Kaikki kysymykset 551 - 600 

Resurssienhallinta kaatuilee kun yritän esim. katsella kuvia tai etsiä tiedostoja. Mistäköhän tätä voisi lähteä setvimään?

Mulla taisi aikoinaan jokin tämän sivun vinkeistä toimia:

http://www.thewindowsclub.com/windows-explorer-crashes-freezes

Koneeni alkoi käynnistymään vain joka toisella käynnistyskerralla. Niillä toisilla kerroilla Windows 8.1 yrittäessään käyntiin ja tähtien pyöriessä, kone jymähtää paikoilleen eikä jatka vaikka kuinka odottaa.

Kokeilepa että otat Fast Startupin pois päältä. Se aiheuttaa tämän tästä kiusaa:

http://tinyurl.com/ke58pv3

Eli ohjauspaneelista ja sieltä virranhallinta-asetukset. Eli 'Ohjauspaneeli' -> 'Kaikki ohjauspaneelin kohteet' -> 'Virranhallinta-asetukset' ja sieltä vasemmalta 'Valitse virtapainikkeiden toiminnot' ja sieltä ylhäältä 'Ei käytettävissä olevien asetustenmuuttaminen' ja sitten alhaalta valinta pois kohdasta 'Ota käyttöön nopea käynnistys (suositus)'.

Windows 7 Ultimate SP1. Selaimista ja cd-soittimista katoaa ääni muutaman minuutin ohjelmaa selaimessa tai levyä soitettaessa. Minulla on Creative SBX Pro studio ulkoinen äänikortti.

Jos sulla on laitteen softassa bugi?

---

SBX Smart Volume addresses the problem of abrupt volume level changes during playback and between songs by automatically and continuously measuring volume, and intelligently applying gain and attenuation to compensate for those changes.  

---

Katso jos löytyy uudempia ajureita ja/tai softaa.

http://support.creative.com/Products/Products.aspx?catid=1

Kuvakkeen luominen Windows Phone 8.1:een

Itse olen ikoneita tehnyt tällaisella:

http://www.filehippo.com/download_icofx/6890/

Mistä lie mukaan alkujaan tarttunut...

On riittänyt mulle.

Pale Moon selain. Saako tätä suomenkieliseksi ja miten jos saa.

Tsekkaapas...

http://www.palemoon.org/langpacks.shtml

Eli lataat sieltä sen fi.xpi :n, klikkaat sitä ja avaat sen reshallissa ja hyväksyt että asennetaan selaimeen. Mene selaimella osoitteeseen about:config ja etsi asetus general.useragent.locale ja muuta kirjaimiksi fi Sulje Pale Moon ja starttaa se uudelleen.

Noin lyhykäisyydessään.

Fujitsu Esprimo P1500 tökkää käynnistyessä "Preparing to boot"-kohtaan ja jää siihen.

Vikaa emolla tai muussa raudassa? Starttaako jos maltat odottaa?

http://tinyurl.com/onq4c6n

Jos starttaa voisit tutkailla logeista löytyykö sieltä vinkkiä:

http://tinyurl.com/njkbgxy

Millä lisävivulla Windows 7:n ipconfig kertoo tarjolla olevien verkkokorttien MAC -osoitteet?

Komentokehotteessa ipconfig /all

Millä tutkia mitä ohjelma asentaa

Tsekkaapa vaikka tuo keskustelu:

http://tinyurl.com/q2gj8uh

Yhtenä hakusanana kannattaa käyttää "snapshot".

Mistä saa asetettua Windows 8 dvd-aseman niin, että se käynnistyisi automaattisesti kun levyn laittaa asemaan. Olen yrittänyt etsiä, mutta en ole löytänyt. Muiden asemien, esim känny, tikku jne. automaattinen toisto siellä on, mutta ei dvd:tä.

Katsotko väärästä paikkaa?

http://posio.eu/paper/asemat.PNG

Kuinka tikulta vahingossa poistetut tiedostot saa palautettua?

