Internet- sähköposti- ja verkkokysymykset  101 - 150

 

Windows 7:n Live Mailin osoitteisto hukassa

http://tinyurl.com/82lldpq

Kuinka vaihdan A-Link RR-24:sen verkon salasanan?

Tuossa esimerkiksi ohje RR-24AP(d):lle. Noita 24:sia on siis useita malleja:

ftp://ftp.a-link.com/rr24apd/WLAN_salaus.pdf

Kuinka poistan Windows 8 RT:ssä ylimääräisen langattoman profiilin?

http://tinyurl.com/d9j4eau
http://www.7tutorials.com/how-manage-wireless-network-connections-profiles-windows-8

Kuinka Firefoxissa tehdään kopio halutusta välilehdestä? Kuinka tallennetaan kerralla useita välilehtiä avattavaksi myöhemminkin kerralla? Kuinka Firefoxin saa avaamaan uuden välilehden viimeiseksi?

CTRL pohjassa kiskoo hiirellä tabin haluttuun kohtaan ja siitä tulee kopio.

Firefoxin saa avaamaan kaikki kansion välilehdet kerralla klikkaamalla kirjanmerkkikansiosta alinna löytyvää valintaa "Avaa kaikki välilehtiin" ja näitä kansioita voi olla useita. Avoinna olevat välilehdet saa tallennettua kansioon klikkaamalla tabin päällä hiiren toissijaisella ja valitsemalla "Lisää välilehdet kirjanmerkkeihin..." jolloin kysytään kansion nimeä johon välilehdet tallentuvat.

about:config ia rukkamalla saa uuden välilehden avautumaan viimeiseksi:

http://tinyurl.com/bcvuldl
http://superuser.com/questions/346322/how-can-i-open-new-tabs-next-to-my-current-tab-instead-of-at-the-end-of-the-tab

Vista päivitettiin kasiksi, kuinka saan Windows Mailin postit palautettua ja siirrettyä Mozilla Thunderbirdiin, kun en ottanut niistä erillistä varmuuskopiota?

Tarkista ensin että ne ovat tallessa täällä:

"C:\Windows.old\Users\<käyttäjänimi>\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail\"

Ja sitten kokeiles näillä ohjeilla saada meilit Thunderbirdiin:

http://tinyurl.com/apdjewa
http://www.tomshardware.com/forum/21147-63-thunderbird-wont-download-windows-live-mail

Ja se lisäosahan löytyy täältä:

https://addons.mozilla.org/fI/thunderbird/addon/importexporttools/

WLAN toimii hyvin ensimmäisessä kerroksessa, mutta talon toisessa kerroksessa esiintyy yhteyshäiriöitä. Mitkä ovat vaihtoehtoni parantaa WLAN-kuuluvuutta koko asunnossa?

Hanki ja asenna WLAN toistin.

http://www.verkkokauppa.com/fi/search?q=wlan%20toistin

Acrobat Readerilla avattu pdf-tiedoston lähettäminen Readerin sähköpostilinkin kestää (Outlook 2013)

Tuolla näyttäisi olevan ehdolla tukku konsteja:

Kuinka Outlookin PST-tiedosto varmuuskopioidaan seiskassa?

Tuolla ohjetta myös seiskalle:

Tarvitaanko Javaa selaimissa?

Sitä tarvitaan nettikarttasovelluksissa, joidenkin sivustojen kirjautumisissa, javapeleissä, selaimissa pyörivissä erilaisissa sovelluksissa jne.

Yksilöllinen tarve. Joku ei tarvitse lainkaan.

Minkä nimisessä tiedostossa ja missä kansiossa sijaitsevat Windows Live Mailin yhteystiedot?

http://tinyurl.com/82lldpq

Menin päivittämään explorerin version 11:ksi ja nyt sitten muuttui kaikki ohjelmani englanniksi?

Kokeiles näin:

http://www.wikihow.com/Uninstall-Internet-Explorer-11-for-Windows-7

Oli kaksi läppäriä vierekkäin, kummassakin pyöri sama suora lähetys Ylen Areenasta. Langaton yhteys, sama lähde 15 metrin päässä. Toisen kuva (ja ääni) kulki kaiken aikaa 15 sekuntia jälkijunassa. Mikä lie selitys?

Striimin bufferointi, eli puskurointi.

Windows-7 koneen system-lokiin ilmestyy vähän väliä seuraavanlainen teksti: "Pääselaaja sai palvelinsanoman koneelta xxx-nro, joka uskoo olevansa toimialueen pääselaaja kuljetuksella

NetBT_Tcpip_{Z1E182FA-Y42E4-5B48-B257-5ACDD2BP4XY2}. Pääselaaja on pysähtymässä tai valintatilannetta ollaan pakottamassa." Mitä kohtaa olisi säädettävä? Ja miten?

