Ohjelmakysymykset 201 - 250

 

Oli kaksi läppäriä vierekkäin, kummassakin pyöri sama suora lähetys Ylen Areenasta. Langaton yhteys, sama lähde 15 metrin päässä. Toisen kuva (ja ääni) kulki kaiken aikaa 15 sekuntia jälkijunassa. Mikä lie selitys?

Striimin bufferointi, eli puskurointi.

Kiintolevy rikkoutunut niin, että kun sille kirjoittaa, se sekoaa. C:\osio vioittunut. Kovon recovery partitio ehjä kun sille ei ole kirjoitettu nyt mitään eli f:\. Pääsen siihen käsiksi. Ei ole muita recoverymedioita. Kun laitan ehjän uuden kovon koneeseen, miten saan otettua palautuksen vanhan levyn recoveyosiolta?

Otat Clonezillalla kopion koko levystä ja palautat sen, sitten käytät tehdaspalautusta. Noin pääset vähimmällä.

http://clonezilla.org/

Minulla on open suse tikulla ja se toimii xpssä ja kahdessa seiskassa. Kasissa tikku boottaa siihen alotusvalikkoon, mutta sitten pysyy ruutu tummana. Olen ymmärtänyt, että kasissa on käynnistykseen liittyen jotain erilaista, sillä myöskään Easeus Bacupin usb pelastustikku ei toimi.

Ota UEFIsta pois security boot. Voi vaatia adminin salasanan asettamisen, jotta saa poistettua.

Windows media playerissa on videoasetukset, joista voi säätää sävy, kirkkaus, värikylläisyys ja kontrasti  asetuksia. Tämä lakkasi toimimasta, mikä mahtaa olla vikana.

Kuukelointi kertoilee että näytönohjaimesi asetukset tai ajuri temppuilisi.

Eli katsele katsele jotain tyyliin nVidian Control Panel/Catalyst Control Center/Intelin vastaava ja sieltä asetuksia.

Tuossa yksi osuma:

http://tinyurl.com/q3o895y

Onko Windows 8:ssa oma automaattinen kovalevyn eheytys? Kun kone on tekemättä mitään, niin joskus alkaa levyn merkkiledi vilkkua kiivaasti ja tuuletin ottaa kierroksia.

Automaatti on.

http://tinyurl.com/pnczd7a

Windows 7:n saanee myös OEM-lisenssillä ladattua jostain ja aktivoitua käyttöön.

Kyllä. Vaikka näin:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15309/

Mitä eroa näillä Javoilla on ja mihin tarkoituksiin niitä käytetään.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Java
http://fi.wikipedia.org/wiki/JavaScript

Artikkeleiden lopussa on linkkejä joissa lisätietoja.

Olen ollut tyytyväinen Outlook Expressiin ja haluaisin jatkossa käyttää sitä tai vastaavaa ohjelmaa. W7 ja ilmeisesti W8 tuovat Windows Live Mailin. Ovatpahan tavattoman vaikeaselkoisia. Mikä sähköpostiohjelma olisi mahdollisimman samankaltainen kuin oli OE?

Enpä tiedä mitä haetaan samankaltaisuudella, mutta Thunderbird ei ainakaan ole hankala omaksuttava.

https://www.mozilla.org/fi/thunderbird/

Pitäisi saada IE pois XP:stä

"Unfortunately, there is no safe method to remove Internet Explorer from Windows XP."

Siellä on sitten kikkakakkosia korvaaviksi toimenpiteiksi:

http://pcsupport.about.com/od/browsers/f/removeiexp.htm

YLE Areenan TV-uutiset näkyivät aikasemmin kirkkaana koko lähetyksen ajan. Muutama päivä sitten kävi kuitenkin niin, että lähetys näkyy ja kuuluu kirkkaana muutaman sekunnin ajan. Sen jälkeen kuvasta tulee epätarkka ja äänikin sumenee. Lähetyksen pystyy katsomaan loppuun asti mutta laatu on huomattavasti huonompi.

Mutuna sanoisin että Areena haistelee linjanopeutesi ja säätää sen mukaan tarkkuutta. Joko tunnistus menee pieleen tai linjasi ovat heikentyneet. Tai sitten on menty ennen "riskirajoilla".

Jotkut vanhemmat ohjelmat eivät suostu edes asentumaan Windows 8:ssa, kun ne vielä asentuivat XP:ssä.

Tuolla vinkkiä:

http://tinyurl.com/nrl7pmn

Outlookiin tuli viesti, jossa on linkki. Tulee ilmoitus "Tämä tominto on peruutettu tähän tietokoneeseen vaikuttavien rajoitusten takia. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan."

Katsos tätä:

http://tinyurl.com/mgewd4t

Olen hankkinut kolmeen XP koneeseen Norton 360 ja Office Home 2010 nyt olen hankkinut uuden kannettavan, jossa Win 8.1. Onko mahdollista siirtää em. ohjelmia tuohon uuteen koneeseen.

Noita ohjelmia ei varsinaisesti siirretä, ne asennetaan normaalisti uuteen koneeseen. Ohjelmien lisenssit sitten määrittelevät saatko näin tehdä/tarvitsetko ohjelman toimittajan apua ja pitääkö vanha asennus ensin poistaa vanhasta koneesta.

Tiedote ruudulla, että "Windows SmartScreen esti tunnistamattoman sovelluksen käynnistämisen. Tämän sovelluksen suorittaminen saattaa vaarantaa tietokoneen suojauksen". Ei anna asentaa.