Varmuuskopioista :-)

Ohjelmaakin voi toki kokeilla:

http://www.download.fi/tyopoyta/tiedostojen_palautus/pc_inspector_smart_recovery.chm

Kone juuttuu kesken nettihaun (HP Pavilion dv7, Windows 7) eikä tunnista hiirtä/hakua.
Käynnistyy uudelleen, kun katkaisee virran ja ottaa akun irti. Mikä konetta vaivaa?

Syitä voi olla monia. Yksi syypää voisi olla laitevika. Viimeksi noin teki kiintolevyongelmainen. Käynnistä Live-CD:llä ja kokeile tuleeko sillä ongelmaa. Jos ei, niin vika ohjelmallinen.

http://livecdlist.com/

Kokeile vaikka Knoppixilla.

Läppärini on Acer Aspire Timeline. Koneessa Windows 8.1 ja Soneran virusturva (F-Secure). Miksi tuo virusturva ei tee varmuuskopiita? Kun ei tee, niin mistä saisi ohjelman tähän tarkoitukseen?

Et ole hankkinut tarpeeksi kallista pakettia. Ai se onkin näemmä lakkautettu:

http://www5.sonera.fi/ohjeet/Sonera_Nettiarkisto

Eikös 8.1 oma Microsoftin pilvivarmistus kelpaisi?

http://tinyurl.com/q59289j

http://www.7tutorials.com/introducing-windows-81-how-configure-skydrive-using-pc-settings

Virusturva estää sovellukset: wpsnotify.exe ja realply.exe, ovatko nämä tarpeellisia ja jos eivät ole, niin miten voin poistaa ne, ettei tulisi näitä virusturvan ilmoituksia?

Ensimmäinen on jokin Kingston Office, ei tarpeellinen. Jälkimmäinen on RealPlayer kikkareen prosessi. Poista nuo ohjelmat.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/uninstall-change-program

Vistassa ja seiskassa oli kätevä varmennus, näköistiedosto. Palautus sen tekohetken tilanteeseen oli todella helppoa ja nopeaa. Näköistiedoston teko-ohjelma lopetettiin Windows kasista eikä sitä tule kymppiin. Mikä olisi mielekäs tapa tehdä koko koneesta näköistiedosto, joka on sitten helppo palauttaa ja tiedostohistorialla palauttaisi työtiedostot ja Windowshan päivittäisi itsensä automaattisesti.

Höpsistä. Onhan se ollut koko ajan tarjolla ja on edelleen. Kunhan ovat pikkuisen laittaneet sitä piiloon:

http://www.cnet.com/how-to/how-to-create-a-system-image-in-windows-10/

7-vuotta vanha pöytäkone hajosi, ei tule näyttöön mitään, eikä käynistys äänet kuulu oikein, eikä mitään piippauksia kuulu. Kun koneessa ei ollut kuin virtälähde, emolevy ja prossa kiinni niin kaikki valot tulevat emolevyyn, pienen pientä ääntä prossasta kuuluu. Nyt sitten veikkaan että prossu on rikki kun tuntuisi että emolevy lähtee kyllä käymään resetoinnilla mutta ihan kuin muu kone ei.

Kokeile eri virtalähteellä. Prossuvikaan en oikein usko. Emo tai virtis veikkaisin. Emon tutkinta on haasteellista, jos konkat silmämääräisesti ehjät (ei pullistumia).

Pöytäkoneen levy on jaettu C ja D osioihin. C:llä on tilaa liian vähän, ja D:llä reilusti. Saako osioinnin muutettua niin, että saisi D:n vapaata tilaa C:n käyttöön?

Siirrät D:ltä tavarat talteen ulkoiselle ja poistat D:n levynhallinnassa, jossa myös sen jälkeen laajennat C:n maksimiinsa. Tuossa levynhallinnasta juttua.

http://tinyurl.com/mxr8f5d
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/repartition-hard-disk#1TC=windows-7

Yhteistä yli neljä vuotta ahkerassa käytössä olleille läppäreille on, että ne lämmittävät voimakkaasti pöydän pintaa tai vaihtoehtoisesti sääriä. Henkilöt, jotka työkseen huoltavat tai korjaavat tietokoneita, osaisivat varmaankin kertoa, mitkä ovat yleisimmät syyt vanhojen kannettavien tietokoneiden runsaaseen lämpenemiseen. Työkokemuksen mukana kertyy tietoa siitä, mikä on yleisin syy, toiseksi yleisin syy jne.. Maallikolle tulee ensimmäiseksi mieleen kiintolevyn tai puhaltimen laakerit. Mikä on totuus?