Asennat serverin ja luot domainin :O

Työryhmässä olevat windows-koneet tuppavat äänestämään siitä kuka on pomona verkossa. Näistä äänestyksistä jää sitten tuollaisia mainitsemiasi jälkiä lokeihin.

Huawei E5776 Tarvitseeko tässä jotenkin muuttaa kirjautumiskoodia valmiista asetuksista? Laitteessa on sim-kortti ja mahdollisuus jakaa langaton yhteys usealle. Laite antaa nappia painamalla oman koodinsa.

Tuo koodi on yksilöllinen, eli en näkisi tarvetta mukana tulleen vaihtamiselle.

Sorry guest, you are banned from using this forum! Sain otsikon mukaisen viestin yritettyäni ohjelman valmistajan sivulla olevasta linkistä ko ohjelman käyttäjäfoorumille. Olen kokeillut kahdella eri koneella. IP-osoitettani ei löydy bannilistalta, ainoastaan osoitteen alkunumero 192. Minulla on automaattisesti päivittyvä virustorjunta/palomuuri ja Elisan laajakaista.

Sinullahan on dynaaminen, eikä kiinteä julkinen IP. Se siis vaihtuu aika ajoin. Joku aiempi "omistaja" voi olla syypää banniisi.

Tai sitten sinulla on proxy päällä ja se proxyn osoite on bannissa. Tai jompikumpi koneistasi on sittenkin saastunut. Nuo mainitsemasi turvat eivät takaa etteikö viruksia voi olla. Ja koska molemmat koneesi ovat saman IP:n takana, niin ovat yhtä lailla bannissa. Tuo 192-alkuinen viittaa nimittäin sisäverkon osoitteeseen (192.168 jne...), eikä se ole julkinen osoitteesi. Sen näet vaikkapa osoitteessa:

http://whatismyip.com

Olen ollut tyytyväinen Outlook Expressiin ja haluaisin jatkossa käyttää sitä tai vastaavaa ohjelmaa. W7 ja ilmeisesti W8 tuovat Windows Live Mailin. Ovatpahan tavattoman vaikeaselkoisia. Mikä sähköpostiohjelma olisi mahdollisimman samankaltainen kuin oli OE?

Enpä tiedä mitä haetaan samankaltaisuudella, mutta Thunderbird ei ainakaan ole hankala omaksuttava.

https://www.mozilla.org/fi/thunderbird/

Pitäisi saada IE pois XP:stä

"Unfortunately, there is no safe method to remove Internet Explorer from Windows XP."

Siellä on sitten kikkakakkosia korvaaviksi toimenpiteiksi:

http://pcsupport.about.com/od/browsers/f/removeiexp.htm

YLE Areenan TV-uutiset näkyivät aikasemmin kirkkaana koko lähetyksen ajan. Muutama päivä sitten kävi kuitenkin niin, että lähetys näkyy ja kuuluu kirkkaana muutaman sekunnin ajan. Sen jälkeen kuvasta tulee epätarkka ja äänikin sumenee. Lähetyksen pystyy katsomaan loppuun asti mutta laatu on huomattavasti huonompi.

Mutuna sanoisin että Areena haistelee linjanopeutesi ja säätää sen mukaan tarkkuutta. Joko tunnistus menee pieleen tai linjasi ovat heikentyneet. Tai sitten on menty ennen "riskirajoilla".

Outlookiin tuli viesti, jossa on linkki. Tulee ilmoitus "Tämä tominto on peruutettu tähän tietokoneeseen vaikuttavien rajoitusten takia. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan."

Katsos tätä:

http://tinyurl.com/mgewd4t

Tiedote ruudulla, että "Windows SmartScreen esti tunnistamattoman sovelluksen käynnistämisen. Tämän sovelluksen suorittaminen saattaa vaarantaa tietokoneen suojauksen". Ei anna asentaa.

Laitat sen vain pois päältä. Ja ei kai tuo estä kuin suoraan IE-selaimesta ajamisen?

http://tinyurl.com/lwn8euz

Windowsiin 8.1, toimintokeskus antoi "tärkeän" ilmoituksen: anna uusin salasana - kirjaudu sisään uusimmalla Microsoft tilin sanasanalla (klikkaa tähän jne). Ei siis pyytänyt uusimaan salasanaa vaan kirjautumaan uusimalla - ja tämänhän olin juuri tehnyt. Käynnistin koneen uudelleen ja vain muutama minuutti sisäänkirjautumisen jälkeen toimintokeskus pyysi taas minua kirjautumaan sisään uusimmalla salasanalla. Mistä on kysymys ?

