PC-kysymykset 101 - 150

 

Minulla on ASUS M5A97 emolevy, AMD Phenom II X4 960T prosessori ja 64 bittinen Windows 7. Käytössä on 2x4GB Kingston KHX1600C9D3B1K2/8GX muistikammat. Minulla on vapaana vanhempi 2x2B muistikampapari Kingston KHX1600C9D3K2/4G. Emolevyn manuaalista en oikein ottanut selvää, voiko siinä käyttää erikoisia muistipareja ja jos, niin toimiiko niillä oikein. Jos esimerkiksi kaikki kammat tunnistuisivat vain 2GB kokoisiksi, ei muistin kokonaismäärä kasvaisi lainkaan.

Ja jos nykyisesi ovat dual-channelissa, niin koneesi toiminta hidastuu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-channel_memory_architecture

Kiintolevy rikkoutunut niin, että kun sille kirjoittaa, se sekoaa. C:\osio vioittunut. Kovon recovery partitio ehjä kun sille ei ole kirjoitettu nyt mitään eli f:\. Pääsen siihen käsiksi. Ei ole muita recoverymedioita. Kun laitan ehjän uuden kovon koneeseen, miten saan otettua palautuksen vanhan levyn recoveyosiolta?

Otat Clonezillalla kopion koko levystä ja palautat sen, sitten käytät tehdaspalautusta. Noin pääset vähimmällä.

http://clonezilla.org/

Minulla on open suse tikulla ja se toimii xpssä ja kahdessa seiskassa. Kasissa tikku boottaa siihen alotusvalikkoon, mutta sitten pysyy ruutu tummana. Olen ymmärtänyt, että kasissa on käynnistykseen liittyen jotain erilaista, sillä myöskään Easeus Bacupin usb pelastustikku ei toimi.

Ota UEFIsta pois security boot. Voi vaatia adminin salasanan asettamisen, jotta saa poistettua.

YLE Areenan TV-uutiset näkyivät aikasemmin kirkkaana koko lähetyksen ajan. Muutama päivä sitten kävi kuitenkin niin, että lähetys näkyy ja kuuluu kirkkaana muutaman sekunnin ajan. Sen jälkeen kuvasta tulee epätarkka ja äänikin sumenee. Lähetyksen pystyy katsomaan loppuun asti mutta laatu on huomattavasti huonompi.

Mutuna sanoisin että Areena haistelee linjanopeutesi ja säätää sen mukaan tarkkuutta. Joko tunnistus menee pieleen tai linjasi ovat heikentyneet. Tai sitten on menty ennen "riskirajoilla".

CD:n raidat tietokoneelle

Rippaat raidat koneelle ja laitat toistamaan peräkkäin. MS kertoilee esim. näin:

http://tinyurl.com/q2s9jux
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-xp/help/windows-media-playe r/11/rip-a-cd

Eri ohjelmia moisen tekoon on lukemattomia, mutta idea pysyy samana.

Miksi laitteissa pitää olla erikseen USB- ja HDMI-liitännät, kun molemmat kerran siirtävät tietoa digitaalisesti?

Koska kyse on tyystin eri standardeista joita ne käyttävät. Ja kyllähän mahdollista olisi että käytettäisiin vain yhtä tyyppiä (ja yhtä massiivista standardia), mutta eihän se nyt laitevalmistajille sovi.

"Vuonna 1995 johtavat laite- ja ohjelmistovalmistajat (mm. Intel, Microsoft, NEC ja Compaq) perustivat USB-Implementers-Forumin."

http://fi.wikipedia.org/wiki/USB

"HDMI-liitin syntyi tarpeesta siirtää kuvaa ja ääntä kodin viihde-elektroniikan laitteiden välillä digitaalisena. Tekniikan loivat muiden muassa Sony, Philips ja Toshiba."

http://fi.wikipedia.org/wiki/HDMI

Miten saan Win8 siirrettyä pienemmälle SSD-levylle koska asennusmediaa ei ole?

Pienennät ensin osiot (tai siirrät kamat levyn alkuun ja kokeilet pro-moodissa Clonezillalla oikein vivuin) että mahtuu ja sitten otat Clonezillalla imagen, jonka siirrät SSD:lle.

http://tinyurl.com/mxr8f5d

http://clonezilla.org/

Pöytäkoneen kello ei pysy ajassa/päivissä vaikka paristo vaihdettu

Pariston tulee saada kunnolla kontaktia ja siinä on oltava virtaa (ei esim. liian ohut)? Jännitteet tulisi näkyä BIOSista.

SD-kortti jää jumiin. Tietokone-valikosta, ei näkyviin tule mitään. Edes C-asemaan ei pääse enää käsiksi, kun explorer jää vain etsintävaiheeseen pyörimään. Kun SD-kortin vetää pois, toimii kaikki taas täydellisesti.

Siellä voi olla tiedostojärjestelmä sekaisin. Aja komento chkdsk /r X: (korvaa X kortin asemakirjaimella) admin-konsolissa.

Admin-konsoliin pääset painamalla Windows/lippunappia ja kirjoittamalla ensin cmd ja painamalla perään näppikseltä yhtä aikaa CTRL + SHIFT + ENTER.

Onko mahdollista vaihtaa läppäristä toiseen sisällöt käyttöjärjestelmineen? Siis toisella kannettavalla on Windows Vista ja toisella Windows 8.

Tarkoittanet että vaihdat kovalevyn tietoineen/käyttöjärjestelmineen koneesta toiseen. Linuxissa onnistuisi, mutta Windowsin tapauksessa ei ainakaan helposti, jos ollenkaan.

Puhumattakaan että taitaa olla Microsoftin määrittelemien lisenssiehtojen vastaista (jos kyseessä OEM-lisenssit, eikä retail, kuten olettaa sopii), jos asialla on jotain merkitystä.

Samsung SSD 840 EVO 250 GB hidastunut

Kannattaa ajaa uusi firmis, siinä levyn firmiksessä oli bugi ja hidastuu ajan oloon.

Ohjeet ja softa täällä:

http://tinyurl.com/olvksxe

Fujitsu Esprimo P1500 tökkää käynnistyessä "Preparing to boot"-kohtaan ja jää siihen.

Vikaa emolla tai muussa raudassa? Starttaako jos maltat odottaa?

http://tinyurl.com/onq4c6n

Jos starttaa voisit tutkailla logeista löytyykö sieltä vinkkiä:

http://tinyurl.com/njkbgxy

end faq