Pöly jäähdytyskanavissa ja huoltamattomuudesta seurannut ylimääräinen kuorma, sekä aina vain raskaammat ohjelmat.

Yksi hyvä esimerkki on lisääntynyt Chromen käyttö. Se on yllättävä resurssisyöppö, mutta paljastaa normikäyttäjälle tekosistaan vain osan. Kun sen ottaa pois, niin monesti huomaakin kuinka kuinka kone rauhoittuu kummasti. Se pörrää jatkuvasti taustalla ja jos siihen ollaan vieläpä kirjauduttu, niin juoruilee ympäri ämpäri.

Käytössäni on Kingstonin muistitikku 8Gb, joka on mennyt sellaiseen tilaan, että siinä tiedostot näkyy, joita siihen on tallennettu, mutta niitä ei voi käyttää millään lailla, formatointi ei onnistu, eikä tiedostoja voi palauttaa.

Kokeilepa alustaa tikku Linuxissa vaikka GPartedilla. Tiedostot tietenkin menetät.

En tiedä mitä satuin painamaan, kun (Win7) ruudun alapalkissa olevat START-nappi ja kaikki muukin oleellinen paukahtivat ruudun oikeaan reunaan?

Tartut hiirellä ja kiskot takaisin alas, kunhan palkki ei ole lukittu (hiiren toissijaisella voi palkin päällä tarkistaa).

En ole ennen tällaiseen törmännyt. Valitset käynnissä olevasta ohjelmasta "Päivitä uuteen versioon" PC raksuttaa aikansa ja sylkee virheviestin ettei nettiyhteyttä ole. Ja muuten taatusti on. Näin tapahtuu vain eräissä ohjelmissa jotka lähtevät saman tien tekemään päivitystä. Ei siis silloin kun tarjotaan päivitystiedostoa ladattavaksi.

Olen lukemattomat kerrat törmännyt tilanteeseen, jossa tapahtuu kuvailemasi ilmiö. Ja syypää on pääsääntöisesti ollut että IE on solmussa syystä tai toisesta.

Google Chromen aloitussivuksi tulee väkisin jostain syystä omniboxiin viittaava sivusto ja hakukonekin.

Resetoi se Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=en

Päivitin uuden kannettavan Windows RT 8 -> 8.1 Windows kaupasta. Juureen tulivat kansiot Windows.old ja RecoveryImage. Ne vievät paljon levyltä tilaa. Voiko ne poistaa?

Windows.oldin voit poistaa. Siellä on vanhat kamat. Jos teet Windowsin omalla toiminnolla palautusimagen niin kyllä siihen tulee senhetkinen tilanne.

Tyhjensin  toisesta koneesta otetun 500G kovon. Miten saan poistettua siitä jäljelle jääneen palautusosion?

Jos ei muuten lähde, niin GPartedilla ainakin. Buuttaat koneen sillä ja poistelet. Mutta varo ettet käpistele väärää levyä :)

http://gparted.org/livecd.php

Kävipä hassusti,kun aamusella toosa toimi aivan normaalisti, ja vaimokulta soitti kohta autoon, että hän ei pääse nettiin. Ei löydy 3G -yhdistä -kuvaketta. No enpä sitä minäkään löytänyt, mutta järjestelmän palautuksella (joka muuten ei ollut kahden klikkauksen homma) onnistuin. Pöpö vai mitä?

Pöpö todennäköisesti. Ainakin Mobile Partner/Avast! -yhdistelmän kanssa on käynyt lukuisia kertoja niin, että tartunnan iskettyä Avast! olettaa Mobile Partnerin olevan se örkki, kun se on vain sanansaattaja ja poistaa sen eikä anna asentaa uudelleen ennen kuin tartunta on pois.

