Kaikki kysymykset 501 - 550 

Windows Update päivitykset epäonnistuvat

Kokeiles tätä:

http://support.microsoft.com/mats/windows_update/

Useita erimerkkisiä muistikkuja, jotka toimivat ilman mitään ongelmia myös win8:ssa. Yllättäen vastaan tuli muutama, kolmea kokeiltu, jotka eivät toimi, eli niitä ei näy resurssienhallinnassa.

Poista USB-laitteet laitehallinnassa ja uudelleenkäynnistä. Tuo on auttanut usein.

Minulla on open suse tikulla ja se toimii xpssä ja kahdessa seiskassa. Kasissa tikku boottaa siihen alotusvalikkoon, mutta sitten pysyy ruutu tummana. Olen ymmärtänyt, että kasissa on käynnistykseen liittyen jotain erilaista, sillä myöskään Easeus Bacupin usb pelastustikku ei toimi.

Ota UEFIsta pois security boot. Voi vaatia adminin salasanan asettamisen, jotta saa poistettua.

Windows media playerissa on videoasetukset, joista voi säätää sävy, kirkkaus, värikylläisyys ja kontrasti  asetuksia. Tämä lakkasi toimimasta, mikä mahtaa olla vikana.

Kuukelointi kertoilee että näytönohjaimesi asetukset tai ajuri temppuilisi.

Eli katsele katsele jotain tyyliin nVidian Control Panel/Catalyst Control Center/Intelin vastaava ja sieltä asetuksia.

Tuossa yksi osuma:

http://tinyurl.com/q3o895y

Huawei E5776 Tarvitseeko tässä jotenkin muuttaa kirjautumiskoodia valmiista asetuksista? Laitteessa on sim-kortti ja mahdollisuus jakaa langaton yhteys usealle. Laite antaa nappia painamalla oman koodinsa.

Tuo koodi on yksilöllinen, eli en näkisi tarvetta mukana tulleen vaihtamiselle.

Sorry guest, you are banned from using this forum! Sain otsikon mukaisen viestin yritettyäni ohjelman valmistajan sivulla olevasta linkistä ko ohjelman käyttäjäfoorumille. Olen kokeillut kahdella eri koneella. IP-osoitettani ei löydy bannilistalta, ainoastaan osoitteen alkunumero 192. Minulla on automaattisesti päivittyvä virustorjunta/palomuuri ja Elisan laajakaista.

Sinullahan on dynaaminen, eikä kiinteä julkinen IP. Se siis vaihtuu aika ajoin. Joku aiempi "omistaja" voi olla syypää banniisi.

Tai sitten sinulla on proxy päällä ja se proxyn osoite on bannissa. Tai jompikumpi koneistasi on sittenkin saastunut. Nuo mainitsemasi turvat eivät takaa etteikö viruksia voi olla. Ja koska molemmat koneesi ovat saman IP:n takana, niin ovat yhtä lailla bannissa. Tuo 192-alkuinen viittaa nimittäin sisäverkon osoitteeseen (192.168 jne...), eikä se ole julkinen osoitteesi. Sen näet vaikkapa osoitteessa:

http://whatismyip.com

Acer Aspire 9302WSMi Win XP Media Center edition. Erikseen ladattu SP3 Fin, ei voi asentaa koska käyttöjärjestelmä on erikielinen. IE8 ei voi asentaa käyttöjärjestelmä on erikielinen.

XP MCE Fi on pohjimmiltaan enkkuversio, jossa on päällä suomenkielinen kielipaketti.

Onko Windows 8:ssa oma automaattinen kovalevyn eheytys? Kun kone on tekemättä mitään, niin joskus alkaa levyn merkkiledi vilkkua kiivaasti ja tuuletin ottaa kierroksia.

Automaatti on.

http://tinyurl.com/pnczd7a

Windows 7:n saanee myös OEM-lisenssillä ladattua jostain ja aktivoitua käyttöön.

Kyllä. Vaikka näin:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15309/

Tietokoneen suorituskyky on heikko Tietokoneen suorituskyky on heikko. Asenna heti. Onko ilmoitus aiheellinen vai yritetäänkö sillä myydä jotain lisäohjelmaa?

Se on mainos juu. Huuhaa-softaa kaupitellaan. Itse olen nähnyt tuota asiakkaiden koneilla YouTuben yhteydessä. Googlen mainosalustalta se tulee.

Acer Aspire 3002 LC, ikää on noin 8 vuotta. Windows XP Home. Windows WinZip Driver Updaterin scannaus kertoi, että kone on erittäin hidas ja koneessa on 18 vanhentunutta ohjainta. (ja sitten tarjosi ostettavaksi täyttä versiota). Mikä olisi nyt viisain toimenpide koneen nopeuttamiseksi?

