetettua Windows 8 dvd-aseman niin, että se käynnistyisi automaattisesti kun levyn laittaa asemaan. Olen yrittänyt etsiä, mutta en ole löytänyt. Muiden asemien, esim känny, tikku jne. automaattinen toisto siellä on, mutta ei dvd:tä.

Katsotko väärästä paikkaa?

http://posio.eu/paper/asemat.PNG

end faq