Palautushan ei sitten muuten poista tartuntaa, se ei vain ole vielä aktivoitunut kun sitä ole ajettu kertaakaan. Joten taitaa olla aikapommi koneessasi.

Ajattelin ottaa pöytäkoneessa käyttöön SSD-levyn siten, että kloonaan käytössä olevan Western Digital-kovalevyn SSD:lle (Crucial 256 GB) Eli ohjelmat saisin näin SSD:lle ilman että asentaisin ne alusta pitäen. Saako näin toimivaa systeemiä ja millä sen voisi tehdä? Käyttis on windows 7 Home Prememiun. WG kovalevy on yhdessä osiossa ja käytössä on runsaat 60 GB 500 GB:stä

Saapihan sen. Teet imagen Clonezillalla ja kopsaat sen SSD:lle. Laitat sitten TRIMmin päälle lopuksi.

http://clonezilla.org/
http://fi.wikipedia.org/wiki/SSD

Viimeisen windows updaten jälkeen win7 ei käynnisty vaan kone päätyy bluescreeniin. Syy: IRQ L_NOT_LESS_EQUAL. Olen kokeillut kaikkia Windowsin palautus edelliseen toimivaan, mutta ei pelitä. Safe Modeen pääsee kyllä, tosin ei verkon kanssa.

Palauta aiempaan tilaan:

http://tinyurl.com/olma33b
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/start-system-restore-command-prompt#1TC=windows-7

Vaikuttaa että siellä olisi jokin ajuri päivittynyt ja se ei ole toimiva.

Eli ota niiden päivittäminen pois. Eli nurin kurin kuin tuossa:

http://tinyurl.com/ovnstwn
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows7/automatically-get-recommended-drivers-and-updates-for-your-hardware

Käyttöjärjestelmänä on Windows Professional 64-bit. Yritin tarkistaa kiintolevyä: CHKDSK C: /R. Seuraa virheilmoitus: "Käyttö estetty riittämättömien oikeuksien vuoksi. Voit käyttää tätä apuohjelmaa ylennetyssä tilassa.". Koneessa on yksi käyttäjätili, joka on järjestelmänvalvoja. Miksi minulla ei ole oikeuksia suorittaa CHKDSK? Miten ylennetty tila saavutetaan?

Paina kerran Windows/lippunappia ja kirjoita 'cmd.exe'. Sitten paina näppäinyhdistelmää CTRL + SHIFT + ENTER ja hyväksy korotus. Sitten laita se komento 'chkdsk' halutussa muodossa.

Otin uuden puhelimen käyttöön ja siinä yhteydessä tapahtui jotain kummallista, kun kotipostista ei kulje enää mailit työsähköpostiin.Outlook-sähköposti kyseessä. Tulee tällainen herja kotipostiin: (X:llä korvattu oikea nimi ja mailin osoitteen osa.) These recipients of your message have been processed by the mail server: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; Failed; 5.5.0 (other or undefined protocol status) Remote MTA smtp7.kolumbus.fi: SMTP diagnostic: 554 5.7.1 <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;: Recipient address rejected: Policy Rejection- Blacklisted host

Mitä on tapahtunut?

Syystä tai toisesta se sähköpostiosoite on blokattu, koska se on päätynyt estolistalle. Olisiko siitä lähetelty spämmiä (virukset)...

Minulla on koneessani win 8.1. Joka kerta kun käynnistän koneeni ilmestyy ruutu, jossa kerrotaan pwmtr64v.dll - tiedoston puuttumisesta.

Poista Power manager ohjelma, lataa sen uusin versio ja asenna se:

http://support.lenovo.com/fi/fi/

Sivut on näemmä suomeksi.

Milläs loitsulla kurkkaan paljonko w7:ssa on fyysistä muistia?

Älä käytä loitsua, vaan näppäinyhdistelmää CTRL + SHIFT + ESC ja tsekkaa kohta Fyysinen muisti -> Yhteensä.

Onko se totta netissä on lukenut Windows10 estää Linuxin käynistymisen?