Laitat sen vain pois päältä. Ja ei kai tuo estä kuin suoraan IE-selaimesta ajamisen?

http://tinyurl.com/lwn8euz

CD:n raidat tietokoneelle

Rippaat raidat koneelle ja laitat toistamaan peräkkäin. MS kertoilee esim. näin:

http://tinyurl.com/q2s9jux
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-xp/help/windows-media-playe r/11/rip-a-cd

Eri ohjelmia moisen tekoon on lukemattomia, mutta idea pysyy samana.

Peli-cd, pitäisi saada IMG-tiedosto virtuaaliseksi cd-asemaksi.

Daemon Toolsilla pitäisi onnistua.

http://www.daemon-tools.cc/home

Miten notepad++ poistetaan punainen alleviivaus?

Tossa ollos hyvä:

http://posio.eu/paper/oikoluku_notepadplus.png

Mittaustietoja on csv-tiedostona. Kun tallennan tiedoston koneelleni ja yritän avata sen Excelillä se kyllä aukeaa, mutta tekstimuodossa, eli yksi rivi solujen arvot pilkuilla eroteltuna samaan soluun. Esim 2014,0302,18:30,7.16,12.7,6.9

Esim. Excel 2003:ssa 'Tiedot' -> 'Teksti sarakkeisiin...' kautta.

Tuoreemmissa näin:

http://tinyurl.com/pzf6ro7

Saan lähes päivittäin sähköpostiviestejä, jotka haluan torjua. Blokkaan yleensä lähettäjät, mutta ei auta.

Lähettäjien osoitteet vaihtuvat koko ajan, ei siitä estosta ole apua. Kokeile jotain roskapostifiltteriä, vaikka ei sekään liikoja auta.

http://www.spamfighter.com/SPAMfighter/Lang_FI/Product_Info.asp

Onko mahdollista vaihtaa läppäristä toiseen sisällöt käyttöjärjestelmineen? Siis toisella kannettavalla on Windows Vista ja toisella Windows 8.

Tarkoittanet että vaihdat kovalevyn tietoineen/käyttöjärjestelmineen koneesta toiseen. Linuxissa onnistuisi, mutta Windowsin tapauksessa ei ainakaan helposti, jos ollenkaan.

Puhumattakaan että taitaa olla Microsoftin määrittelemien lisenssiehtojen vastaista (jos kyseessä OEM-lisenssit, eikä retail, kuten olettaa sopii), jos asialla on jotain merkitystä.

Windowsissa aika ajoittain ilmenevä ongelma. Tiedostoja netistä ladatessa tiedoston nimen ja tarkentimen välissä oleva piste muuttuu alaviivaksi, esim. Ohjelma.exe näyttäytyykin Ohjelma_exe ja lataus ei tietenkään onnistu. Samalla latauskerralla voi muutama tiedoston imurointi onnistua ihan ok., mutta sitten jossakin kohtaa alkaa tuo alaviiva kummittelemaan, enkä ole muuta toipumiskeinoa keksinyt tähän mennessä kuin käynnistää kone uudelleen.  

Vilaisepas:

http://tinyurl.com/lk5dcla

Päivämäärän esittäminen Excelissä. Miten saan päivämäärän näkyviin muodossa pp.kk.vvvv? Päivän (pp) ja kuukauden (kk) pitäisi olla aina esitetty kahdella numerolla, esimerkiksi 03.04.2015. Ohjelma on Microsoft Excel 2007.

Otat solumuotoiluksi (hiiren kakkosella solun/solujen päällä ja siellä "Muotoile solut"). kohta "Oma" ja malliksi" pp.kk.vvvv"

Resurssienhallinta kaatuilee kun yritän esim. katsella kuvia tai etsiä tiedostoja. Mistäköhän tätä voisi lähteä setvimään?

Mulla taisi aikoinaan jokin tämän sivun vinkeistä toimia:

http://www.thewindowsclub.com/windows-explorer-crashes-freezes

Windows 7 Ultimate SP1. Selaimista ja cd-soittimista katoaa ääni muutaman minuutin ohjelmaa selaimessa tai levyä soitettaessa. Minulla on Creative SBX Pro studio ulkoinen äänikortti.

Jos sulla on laitteen softassa bugi?

---

SBX Smart Volume addresses the problem of abrupt volume level changes during playback and between songs by automatically and continuously measuring volume, and intelligently applying gain and attenuation to compensate for those changes.  

---

Katso jos löytyy uudempia ajureita ja/tai softaa.

http://support.creative.com/Products/Products.aspx?catid=1

Kuvakkeen luominen Windows Phone 8.1:een

Itse olen ikoneita tehnyt tällaisella:

http://www.filehippo.com/download_icofx/6890/

Mistä lie mukaan alkujaan tarttunut...

On riittänyt mulle.

Pale Moon selain. Saako tätä suomenkieliseksi ja miten jos saa.

Tsekkaapas...

http://www.palemoon.org/langpacks.shtml

Eli lataat sieltä sen fi.xpi :n, klikkaat sitä ja avaat sen reshallissa ja hyväksyt että asennetaan selaimeen. Mene selaimella osoitteeseen about:config ja etsi asetus general.useragent.locale ja muuta kirjaimiksi fi Sulje Pale Moon ja starttaa se uudelleen.

Noin lyhykäisyydessään.

Millä tutkia mitä ohjelma asentaa

Tsekkaapa vaikka tuo keskustelu:

http://tinyurl.com/q2gj8uh

Yhtenä hakusanana kannattaa käyttää "snapshot".

Mistä saa asetettua Windows 8 dvd-aseman niin, että se käynnistyisi automaattisesti kun levyn laittaa asemaan. Olen yrittänyt etsiä, mutta en ole löytänyt. Muiden asemien, esim känny, tikku jne. automaattinen toisto siellä on, mutta ei dvd:tä.

Katsotko väärästä paikkaa?

http://posio.eu/paper/asemat.PNG

end faq