Olla asentelematta mitä sattuu. WinZip Driver Updater on esim. hoax. Yksi yleinen merkki että koneessa on muitakin haittaohjelmia.

Tuon ikäisestä koneesta tsekkaisin kiintolevyn kunnon ja asentaisin koko koneen uudelleen, jos se on ehjä.

Mitä eroa näillä Javoilla on ja mihin tarkoituksiin niitä käytetään.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Java
http://fi.wikipedia.org/wiki/JavaScript

Artikkeleiden lopussa on linkkejä joissa lisätietoja.

Olen ollut tyytyväinen Outlook Expressiin ja haluaisin jatkossa käyttää sitä tai vastaavaa ohjelmaa. W7 ja ilmeisesti W8 tuovat Windows Live Mailin. Ovatpahan tavattoman vaikeaselkoisia. Mikä sähköpostiohjelma olisi mahdollisimman samankaltainen kuin oli OE?

Enpä tiedä mitä haetaan samankaltaisuudella, mutta Thunderbird ei ainakaan ole hankala omaksuttava.

https://www.mozilla.org/fi/thunderbird/

Pitäisi saada IE pois XP:stä

"Unfortunately, there is no safe method to remove Internet Explorer from Windows XP."

Siellä on sitten kikkakakkosia korvaaviksi toimenpiteiksi:

http://pcsupport.about.com/od/browsers/f/removeiexp.htm

ACER pöytäkone, käyttöjärjestelmänä W7, suomenkielinen versio. Kaikki toimii salasanan antamiseen saakka. Sen jälkeen tietokone herjaa seuraavasti: Palvelun Käyttäjäprofiilipalvelu; sisäänkirjautuminen epäonnistui; Käyttäjäprofiilia ei voi ladata.

Tuollahan tuota juttua:

http://support.microsoft.com/kb/947215/fi

HP EliteBook 8730w ja Windows 7 home Prerium. Aina välillä laskin alkaa "aukeilla" itsestään.

Tsekkaas tämä ketju:

http://tinyurl.com/o6v2gkp

YLE Areenan TV-uutiset näkyivät aikasemmin kirkkaana koko lähetyksen ajan. Muutama päivä sitten kävi kuitenkin niin, että lähetys näkyy ja kuuluu kirkkaana muutaman sekunnin ajan. Sen jälkeen kuvasta tulee epätarkka ja äänikin sumenee. Lähetyksen pystyy katsomaan loppuun asti mutta laatu on huomattavasti huonompi.

Mutuna sanoisin että Areena haistelee linjanopeutesi ja säätää sen mukaan tarkkuutta. Joko tunnistus menee pieleen tai linjasi ovat heikentyneet. Tai sitten on menty ennen "riskirajoilla".

Asuksen A56C kannettava, joka ei sammu, eikä mene lepotilaan, vaan näyttö sammuu ja tuulettimet jää huutamaan, eikä kone reagoi enään mitenkään, tästä tilasta koneen saa sammumaan ainoastaa irroittamalla akun, tai pitämällä virtanappia hetken aikaa pohjassa.

Katso koneen lokeja ajalta kun ongelma päällä.

Windows-nappi + R (tai hakuloota) ja sinne 'eventvwr.msc' ja Windowslokit.

Jotkut vanhemmat ohjelmat eivät suostu edes asentumaan Windows 8:ssa, kun ne vielä asentuivat XP:ssä.

Tuolla vinkkiä:

http://tinyurl.com/nrl7pmn

Windows 8 päivitys suoraan 8.1 updateksi. Onnistuuko tuo vai pitääkö ensin asentaa 8.1 ja sitten vasta update 8.1.1.

8.1 ensin ja vasta sitten 8.1.1.

Outlookiin tuli viesti, jossa on linkki. Tulee ilmoitus "Tämä tominto on peruutettu tähän tietokoneeseen vaikuttavien rajoitusten takia. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan."

Katsos tätä:

http://tinyurl.com/mgewd4t

Olen hankkinut kolmeen XP koneeseen Norton 360 ja Office Home 2010 nyt olen hankkinut uuden kannettavan, jossa Win 8.1. Onko mahdollista siirtää em. ohjelmia tuohon uuteen koneeseen.

Noita ohjelmia ei varsinaisesti siirretä, ne asennetaan normaalisti uuteen koneeseen. Ohjelmien lisenssit sitten määrittelevät saatko näin tehdä/tarvitsetko ohjelman toimittajan apua ja pitääkö vanha asennus ensin poistaa vanhasta koneesta.