Oletko vaihtanut sähköpostin (outlook.com, windowslive.com, hotmail.com) salasanan hiljattain? Jos olet ja kuitenkin kirjauduit vanhalla sen tilin salasanalla sisään koneelle, niin varmaan kyselee. Nehän ovat naimisissa, jos ei asennusvaiheessa pakota paikallista tiliä käyttöön. Jos siis käyttää samaa tiliä sähköpostina, kuten MS toivoo ja rukoilee.

Android ei tajua vanhojen Nokioiden tekemän WLANin päälle.

Joo, Joikuspotin avulla onnistuu normivehkeissä. On mulla samassa luurissa käytössä. Mutta android ei tosiaan tajua eikä muuten kasikaan jos menee päivittämään 8.1:ksi (vaatii extrakikkaa).

Miten pääsen mökin Telewelliin kiinni, IP muttuva. Kamera ei nyt pääse kertomaan IP:tä dyndns-palveluun, eli dyn ei löydä reittiä kameralle.

Sanoisin että laite on väärin tehdaskonffattu jos siihen pääsee netistä päin kiinni oletuksena. Hommaa se laite kynsiisi ja konffaa valmiiksi ja sitten toimita/pyydä joku laittamaan paikalleen. Tai sitten laita joku tietokoneen kanssa laitteen ääreen (yhteys Telewellin kautta) ja ota se tietokone etänä kiinni ja konffaa sitä kautta.

Miten notepad++ poistetaan punainen alleviivaus?

Tossa ollos hyvä:

http://posio.eu/paper/oikoluku_notepadplus.png

Windows 8.1 lopetti Metro-sivulta lataamasta sähköpostia. Myöskään Kauppa ei lataudu, joten en saa sieltäkään kautta apuja. Muut Metro-sivun kohteet avautuvat kyllä.

Taitaa olla jotain tekemistä Microsoft-tilisi kanssa. Sehän postia ja kauppaa yhdistää. Koeta käydä tsekkaamassa postit webmailin kautta. Siellä saattaa olla nyt esim. todennusongelma. MS on viime aikoina vaatinut extratunnistautumisia vaihtoehtoisen sähköpostin tai tekstiviestin avulla.

Jopa siinä määrin että tiedän osan porukoista luopuneen mahdollisuuksien mukaan MS:n postista pidettyään toistuvaa extraautentikointia liian vaikeana tai työläänä. Olen joutunut muutaman sopan selvittämään kun ollaan oltu jumissa.

Ja tästä on suurin piirtein kysymys:

http://tinyurl.com/puqef57

Kone kun menee lepotilaan, niin putoaa langaton nettiyhteys pois.

Langattomalta verkkokortilta virranhallinnasta säästöt vex. Eli otat laitehallinnassa sen kortin ominaisuudet ja sieltä.

Laitehallinta: Windowsnappi + R ja sinne 'devmgmt.msc'.

Saan lähes päivittäin sähköpostiviestejä, jotka haluan torjua. Blokkaan yleensä lähettäjät, mutta ei auta.

Lähettäjien osoitteet vaihtuvat koko ajan, ei siitä estosta ole apua. Kokeile jotain roskapostifiltteriä, vaikka ei sekään liikoja auta.

http://www.spamfighter.com/SPAMfighter/Lang_FI/Product_Info.asp

Wi-Fi verkon jakaminen nokian N9 ja surface 3 välillä

Taitaapi jäädä haaveeksi:

http://www.surfaceforums.net/threads/new-update-still-no-ad-hoc.11203/

Windowsissa aika ajoittain ilmenevä ongelma. Tiedostoja netistä ladatessa tiedoston nimen ja tarkentimen välissä oleva piste muuttuu alaviivaksi, esim. Ohjelma.exe näyttäytyykin Ohjelma_exe ja lataus ei tietenkään onnistu. Samalla latauskerralla voi muutama tiedoston imurointi onnistua ihan ok., mutta sitten jossakin kohtaa alkaa tuo alaviiva kummittelemaan, enkä ole muuta toipumiskeinoa keksinyt tähän mennessä kuin käynnistää kone uudelleen.  

Vilaisepas:

http://tinyurl.com/lk5dcla

Pale Moon selain. Saako tätä suomenkieliseksi ja miten jos saa.

Tsekkaapas...

http://www.palemoon.org/langpacks.shtml

Eli lataat sieltä sen fi.xpi :n, klikkaat sitä ja avaat sen reshallissa ja hyväksyt että asennetaan selaimeen. Mene selaimella osoitteeseen about:config ja etsi asetus general.useragent.locale ja muuta kirjaimiksi fi Sulje Pale Moon ja starttaa se uudelleen.

Noin lyhykäisyydessään.

Millä lisävivulla Windows 7:n ipconfig kertoo tarjolla olevien verkkokorttien MAC -osoitteet?

Komentokehotteessa ipconfig /all

end faq