Se on ainakin satavarma konsti että asennat kympin omalle levylleen ja Linuxin omalleen niin että vain yksi levy kerrallaan on kiinni koneessa asennuksen aikana. Sitten vain valitset BIOS:n omalla pikavalinnalla miltä levyltä käynnistetään.

BIOS:a tai oikeammin tämän päivän UEFI:a voit joutua ensin säätämään (legasy bios yms.).

Pohdiskelen, asentaako vai ei kymppiä.

Jos on nyt 8.1 niin sitten voi harkita tämän kera:

https://github.com/10se1ucgo/DisableWinTracking

Jos seiska, niin ei kannata ainakaan ennen ensi kesää.

Pöytäkoneeni on varustettu Samsung Evo SSD-levyllä. Noin vuoden käytön jälkeen kone saattaa sammua ja käynnistyä uudelleen käyttäjätiliä vaihdettaessa. Käyttis on Win 7 Pro. Johtuukohan kiintolevystä?

Tuskin on siitä kiinni. Mitä minulta on SSD-levyjä mennyt, niin ovat menneet kerralla kaputt.

Oliskos virtalähde tai jokin muu komponentti raanassa.

"Koneeni kai hullu lienee" vai onkohan käyttäjä, sillä  noin 4 vuotiaan HP:n pöytäkoneen Windows 7 (64 bittinen) sekosi minulle tuntemattomasta syystä mm siten, että ajan korjaamisen jälkeen koneen päiväys palaa seuraavassa käynnistyksessä aikaan 31.12.2001, vaikka konekin on hankittu vasta v 2011! Myös käynnistys ja muu toiminta on tavattoman hidasta. Käynnistettäessä tulee myös esiin virheilmoitus: "IMF.exe - järjestelmävirhe. Ohjelma ei voi käynnistyä, koska rtl120.bpl puuttuu tietokoneesta. Yritä korjata ongelma asentamalla ohjelma uudelleen".

Koneestasi on BIOS-paristo tyhjä, vaihda se, siksi kello nollautuu. http://keskustelu.afterdawn.com/threads/biosin-patterin-vaihto.224242/

Koneessasi on juttujesi mukaan kaksi virustorjuntaa, poista toinen.

IMF.exe liittynee johonkin asentamaasi pöpöskanneriin, sen saa siivottua vaikka CCleanerilla pois jos itse ohjelma on jo poistettu.

HP:n palautus tapahtui muistaakseni painelemalla buutin yhteydessä 11:a ja etenemällä sitä kautta.
http://support.hp.com/fi-fi/document/c01835735

MPC:ssä aikaisemmin olleen ohjeen mukaan muutin Win 8.1 Pron sisäänkirjautumista siten, ettei tarvinnut naputella salasanaa. Ohje alkoi siten, että kirjoitettiin hakuun netplwig, valittiin k-tilit valikosta tili, jonka haluat muuttaa sellaiseksi, että kirjautuminen tapahtuu automaattisesti, poistettiin ruksi kohdasta "Tietokoneen käyttäminen vaatii käyttäjänimen ja salasanan". Tästä on tiettävästi haittaa, kun
päivittää Windows 10:iin. Miten em tempun voi peruuttaa? Vastauksesta kiittäen.

Lippunappi (Windows-nappi) + R ja lootaan tekstiksi 'control userpasswords2' ja sieltä valinta päälle 'Tietokoneen käyttäminen vaatii käyttäjänimen ja salasanan'.

Windows 10:ssä on komennot SFC ja DISM /Online, joilla järjestelmätiedostoja voi yrittää palauttaa. Edellinen ilmoittaa, että viallisia tiedostoja on, mutta niitä ei voi korjata. Jälkimmäinen ilmoittaa, että lähdetiedostoja ei voi ladata. Onko Windows 10:ssä vielä mahdollista korvata vioittuneita järjestelmätiedostoja asennus-DVD:ltä?

Tuollahan noita eri tapoja:

http://tinyurl.com/pnbatrc
http://www.tenforums.com/tutorials/2895-sfc-command-run-windows-10-a.html

end faq