Tiedote ruudulla, että "Windows SmartScreen esti tunnistamattoman sovelluksen käynnistämisen. Tämän sovelluksen suorittaminen saattaa vaarantaa tietokoneen suojauksen". Ei anna asentaa.

Laitat sen vain pois päältä. Ja ei kai tuo estä kuin suoraan IE-selaimesta ajamisen?

http://tinyurl.com/lwn8euz

SSD levy  100 Gt, johon asennettu Windows 7. Onko mahdollista vapauttaa tila ja ottaa palautusosio talteen niin, että palautusosion saisi poltettua DVD-levylle asennuslevyksi.

Asennuslevyksi poltto ei onnistu sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta koneeltasi pitäisi löytymän ohjelma, jolla saat asennuslevyt poltettua.

Ja semmoinenkin homma onnistuisi että teet ensin imagen levystäsi Clonezillalla ja sitten rukkailet osiot uusiksi GPartedilla.

http://clonezilla.org/
http://gparted.org/

Molemmista noista softista saa tikulta/CD:ltä starttaavat versiot.

CD:n raidat tietokoneelle

Rippaat raidat koneelle ja laitat toistamaan peräkkäin. MS kertoilee esim. näin:

http://tinyurl.com/q2s9jux
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-xp/help/windows-media-playe r/11/rip-a-cd

Eri ohjelmia moisen tekoon on lukemattomia, mutta idea pysyy samana.

Peli-cd, pitäisi saada IMG-tiedosto virtuaaliseksi cd-asemaksi.

Daemon Toolsilla pitäisi onnistua.

http://www.daemon-tools.cc/home

Windowsin käynnistysaika on moninkertaistunut. Tehtävienhallinnasta näkee, että prosessoriaikaa käytetään runsaasti käynnistyksen jälkeen suureen määrään prosesseja. Prosessien nimet vilahtelevat hyvin nopeasti, eikä niitä ehdi lukea. Onko mahdollista "nauhoittaa" prosessien nimejä ja järjestystä, jolloin niiden merkitystä ja tarpeellisuutta olisi helpompi selvitellä?

Process Monitor ainakin logittaa:

http://technet.microsoft.com/fi-fi/sysinternals/bb896645.aspx

Muutenhan käynnistyviä näkee/voi ruuvailla msconfigilla, CCleanerilla, WinPatrolilla, Autorunsilla ja tusinalla muulla ohjelmalla. 

Kaksi tulostinta käytössä, molemmat tulostimet lakkasivat tulostamasta koneelta. Jos yrittää avata Wordilta "tulosta", "ominaisuudet", tulee ilmoitus "Word ei voi näyttää ominaisuusikkunaa, koska tulostin on palauttanut virheen."

Kytke molemmat tulostimet irti, poista ne ohjauspaneelin tulostinosiosta, käynnistä kone uudelleen ja kytke takaisin.

Näkeekö matkapuhelimen puhelinnumeroa SIM-kortilta, jos on käytettävissä SIM-korttien lukulaite.

Ei taida edes olla puhelinnumero kortilla. Mulla on nippu tyhjiä SIMmejä ja tilaan niille liittymät ja määrään numerot. Operaattori suorittaa kytköksen SIM-kortin oman numeron ja puhelinnumeron välille. Kun saan ilmon että tehty, niin laitan SIMmin paikalleen ja sillä hyvä.

Windowsiin 8.1, toimintokeskus antoi "tärkeän" ilmoituksen: anna uusin salasana - kirjaudu sisään uusimmalla Microsoft tilin sanasanalla (klikkaa tähän jne). Ei siis pyytänyt uusimaan salasanaa vaan kirjautumaan uusimalla - ja tämänhän olin juuri tehnyt. Käynnistin koneen uudelleen ja vain muutama minuutti sisäänkirjautumisen jälkeen toimintokeskus pyysi taas minua kirjautumaan sisään uusimmalla salasanalla. Mistä on kysymys ?

Oletko vaihtanut sähköpostin (outlook.com, windowslive.com, hotmail.com) salasanan hiljattain? Jos olet ja kuitenkin kirjauduit vanhalla sen tilin salasanalla sisään koneelle, niin varmaan kyselee. Nehän ovat naimisissa, jos ei asennusvaiheessa pakota paikallista tiliä käyttöön. Jos siis käyttää samaa tiliä sähköpostina, kuten MS toivoo ja rukoilee.

Miksi laitteissa pitää olla erikseen USB- ja HDMI-liitännät, kun molemmat kerran siirtävät tietoa digitaalisesti?

Koska kyse on tyystin eri standardeista joita ne käyttävät. Ja kyllähän mahdollista olisi että käytettäisiin vain yhtä tyyppiä (ja yhtä massiivista standardia), mutta eihän se nyt laitevalmistajille sovi.

"Vuonna 1995 johtavat laite- ja ohjelmistovalmistajat (mm. Intel, Microsoft, NEC ja Compaq) perustivat USB-Implementers-Forumin."

http://fi.wikipedia.org/wiki/USB

"HDMI-liitin syntyi tarpeesta siirtää kuvaa ja ääntä kodin viihde-elektroniikan laitteiden välillä digitaalisena. Tekniikan loivat muiden muassa Sony, Philips ja Toshiba."

http://fi.wikipedia.org/wiki/HDMI

Android ei tajua vanhojen Nokioiden tekemän WLANin päälle.

Joo, Joikuspotin avulla onnistuu normivehkeissä. On mulla samassa luurissa käytössä. Mutta android ei tosiaan tajua eikä muuten kasikaan jos menee päivittämään 8.1:ksi (vaatii extrakikkaa).

Miten pääsen mökin Telewelliin kiinni, IP muttuva. Kamera ei nyt pääse kertomaan IP:tä dyndns-palveluun, eli dyn ei löydä reittiä kameralle.

Sanoisin että laite on väärin tehdaskonffattu jos siihen pääsee netistä päin kiinni oletuksena. Hommaa se laite kynsiisi ja konffaa valmiiksi ja sitten toimita/pyydä joku laittamaan paikalleen. Tai sitten laita joku tietokoneen kanssa laitteen ääreen (yhteys Telewellin kautta) ja ota se tietokone etänä kiinni ja konffaa sitä kautta.

Miten notepad++ poistetaan punainen alleviivaus?

Tossa ollos hyvä:

http://posio.eu/paper/oikoluku_notepadplus.png

Windows 8.1 lopetti Metro-sivulta lataamasta sähköpostia. Myöskään Kauppa ei lataudu, joten en saa sieltäkään kautta apuja. Muut Metro-sivun kohteet avautuvat kyllä.

Taitaa olla jotain tekemistä Microsoft-tilisi kanssa. Sehän postia ja kauppaa yhdistää. Koeta käydä tsekkaamassa postit webmailin kautta. Siellä saattaa olla nyt esim. todennusongelma. MS on viime aikoina vaatinut extratunnistautumisia vaihtoehtoisen sähköpostin tai tekstiviestin avulla.

Jopa siinä määrin että tiedän osan porukoista luopuneen mahdollisuuksien mukaan MS:n postista pidettyään toistuvaa extraautentikointia liian vaikeana tai työläänä. Olen joutunut muutaman sopan selvittämään kun ollaan oltu jumissa.

Ja tästä on suurin piirtein kysymys:

http://tinyurl.com/puqef57

Ostin aikanaan Windows 8 -päivityksen. Asennettaessa Win 8 64 FI päivitystä ei virheilmoituksia, lukee päivitystä ja tekee sen valmiiksi DVD:ltä. Kuitenkin asennuksen tultua valmiiksi DVD asemaa ei löydy. Tarkistin laitehallinnasta ja huutomerkki Pioneerin kohdalla. Yritin päivittää ajurin ja ilmoituksen mukaan minulla on jo tuorein ajuriversio.

Tuossa pari tutkimisen arvoista linkkiä:

http://www.youtube.com/watch?v=Soe5EW52Afs

http://tinyurl.com/mpc3y27

Kone kun menee lepotilaan, niin putoaa langaton nettiyhteys pois.

Langattomalta verkkokortilta virranhallinnasta säästöt vex. Eli otat laitehallinnassa sen kortin ominaisuudet ja sieltä.

Laitehallinta: Windowsnappi + R ja sinne 'devmgmt.msc'.

Miten saan Win8 siirrettyä pienemmälle SSD-levylle koska asennusmediaa ei ole?

Pienennät ensin osiot (tai siirrät kamat levyn alkuun ja kokeilet pro-moodissa Clonezillalla oikein vivuin) että mahtuu ja sitten otat Clonezillalla imagen, jonka siirrät SSD:lle.

http://tinyurl.com/mxr8f5d

http://clonezilla.org/

Pöytäkoneen kello ei pysy ajassa/päivissä vaikka paristo vaihdettu

Pariston tulee saada kunnolla kontaktia ja siinä on oltava virtaa (ei esim. liian ohut)? Jännitteet tulisi näkyä BIOSista.

Mittaustietoja on csv-tiedostona. Kun tallennan tiedoston koneelleni ja yritän avata sen Excelillä se kyllä aukeaa, mutta tekstimuodossa, eli yksi rivi solujen arvot pilkuilla eroteltuna samaan soluun. Esim 2014,0302,18:30,7.16,12.7,6.9

Esim. Excel 2003:ssa 'Tiedot' -> 'Teksti sarakkeisiin...' kautta.

Tuoreemmissa näin:

http://tinyurl.com/pzf6ro7

SD-kortti jää jumiin. Tietokone-valikosta, ei näkyviin tule mitään. Edes C-asemaan ei pääse enää käsiksi, kun explorer jää vain etsintävaiheeseen pyörimään. Kun SD-kortin vetää pois, toimii kaikki taas täydellisesti.

Siellä voi olla tiedostojärjestelmä sekaisin. Aja komento chkdsk /r X: (korvaa X kortin asemakirjaimella) admin-konsolissa.

Admin-konsoliin pääset painamalla Windows/lippunappia ja kirjoittamalla ensin cmd ja painamalla perään näppikseltä yhtä aikaa CTRL + SHIFT + ENTER.

Miten saan poistettua muutaman minutin välein saapuvan virheilmoituksen? "Microsoft Visual C++ Runtime Library This application has request the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information."

Eipä tuolle oikein voi mitään, jos ei tiedä mikä ohjelma virheen aiheuttaa. Jos syypäästä ei ole tietoa, niin aina voi tietenkin poistaa kirjastot ja asentaa ne uudelleen:

http://tinyurl.com/nox78j9

Windows heitti sinisen kuolemanruudun vaikka muutoksia ei ole tehty, kuinka tutkia?

Onhan tietty jokin ajuri voinut automaattisesti päivittyä tai sitten koneesi vain alkaa heikkoilla jonkin osan osalta. Katsopa sitä BSOD:ta tarkemmin mitä se kertoilee.

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Saan lähes päivittäin sähköpostiviestejä, jotka haluan torjua. Blokkaan yleensä lähettäjät, mutta ei auta.

Lähettäjien osoitteet vaihtuvat koko ajan, ei siitä estosta ole apua. Kokeile jotain roskapostifiltteriä, vaikka ei sekään liikoja auta.

http://www.spamfighter.com/SPAMfighter/Lang_FI/Product_Info.asp

Wi-Fi verkon jakaminen nokian N9 ja surface 3 välillä

Taitaapi jäädä haaveeksi:

http://www.surfaceforums.net/threads/new-update-still-no-ad-hoc.11203/

Miten asentaa Windows 8 Windows 7 koneeseen?

Luepas tuolta:

http://tinyurl.com/l8ldlxz

Onko mahdollista vaihtaa läppäristä toiseen sisällöt käyttöjärjestelmineen? Siis toisella kannettavalla on Windows Vista ja toisella Windows 8.

Tarkoittanet että vaihdat kovalevyn tietoineen/käyttöjärjestelmineen koneesta toiseen. Linuxissa onnistuisi, mutta Windowsin tapauksessa ei ainakaan helposti, jos ollenkaan.

Puhumattakaan että taitaa olla Microsoftin määrittelemien lisenssiehtojen vastaista (jos kyseessä OEM-lisenssit, eikä retail, kuten olettaa sopii), jos asialla on jotain merkitystä.

Samsung SSD 840 EVO 250 GB hidastunut

Kannattaa ajaa uusi firmis, siinä levyn firmiksessä oli bugi ja hidastuu ajan oloon.

Ohjeet ja softa täällä:

http://tinyurl.com/olvksxe

Windowsissa aika ajoittain ilmenevä ongelma. Tiedostoja netistä ladatessa tiedoston nimen ja tarkentimen välissä oleva piste muuttuu alaviivaksi, esim. Ohjelma.exe näyttäytyykin Ohjelma_exe ja lataus ei tietenkään onnistu. Samalla latauskerralla voi muutama tiedoston imurointi onnistua ihan ok., mutta sitten jossakin kohtaa alkaa tuo alaviiva kummittelemaan, enkä ole muuta toipumiskeinoa keksinyt tähän mennessä kuin käynnistää kone uudelleen.  

Vilaisepas:

http://tinyurl.com/lk5dcla

Päivämäärän esittäminen Excelissä. Miten saan päivämäärän näkyviin muodossa pp.kk.vvvv? Päivän (pp) ja kuukauden (kk) pitäisi olla aina esitetty kahdella numerolla, esimerkiksi 03.04.2015. Ohjelma on Microsoft Excel 2007.

Otat solumuotoiluksi (hiiren kakkosella solun/solujen päällä ja siellä "Muotoile solut"). kohta "Oma" ja malliksi" pp.kk.vvvv"

end faq